- Bu konu 4 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son
Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
27 Temmuz 2011: 09:23 #672706
Anonim
Hem iman, geçmiş ve gelecek zamana nüfuz edemeyen o cüz-ü ihtiyarînin dizginini cismin elinden alıp kalbe ve ruha teslim eder. Ruh ve kalbin daire-i hayatı ise cisim gibi hazır zamana münhasır olmadığından, pek çok seneler maziden, pek çok seneler istikbalden daire-i hayatına dahil olduğundan; o cüz-ü ihtiyarî, cüz’iyetten çıkıp külliyet kesb eder. Zaman-ı mazinin en derin derelerine kuvvet-i imanla girebildiği ve hüzünlerin zulmetlerini def edebildiği gibi, nur-u imanla istikbalin en uzak dağlarına kadar çıkar, korkuları izale eder.
Ağabeylerim
İman gündelik düşünce hayatımızda ,mazinin derelerine girdiğinde, ve istikbalin uzak dağlarına çıktıgında bize nasıl bir kazanımlar sağlar fikir dünyanızdan ufak açıklamalarda bulunursanız istifade etmiş oluruz birkaç örnek verebilirmisiniz.27 Temmuz 2011: 11:52 #794833Anonim
@karatorprak1975 257527 wrote:
Ağabeylerim
İman gündelik düşünce hayatımızda ,mazinin derelerine girdiğinde, ve istikbalin uzak dağlarına çıktıgında bize nasıl bir kazanımlar sağlar fikir dünyanızdan ufak açıklamalarda bulunursanız istifade etmiş oluruz birkaç örnek verebilirmisiniz.merhaba kardeşim sorunuza anladığım kadarıyla yorum yazmak istediğim ,
ehli iman olan biri, geçmişinde hayatın aldatıcı süsüne nefsine uyduysa içinde mutlaka bir muhasebe başlayacaktır ,
bu pişmanlıkla o geçmişteki hataları tövbeyle silmeye çalışacak hatırladıkça utanıp yapmammaya gayret gösterecektir.
sığınacak tek merci olan rabbinin kapısında ruhundaki huzur ile gelecek olan kabir ve ötesi için kalbi ve ruhu korksada ümitsiz olmadan vesveseye düşmeden ibadetine devam edecektir.
imanın nuru geçmişede geleceğede hukmeder o nurun sahibi kainatı yaratan Allahtır. herşeye gücü yeter…27 Temmuz 2011: 12:36 #794834Anonim
@memluk 257566 wrote:
merhaba kardeşim sorunuza anladığım kadarıyla yorum yazmak istediğim ,
ehli iman olan biri, geçmişinde hayatın aldatıcı süsüne nefsine uyduysa içinde mutlaka bir muhasebe başlayacaktır ,
bu pişmanlıkla o geçmişteki hataları tövbeyle silmeye çalışacak hatırladıkça utanıp yapmammaya gayret gösterecektir.
sığınacak tek merci olan rabbinin kapısında ruhundaki huzur ile gelecek olan kabir ve ötesi için kalbi ve ruhu korksada ümitsiz olmadan vesveseye düşmeden ibadetine devam edecektir.
imanın nuru geçmişede geleceğede hukmeder o nurun sahibi kainatı yaratan Allahtır. herşeye gücü yeter…Memluk hocam yorumlarınızı görünce yazmak istedim.
Ben kendimi örnek vermek istiyorum , Umarım yanlış anlaşılmam.
Evet sizinde dediğiniz gibi geçmişimde hayatın aldatıcı süslerine kapılmış, nefsinin esiri olmuş taki yoklukta Rabbimin varlığını hissedene kadar , Rabbim günahlarımı ve hatalarımı bağışlaması için gece gündüz dua ediyorum.Bilemiyorum belkide Rabbim vesile oldu, çünkü geçen sene Ramazandan 15 gün önce ansızın beş vakit namaza başladım ve Rabbime binlerce kere şükürler olsunki namazlarımı eda etmekteyim.
