- Bu konu 8 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son
Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
30 Mart 2007: 14:54 #643224
Anonim
[bgcolor=#ebebeb]Hem o nur ile; kâinattaki harekât, tenevvüât, tebeddülât, tegayyürât, mânâsızlıktan ve abesiyetten ve tesadüf oyuncaklığından çıkıp, birer mektubât-ı Rabbâniye, birer sahife-i âyât-ı tekviniye, birer merâyâ-i esmâ-i İlâhiye ve âlem dahi birer kitâb-ı hikmet-i Samedâniye mertebesine çıktılar.
Hem, insanı bütün hayvanâtın mâdununa düşüren hadsiz zaaf ve aczi, fakr ve ihtiyacâtı ve bütün hayvanlardan daha bedbaht eden, vâsıta-i nakl-i hüzün ve elem ve gam olan aklı o nur ile nurlandığı vakit, insan bütün hayvanât, bütün mahlûkat üstüne çıkar. O nurlanmış acz, fakr, akılla niyaz ile nâzenin bir sultan ve fîzâr ile nazdar bir halîfe-i zemin olur. Demek, o nur olmazsa, kâinat da, insan da, hattâ herşey dahi hiçe iner. Evet, elbette böyle bedî bir kâinatta, böyle bir zât lâzımdır; yoksa, kâinat ve eflâk olmamalıdır. [/bgcolor](Mektubat)
Resülu zişan a.s.v. efendimizin doğduğu gün olan bu mubarek mevlid kandilinizi en içten duygularımızla SaidNur Forum ekibi adına tebrik ve tes’id ederiz.Dualarınızda bizlerede yer vermeniz ümidiyle..
Selam ve Dua ile
30 Mart 2007: 14:57 #705738Anonim
[html]30Mart2007,Cuma
Dünyadaki bütün insanlara peygamber olarak gönderilen, peygamberlerin sonuncusu ve en üstünü Muhammed aleyhisselâm, 571 yılı Nisan ayının 20’sine rastlayan, Rebi’ul-evvel ayının 12. Pazartesi gecesi, sabaha karşı Mekke-i Mükerreme’de dünyaya gelmiştir. Her peygamberin ümmeti, kendi peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştır. Bugün de, Müslümanların bayramıdır. Neşe ve sevinç günüdür. Dünyadaki Müslümanlar tarafından, her sene, bu gece Mevlid kandili olarak kutlanmakta, her yerde Mevlid kasideleri okunarak Resûlullah hatırlanmaktadır. Mevlid, doğum zamanı demektir.
Resûlullah efendimiz, mevlid gecelerinde Eshâb-ı kirâma ziyafet verir, dünyayı teşrifindeki ve çocukluk zamanındaki şeyleri anlatırdı. Hazret-i Ebû Bekir de, halîfe iken, Eshâb-ı kirâmı toplar, Resûlullah efendimizin dünyayı teşrifindeki olağanüstü hâlleri konuşurlardı. Bu gece, Resûlullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mûcizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Peygamber efendimizi öven çeşitli mevlid kasideleri vardır. Meşhur olan ve Türkiye’de sık sık okunan mevlid kasidesini Süleyman Çelebi, 15. asırda yazmıştır. Mevlid-i şerîf okumak, Resûlullahın dünyaya gelişini, mirâcını ve hayatını anlatmak, Onu hatırlamak, Onu övmek demektir. Mevlid Gecesi, Kadir Gecesi’nden sonra en kıymetli gecedir. Bu gece Peygamber “sallallahü aleyhi ve sellem” efendimiz doğduğu için sevinenler af olur.
Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
“Beni ana babasından, evlâdından ve herkesten daha çok sevmeyen, mümin olamaz.”
“Bir şeyi çok seven, elbette onu çok anar.”
“Peygamberleri anmak, hatırlamak ibâdettir.”
Bu gece, çalgı ve başka haram şeyler karıştırmadan, Allah rızası için mevlid cemiyeti yapmak, mevlid kasidesi okumak, salevât-ı şerîfe getirmek, tatlı şeyler yedirip içirmek, hayrat ve hasenat yapmak, böylece, bu gecenin şükrünü yerine getirmek müstehaptır. Diğer kandillerde olduğu gibi, bugün de, Kur’ân-ı kerîm okumalı, kaza namazı kılmalı, sadaka vermeli, duâ etmeli, Cenâb-ı Haktan af ve mağfiret dilemelidir.
Kandiliniz Mubarek Olsun…………………..
[/html]
30 Mart 2007: 15:11 #705739Anonim
Esselamünaleküm,Sizlerin ve cümle Müslüman alemininde Mevlit kandili mübarek olsun.
30 Mart 2007: 15:45 #705740Anonim
s.a hepinizin mevlit kandili mübarek olsun dua ile
30 Mart 2007: 15:58 #705741Anonim
amin allah c.c razi olsun yemin sizinde
30 Mart 2007: 16:07 #705742Anonim
selamun aleyküm kandiliniz mübarek olsun.dua ile selametle..
31 Mart 2007: 12:46 #705745Anonim
1 Nisan 2007: 17:42 #705765Anonim
GECMİŞ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN BU KANDİLİ ŞERİFİN UMUM İSLAM ALEMİNE HUSUSEN NUR CEMAATİNE HAYIRLAR GETİRMESİNİ CENAB-I ERHAMÜNRAHİMİNDEN NİYAZ EDERİM .:)))))
2 Nisan 2007: 08:08 #705771Anonim
amin inşallah
15 Haziran 2012: 13:01 #805033Anonim
[sıze=4][/sıze]
miraç kandiliniz mübarek olsun.inşallah miracımıza vesile olur. -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.