• Bu konu 0 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #660049
    Anonim

      Âhiret kardeşlerimden Mustafa Çavuş isminde bir zât vardı. Dininde, dünyasında muvaffakıyetli görüyordum. Sırrını bilmezdim. Sonra anladım ki, o muvaffakıyetin sebebi:
      O zât ise, ihtiyar peder ve vâlidelerinin haklarını anlamış ve o hukuka tam riayet etmiş ve onların yüzünden rahat ve rahmet bulmuş.
      İnşâallah âhiretini de tamir etmiş. Bahtiyar olmak isteyen ona benzemeli.
      İşte ey insan! Aklını başına al. Eğer sen ölmezsen, ihtiyar olacaksın. اَلْجَزَاءُ مِنْ جِنْسِ الْعَمَلِ sırrıyla, sen vâlideynine hürmet etmezsen, senin evlâdın dahi sana hizmet etmeyecektir. Eğer âhiretini seversen, işte sana mühim bir define; onlara hizmet et, rızalarını tahsil eyle.
      Eğer dünyayı seversen, yine onları memnun et ki, onların yüzünden hayatın rahatlı ve rızkın bereketli geçsin.
      Yoksa onları istiskal etmek, ölümlerini temenni etmek ve onların nazik ve seri-üt teessür kalblerini rencide etmek ile خَسِرَ الدُّنْيَا وَ اْلآخِرَةَ sırrına mazhar olursun.
      Eğer rahmet-i Rahman istersen, o Rahman’ın vedialarına ve senin hanendeki emanetlerine rahmet et.

      21.Mektup syf: 188

      Sözlük :
      İstiskal : Beğenmeme
      seri-üt teessür : çok çabuk etkilenen
      videa : emanet

      #765408
      Anonim

        ALLAH(C.C.) Razı Olsun,çok ehemmiyetli bir paylaşım olmuş yine MAŞAALLAH BAREKALLAH.
        RABB’İMİZ(C.C.) cümlemize her daim ana-baba hayır duası alabilen,Onların gönüllerini kazanabilen hayırlı evlatlardan olmayı nasip eylesin inşaALLAH.(Amin elfü elfi Amin inşaALLAH)

      2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
      • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.