Hocam pişmanlıklara gelince ne siz sorun ne ben anlatayım yolda yürürken bile o yaşadığım pişmanlıklara anlatılmaz yaşanır desem yalan değil kendimden utandığımı biliyorum. Nasıl yaptın sen bunu hiçmi utanmadın diye kendi kendime kahrettiğim anlar oluyor. Durmadan af diliyorum Rabbimden beni affetsin diye yani geçmişteki süslü hayatı yaşamanın bedelini ödediğime inanıyorum.
Rabbim beni öyle zorlu bir imtihana sokmuşki sizlerde biliyorsunuz yokluk çekiyorum ama Rabbim bana öyle bir huzur verdiki kaleme dahi dökemiyorum. İşlerim kötüde olsa hala evden atılma sorunumda olsa yüreğim huzurla doldurdu ilk zamanlar namazlarımda zorlanırdım şimdi ise dakika geçirdiğimde huzursuz olup kendime kızıyorum nasıl Rabbinin huzuruna çıkacaksın diye Ne kadar şükretsem azdır.
Tabiki şuda var, yol gösterenimiz yoktu hep yanlış arkadaşlıkların kurbanı olmuştum. Etrafımda namaz kılan hatta haca gitmiş insanlarda vardı. Ama bakıyorsun adam haca gitmiş kumardan ve zinadan eksik kalmıyor. Bakıyorsun adam ümreye gitmiş insanlara sahte ürün satmaktan eksik kalmıyor onları gördükçe kimselere güvenemiyor insan sanıyorsunki herkes aynı oda yanlış düşüncem belki ama korkuyor kime güveneyim diyorsun hadi tanıştığın adamda öyle çıkarsa diye diye kendimi burada buldum. Siz Allahın güzel dostlarının arasında şükürler olsunki.Rabbim bir an önce ilmimizi artırmayı nasip eder inşallah.
Hocam benimde atlatamadığım tek olayım vesveseler Rabbime ne kadar sığınsamda vesvese konusunda başarısızım. İnşallah ondanda bir an önce kurtulurum.
Bende paylaşmak istedim hocam belki benim yaşadıklarımdan örnek alan kardeşlerimiz olur diye hatam varsa kusuruma bakmayın lütfen.
Sizlerin tesellilerini hayatım boyuncada unutamam Rabbim cümlenizden razı olsun. Rabbim yar yar yardımcınız olsun.
27 Temmuz 2011: 13:30 #794835Anonim
Ruh mazi ve istikballe alakadardır. İman olmayan ruh için mazi yokluğa gitmiş büyük bir kabristan, gelecek ise kendisi için ve alakadar oldukları için yokluğa adım adım yaklaştığı dehşet verici bir başka bir kabristan oluyor. Mazi ve müstakbeli imansızlıktan karanlık olan bir ruhun hazır zamandaki keyfi de kaçıyor tabiki. İman nuru bu karanlıkları izale ediyor. Geçmişi ademe, yokluğa gitmiş büyük bir kabristan değil, vazifelerini bitirmiş, istirahata çekilmiş varlıklar olarak gösteriyor. Gelecek zamanı da kendisini yutacak, yok edecek bir ecel, kabir olarak değil, zahmetten rahmete, hizmetten ücrete geçeceği bir kapı olarak gösteriyor. Tüm zaman ve mekanları aydınlatan nur-i imandan dolayı Allah’a hamdolsun. Amin.
28 Temmuz 2011: 09:06 #794865Anonim
Yardımlarınız için teşekkür ederim allah razı olsun
29 Temmuz 2011: 07:30 #794886Anonim
kadere imanda derinleşmeye bağlıdır.Kadere imanda derinleşmede,diğer imanın şartlarında derinleşmeye bağlıdır.
Her işlenen fiilin yaratıcısı olarak Allahı gören ve iman eden neden korkar ki.
Allah dilerse olur,dilemezse olmaz hakikatına iman edip yaşayan neden korkar ki.
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.