Bu kitapları okuyanların nasıl bir telezzüz alacaklarını düşünmüşler acaba çok merak ediyorum.O kadar yavan kalıyor ki,Risale-i Nurları hiç okumayan biri olsam ikinci sayfaya bile gelmeden bırakırdım.Yıllarca kalırdı bir köşede...
eHL-İ DALALET ŞİMDİ NURLARA DİREKT İLİŞMİYOR.
HOCALARI İSTİĞMAL EDİYOR VE NURLARA BÖYLE TAARRUZ EDİYORLAR.
BİRDE BU SADE-CE-LEŞ TİRME HAREKETİ İSE NURUN TESİRİNİ KIRMAK ADİ BAYAĞI BİR ESER GİBİ GÖSTERMEK İSTEMENİN VE BAŞKA KİTAPLARI NURLARIN ÜZERİNE ÇIKARTMAK ÇALIŞMASININ NETİCESİDİR.
Burdaki farkları ve bundan sonra yayınlayacağımız farkları göstermemzideki gaye "daha güzel bir sadeleştirme olabilirdi" şeklinde anlaşılmamalıdır. Aksine Müellifinin bile razı olmadığı bir işi yapmakla, böyle bir muvaffakiyetin olamayacağını anlatmaya çalışıyoruz. Ki sadece bir kaç sayfadan çıkan malzemeyi gördük. İnşaallah yakın bir zamanda, Risalelerin sadesi olabilmekten bile çok uzak olan bu kitapların, satır satır bütün hatalarını ortaya koymayı düşünüyoruz. Gayret bizden muvaffakiyet Allahtan..
Değerli Kardeşlerim,artık çekinmeyiniz.Zira onlar çekinmiyorlarBu sahte risalelerin üzerlerine koskoca puntuyla Bediüzzaman yazıp insanları kandırmaktan çekinmiyorlar.Biz başka dedikleri kitapların pırlantaları vs.kitaplar olduklarını gayet net biliyoruz.Artık ayan beyan bu hareketin müsebbibi bellidir.
Fakat halen risale-i nurların sahtelerini çıkarmaktan geri adım atmadıkları gibi bilakis daha da hız veriyorlar.Onlar o kitapları okusun.Bununla ilgili bir sıkıntımız yok.Ama Risale-i Nurlar üzerinden yeni bir pazar oluşturmak için böyle bir hürmetsizliğe de kayıtsız kalacak değiliz.Allah onların o planlarını elbet Hakkıyla görür ve layıkını da verir.
aslı ile, bunların yazdıklarını kıyaslayan elbette aradaki uçurumu net bir şekilde farkeder. Ben anlamıyorum deyip sonradan çıkmaları okuyanlara tavsiyem bir de aslını okuyun ve risale-i nur'un ruhunuzu nasıl okşadığını farkedin. Tahrifçilerin yazdıklarından eminimki zerre zevk almayacaksınız..farzedin ki anladınız, manalar kabinize ve ruhunuza tesir etmeyecek. Onları okuyana kadar gidin akademisyenlerin risalelerdeki bazı konularla ilgili yazdıkları makaleleri okuyun. Tahrifçilerin yaptıkları bunlara bile yetişmekten uzaktır. Artık aslındaki zevki, hoşluğu siz düşünün..
Hem anlamıyorum diye bu kitapları okumakla ne anlaşılabilir ki ? Elinizde orjinal metin yok, asıl cümleyi bilmiyorsunuz ve yazarın tamamen kendi ilmiyle ve kendi yorumuyla yazılmış bir eser. Zaten ruhunuza ve kalbinize hitap etmemesinden, yapılan işin sadece tahrif olduğunu anlıycaksınız..nasıl anlıycaz derseniz çaresi çok. Sohbetlere gidin, anlamasanız da okuyun, anlamak için araştırın...daha çok çaresi var..