Risale-i Nur’a ilgi ve alaka büyüyor

///Risale-i Nur’a ilgi ve alaka büyüyor

Küresel Baris Federasyonu, Üstad Hz.lerinin beyanı ile, ‘küre-i arz üzerinde sulh-u umumi’ için calışan ve BM tarafından desteklenen, uluslararası arenada kabul goren mühim bir müessesedir.

 

Ankara KARVAK Baskanı Semseddin Turkan’ın Turkiyeyi ve Filipinler Risale-i Nur Enstitusu BaskanıMuhammed Riza Dalkılıc’ın Filipinler’i temsilen katildigi kongreye 28 ulkeden 500’u aşkın delege iştirak etti.

 

4 gun suren Kongrede “ dinlerarası diyalog, aile ve hizmet” konuları ele alındı.

 

Kongrenin ilk üç günü Manila Hotelde cok yoğun bir resepsiyon ve toplantılar zinciri gerceklestirildi. Sabah saat 4.30’da başlayıp gece 2’ye kadar devam eden toplantılarda devamlı bir surette Üstad Bediuzzaman ve Nur hizmetleri gündemi olusturuyordu.

 

Katilimcilarin yoğun ilgisinin yanı sıra ust duzey politikacılar ve stk yoneticileri bizimle bire bir randevu alıyor, saatler suren fikir alisverişleri oluyordu.

 

Kongrede ABD’den senatorler ve milletvekillerinin yanı sıra, Baskan Obama’nın medya ve inanc danısmanı ile Pakistan ve Afganistan danısmanları da bulundular ve 4 saate yakın süren ikili görüşmeler yapıldı. Baskan Obama’ya verilmek uzere Pakistan Danişmanına kitaplar hediye edildi. Ve bu Zat Turkiye’ye davet edildi. Ekim ayında inşhaallah Turkiye’de bizimle beraber olacak.

 

Ayrica BM Asya temsilcileri de kongrede idiler.

 

Filipinler Risale-I Nur Enstitüsü ile Birleşmis Milletler Yeni Bin yil Hedefleri Programı ile bir anlasma imzalandi. Bu anlasma mucibince Risale-I Nur Enstitüsü BM Yeni Binyil hedeflerinin Mindanao Bolgesinde Eğitimi noktasında tavzif edilmiş oldu. Risale-i Nur Enstitüsü, Filipinler’de UNMC (United Nation Millenium Campain) tarafından tanınan tek STK olma ozelliğine de sahip olmuş oldu. Bunu takiben Eylul ayında yapılacak olan BM Yeni Binyil hedefleri toplantısına gözlemci olarak katılma hakkına sahip olmuş olundu.

 

Ayrica Reuters ve BBC ile birlikte 40’tan fazla TV kanalı ve radyoda da Üstad Hz.nin fikirlerini anlatma imkani oldu.

Hususan Paraguay, Nepal, Malezya, Moğolistan ve Tayland’dan gelen ekipler bizimle cok verimli gecen toplantılar yaptılar.

 

Bu programları müteakiben Ocak ayında BM Filipinler branşı ile Enstitümüz arasında resmi bir anlasma imzalanacak, Subat 19-24 tarihleri arasında Malezya Yüksek Ögretim Kurumu ve GPF’in hazırlayacağı Genclik Toplantılarına misafir konusmacı olarak katılacagız. 5 üniversitede Üstad hakkında konferanslar vereceğiz ve 23 Subat’ta 300 unv’li genc liderlerle biraraya geleceğiz. Mart ayında Tayland’a iki günlük ziyaretimiz olacak, bu ziyarette Thai Kralı ile görüşecegiz. Ve Patani bolgesine özel bir ucakla gececegiz.

 

Eylul ayinda da Newyork’ta BM toplantısına iştirak edecegiz.

Bediüzzaman Hazretleri’nin eğitim metodunun dersaneler ile informal bir tarzda pasif bir barış inşaası modeli oldugunu dile getirdiğimiz organizasyonda herkesin bu maddeten kücük ama manen dağlar gibi evlerin barışı getirmekteki rolünü paylastigini gormek sevindiriciydi.

 

Bazi katılımcıları görmek için

http://www.globalpeacefestival.org/convention/program/speakers.html

 

BM UNMC için

http://www.endpoverty2015.org/

 

Medya için

http://www.globalpeacefestival.org/convention/report-2009/media-articles.html

 

gibi adresler ziyaret edilebilir.

 

Rabbim istikamet ve ihlasta bizleri ve sizleri muhafaza etsin, Nur Üstad’i ve efkarını aleme ilanat icin bizleri bu hizmette istihdam etsin. Amin.

 

Dualarınızı bekleyen

Filipinlerde’ki Nur Kardeşleriniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir