Kurandaki Ayeti Celileler ile Risalei Nurdakiler Niçin Birbirni Tutmuyor ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ufuktakihilal

New member
Ayetin Kur’an’da Geçen Şekli : الاِنْسَانُ اِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولا
(Sûre-i Ahzâb, 33:72)

Ayetin Risale’de Geçen Şekli: اِنَّ اْلاِنْسَانَ لَظَلُومٌ جَهُولٌ

Mesnevi-i Nuriye, sayfa 185

2229.jpg

Ayetin Kur’an’da Geçen Şekli : الاِنْسَانُ اِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولا
(Sûre-i Ahzâb, 33:72)

Ayetin Risale’de Geçen Şekli: اِنَّ اْلاِنْسَانَ لَظَلُومٌ جَهُولٌ

Mesnevi-i Nuriye, sayfa 185

Sade ve Sadece

Active member
kardeşim sen mevzuuyu anlamamışsın internetten bak demedik kitabdan bakacaksın açacaksın envar neşriyatın sözler kitabını 458 e bakacaksın sözler neşriyatta sözler kitabının 197 nci sayfasına bakacaksın sonra sende benim gibi resmi taratıp yayınlıcaksın mesele bu zaten risalede yazan bazı ayetler ile kurandaki birbirini tutmuyor 12 örnek vermişim fakatt ne hikmet ise yeni asya neşriyat bu ayetleri düzeltip basmış ve internettede düzeltilmiş ama orjinal kitab neşriyatlarda bu hata ise düzeltilmemiş ve 60 yıldır bu şekilde okutuluyor sanırım açık oldu şimdi meselenin daha iyi anlaşılması için envardan 458 nci sayfayı taratmıştım şimdi sözler neşriyatın 197nci sayfasını taratıp sunuyorum olmadığını yok oldunu idda edenlerde taratsın göstersin öle internetten bulup düzeltilmiş şeklini göstermek olmaz eğer düzeltire biliyorsanız orjinal baskılarındaki ayetleri düzgün yazdırın

arkadaşım internetteki neşlriyatlarımız ile kitabdakinin farkı yok :

Envar neşriyat için ise ilgili kısmı açıklamışız . Buna olan sözünüzü söleyiniz :

Görüldüğü gibi İbrahim süresi 22. ayet tamamı alınmamış sadece ilgili kısmı alınmışdır.. Sizin yazınızdaki ayetlerde de bir fark yok . Çünkü Kuran ilmini bilmiş olsaydınız vav ın ve anlamına geldiğini iki farklı ayetin ard arda okurken sölendiğini bilirdiniz. Ayetler tam alınmamış ve yarım olarak ilgili kısmı konuya dahil edildiğinden ve ile birleştirilmiş. ve dipnotlarda ilgili ayetlerin yerleri belirtilmiş..

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Konu kilitlenmişdir. İlgili kısımlar yazılmış. Bir düzenleme ve yeniden bir inceleme yapılıp netice yazılacakdır..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...