• Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #653941
    Anonim
      ‘Hizbullah İfsadı Önlemek İçin Ortaya Çıktı’

      space.gif4166.jpgDiyarbakır 6. Ağır ceza mahkemesinde görülen Hizbullah ana davasının bugünkü duruşmasında 6 sanık savunma yaparak, isnat edilen suçlamaları kabul etmezken, Hizbullah’ın Devlet ve PKK’nın ifsat çalışmalarını önlemek için ortaya çıktığını savundu.

      29/05/2009 – 16:31

      Edip Gümüş ve Cemal Tutar’ın aralarında bulunduğu Hizbullah ana davasının 46. Celsesi Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya 21 tutuklu sanık katıldı. Sanık avukatları Av Hüseyin Yılmaz, Mirhan Özbekli, Mehmet Anul, Necat Özdemir ve Zekeriya Yapıcıoğlu da hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını yapmalarını istemesi üzerine sanıklardan Mehmet Ezme, İsmail Kınay, Şehmuz Kınay, Mahmut Demir, Fuat Balca ve Mehmet Sudan savunmalarını yaparak, atılı suçları kabul etmediklerini ifade ettiler.

      Ezme; “Savcılığın Tek Delili de Çürüdüğü Halde Beni Neden Tutuyorsunuz?”

      Savunmasını yapmak için söz alan tutuklu sanıklardan Mehmet Ezme; babam ve amcalarıma ait bir evde bulunan cesetlerden suçlandığını belirterek; bu sebepten dolayı gece yarısı jandarma tarafından gözaltına alınarak, 6 gün 6 gece en ağır işkencelere maruz kaldığını söyledi. Ezme; “Atılı suçları kabul etmediğim için işkencenin dozunu artırarak, adeta bundan zevk almışlardır. Söz konusu atılı suçları kabul etmediğim halde, kanıttan yoksun olarak beni tutuklamışlardır. Söz konusu evde bazı cesetler bulunduğu ve evin bana ait olduğu iddiasıyla beni tutuklamışlardır. Evin bana ait olmadığını tapu kayıtlarıyla belgelediğim halde neden beni halen tutuyorsunuz. Söz konusu eve ben hiç gitmemişim. Eğer o eve girmiş olsaydım, evin her tarafında parmak izim olması gerekmiyor muydu? 9 yıldır hiçbir delil olmadığı halde cezaevinde tutarak beni ve ailemi mağdur ettiniz” diyerek tahliyesini talep etti.
      Mehmet Ezme’nin avukatı Mirhan Özbekli ise; Müvekkilinin tek suçlandığı söz konusu evin kendisine ait olduğu iddia edildiği ve tapu ile evin kendisine ait olmadığını ispatladığını belirterek, mağduriyetin giderilesi için tahliyesini talep etti.

      Demir; “Devlet ve PKK’nın İfsat Çalışmasını Hizbullah Önlemek İçin Ortaya Çıktı”

      Sanıklardan Mahmut Demir söz alarak, besmele ve salât-u selam ile savunmasına başladı. Demir; 30 yıl önce bölgenin durumunu ve Hizbullah cemaatinin neden ortaya çıktığını anlattı. Demir; bir taraftan devlet diğer taraftan PKK halkı yozlaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek; gençleri bilardo, kahve, atari salonları ve içki, kumar ve hırsızlığa sevk ettiklerini söyledi. Demir; “Devlet ve PKK’nın yaptığı ifsat çalışmaları neticesinde, akrabalık bağları kopmuş, komşu hakkı ortadan kalmış, gençleri sapık yollara sevk etmişlerdi. Hal böyle iken Allah’u Teâlâ bozulmamış, tertemiz insanlardan Hizbullah cemaatini ortaya çıkardı. Hizbullah cemaatinin fertleri, gençleri sapıklıktan kurtarmak için yoğun bir çalışma içine girdi. Camilerde Kur’an dersleri vererek, bir uyanışa sebep oldu. Hizbullah, akrabaya yardım etmeyi, komşuya merhamet etmesini emrettiği için devlet ve PKK’nın zoruna gitti ve kutsal değerlere saldırmaya başladı. Bunların kutsal değerlere saldırması Hizbullah cemaati gibi beni de rahatız etti ve ben de Hizbullah cemaatine sempati duymaya başladım” şeklinde konuştu.

      Demir; “Hizbullah cemaatine sempati duyduğum için Ankara’da eşim doğum yapmak üzere iken TEM şube polisleri tarafından hastane yolunda yaylım ateşine tutulduk. Hamile eşimin karnına kasten tekmeler vurdular. Gözaltında bazı kâğıtlara imza atmam istendi, atmadığım için 60 gün işkence yaptılar. Üzerime atılı suçlar işkence altında kabul ettirdiler; ama şimdi ben bu atılı suçları kabul etmiyorum. Atılı suçlar düzmece olduğu için delilden yoksundur. 10 yıldır hiçten sebeplerle cezaevinde tutuluyorum, onun için tahliyemi talep ediyorum” dedi.

      Mehmet Sudan, İsmail Kınay, Şehmuz Kınay ve Fuat Balca da savunmalarını yaparak, atılı suçların delilden yoksun, hukuki dayanağı olmadığı için tahliyelerini talep ettiler. Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarını yapmaları için duruşmayı 12 Haziran’a erteledi.
      İLKHA

    1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
    • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.