KURAN-I KERİMİ NE KADAR TANIYORUZ?

hasret

Well-known member
hanne58 ' Alıntı:
anlaştık istiğna.sorunuza gelince acizane cvp vereyim yanlış olan noktalarımızı bilen kardeşlerimiz düzeltsin.....
en başta şunu belirtelim ki her mucize kat'i suretle mahluk değildir.ama her mahlukta mucizevi yönler vardır.Kur'an-ı Kerim bizzat Allah'ın zatı ile O'nun ilmiyle ilgilidir O mahluk olmadığına göre Kur'an'da mahluk değildir ve bu abes değildir.bilindiği gibi Kur'an'ın mahluk olup olmadığı konusu mezhepler arasında çokça tartışılmıştır ve biz Ehl-i sünnet'e göre diyoruz ki: Kelamullah kadimdir,ses ve harflerden müteşekkil değildir.yani bizim için Kur'an'ın asıl mucizeliği lafzından ve metninden öte manasındandır.elbette arap diline göre hatta tercümesinde türk diline göre mucizevi beyanları vardır ama asıl kutsallığı ve mucizeliği manasındadır.Kur'an'ın diğer bir mucizevi yönü ise O'nda da açık açık meydan okunmasına rağmen benzerinin hatta taklidinin yapılamayışıdır.zaten mu'cize demek karşıdakini aciz bırakmaktan ''icaz'' dan gelmektedir ve Kur'an bu noktada en büyük mucizedir.bizim Kur'an'ı direk Allah' a dayndırdığımızı baz alırsak şöyle diyebiliriz ki:O'nun ilmi hadis olamaz ilmi ve zatı ezelidir bu bakımdan Kur'anda ezelidir,mahluk değildir.mahluk olmayışı muceliğini engelleyici olamaz. hakkınızı helal edin.

Allah razı olsun cok istifade ettim.Hatta imamı hanbeli sırf bu yüzden kırbaclanmadı mı::(

Yeltegiyan

Elfidam
kardeşim kırbaçlanan Ebu Hanife dir. o dönemde yöneticiler de Kuran'ın mahluk olduğu düşüncesindeydi ve bunu tasdik ettirmek için alimleri kullanıyorlardı.Ebu Hanife bunu kabul etmeyince kırbaçlanmış ve sürülmüştür. ecmain olsun.............

hasret

Well-known member
hanne58 ' Alıntı:
kardeşim kırbaçlanan Ebu Hanife dir. o dönemde yöneticiler de Kuran'ın mahluk olduğu düşüncesindeydi ve bunu tasdik ettirmek için alimleri kullanıyorlardı.Ebu Hanife bunu kabul etmeyince kırbaçlanmış ve sürülmüştür. ecmain olsun.............
Hayır imamı hanbeli,bende hayatı var::)

GuLSerbeti

Well-known member
Kur'an i Kerim de adinin, Peygamber efendimizin (s.a.v) isimlerinden oldugu dusunulen; iki Sure vardir (Muhammed suresi disinda)
bu sureler hangileridir?
_________________________________________________duymuslugu yok mu kimsenin? ???_________________________________________________
zor bi soru mu oldu ki?
Birisi Yasin suresi, digeri nedir?_________________________________________________kimse bu bolume bakmiyor mu ne? cevabi vereyim, cok uzamasin... Taha suresi olacakti cevap...

ben oyle duymustum... Baska manalarida varsa Allahu A'lem... :)

GuLSerbeti

Well-known member
illailayh ' Alıntı:
süre denir..
KURANI KERİMDE ÜSTADIN RİSALEİNNURLARA İŞARET EDİYOR DEDİGİ AYET HANGİSİDİR?(EN BARİZ OLAN)
illailayh sorunun cevabini kendin versen kardesim, veya bilen kardes/abi varsa yanitlasa artik.. merak ettim :)

GuLSerbeti

Well-known member
tesekkur ederim abiler..Allah razi olsun,

bir soru sorayim..

"elif lam ra " ayeti ile baslayan kac sure var Kur'an-i Kerimde? ve bunlar hangi sureler?

illailayh

Active member
toplam 4 sürenin basında zikrediliyor..YUNUS,HUD,YUSUF,İBRAHİM..dikkatimi çeken nokta ise bu sürelerin ardarda olması..(rad süresinide hemen yusuftan sonra fakat o elif lam mim ra die başlıo)

GuLSerbeti

Well-known member
illailayh ' Alıntı:
toplam 4 sürenin basında zikrediliyor..YUNUS,HUD,YUSUF,İBRAHİM..dikkatimi çeken nokta ise bu sürelerin ardarda olması..(rad süresinide hemen yusuftan sonra fakat o elif lam mim ra die başlıo)
hmm cok guzel ama bir tane eksik demissin... IBRAHIM Suresinden sonra gelen HICR suresi de ayni sekilde basliyor.. evet hakikaten dikkat cekici bi nokta hepsinin ard arda olmasi... Subhanallah.. :)

"Elif Lam Mim" ayeti ile baslayan 6 sure hangileri ? (hepsini bilmiyorsaniz hep beraberde sayariz :) )

illailayh

Active member
GuLSerbeti ' Alıntı:
hmm cok guzel ama bir tane eksik demissin... IBRAHIM Suresinden sonra gelen HICR suresi de ayni sekilde basliyor.. evet hakikaten dikkat cekici bi nokta hepsinin ard arda olmasi... Subhanallah.. :)

atladım demekki:):) şşşşttt çaktırmaa ;)

"Elif Lam Mim" ayeti ile baslayan 6 sure hangileri ? (hepsini bilmiyorsaniz hep beraberde sayariz :) )

ben başlım ozaman bakara süresi..