• Bu konu 5 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #639043
    Anonim

      Genç kızın son senesiydi okulun bitmesine bir sene kala başörtüsü yasağının polis nezaretinde uygulanmaya başlanmıştı. Yasağa karşı direniş zincirleri de yavaş yavaş aile ve bazı cemaatlerden gelen başınızı açın emeğinizi zay etmeyin, büyük hayırlar için küçük şerleri kabul edin, yasağa direnmeyin, islama hizmet için başka çare yok, zaten başörtüsü fer-i bir mesele olduğunu islamın tek otoriter efendi hazretleri beyan etmeleriyle, çözülmeye başlamıştı, direniş zincirleri.

      Genç kız bu fetvalar ve aile baskısı karşısında başını açıp taviz veren kervanına katılan kızların gitmesiyle artık iyice yalnız kalmıştı, kendisi gibi direnen birkaç kız kalmıştı yanıbaşında.Onun vicdanı bu fetvayı kabul etmiyordu bir türlü.başörtüsü farzdı nasıl farzı terk edebilirdi.İkna odalarına girmeden cemaat ağabeylerinin başınızı açın iknalarına maruz kalmıştı,nefsi aç diyordu,ama vicdanı rahatsız ediyordu onu açma diyordu.Bazı cemaatler ise haramdır başını açmak diyordu bazıları zaruret haramları helal eder diyordu.genç kız bu fikir ve fetva karmaşası karşısında bocalamaktan bıkmıştı.artık sadece medet umacağı ve güveneceği Allah kalmıştı.ONDAN YARDIM İSTEDİ.Rabbim işin hakikatini göster yardım et rabbim diye yaşlı gözlerle yalvarmıştı.
      O gece rüyasında iki hakikat sineması görmüştü. O hakikat sinemasında mason vali Nevzat Tandoğan Bediüzzaman hazretlerine: Hoca şu sarığı çıkarıp şapkayı başına geçireceksin. Kanunlarımıza riayet edeceksin diyordu. Bediüzzaman hiddetlenmişti bana bak Nevzat bu sarık bu baş ile çıkar saçlarım adedince başım olsa hakikati Kuraniyeye hepsini feda ederim diyordu. İkinci hakikat sinemasında şöyle nida ediyordu: Bediüzzaman :Ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz asla,ve o BAŞÖRTÜSÜNÜ TEFERRUAT GÖREN FETVA SAHİBİNİ minberden aşağı atıyordu.ŞÖYLE DİYORDU:

      sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır diye haykırıyordu. Genç kız kan ter içinde rüyadan uyanmıştı, Rabbine şükür etti kendisine hakikati gösterdiği için. Kendisine kimin kötülük edip başlarını din namına İslam adına açtıranların gerçek yüzlerini anlamıştı artık .
      Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, ben farz olan örtüm için hayatımı versem azdır diyordu niçin okulu bıraktın diyenlere.

      #691142
      Anonim

        Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, ben farz olan örtüm için hayatımı versem azdır diyordu niçin okulu bıraktın diyenlere.

        Allah razı olsun 🙁 🙁

        #691147
        Anonim

          bu yazının kaynağı ne bu rüyayı kim görmüş nerde ne zaman görmüş

          #691149
          Anonim
            Li`eclillah;12390 wrote:
            bu yazının kaynağı ne bu rüyayı kim görmüş nerde ne zaman görmüş

            “Başörtülü genç kızın ibret alınacak rüyası” diye google’dan girerseniz, islamiyazılar.com adresinde bu yazıyı bulabilirsiniz.

            Bu rüyayı kim, nerde, nasıl görmüş derseniz; maalesef sorunuzun karşılığı olan cevabı veremem, çünkü ilgili sitede bu rüyayı gören kişinin ismi belirtilmemiş.

            Hoşuma gittiği için forumdaki arkadaşlarla paylaşmak istedim.

            Herşeyin doğrusunu Allah bilir.

            #691151
            Anonim

              haklısınız fetva verirken dikkatli olmak lazım taviz tavizi doğruyor çünki rüya olma bile bu anlatılan olay gerçek…paylaşım için teşekkurler…

              #690834
              Anonim

                allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşım olmuş..

                #690930
                Anonim
                  Umerê Sinikî;12397 wrote:
                  Herşeyin doğrusunu Allah bilir.

                  Evet, Allah razi olsun.

                  neyin dogru neyin yanlis oldugunu belirleyecek olan bir ruya degil sonucta..

                  Allah dogrudan ayirmasin bizi… bu zamanda dogruda yanlista bir dukkanda satilir olmus, satici bile bilmiyor ne sattigini kimi zaman…:( Alicilarinda kafasi karisik… kafa karisikligini gideren, kalp ve aklin ayni anda mutlu ve tatmin oldugu tek nokta..var; Kur’an hakikatleri… Allah ayirmasin ins… Nefsimizin eline birakmasin bizleri…aminnn

                7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
                • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.