• Bu konu 2 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #645828
    Anonim

      “ETRAFIMDA AİLELERİ TARAFINDAN KENDİ HALLERİNE TERKEDİLMİŞ, MUTSUZ VE AĞLAYAN GENÇLERİ GÖRÜNCE DURMAK İSTEMEDİM VE MÜCADELE ETMEM GEREKTİĞİNE İNANDIM………..”

      Bu sözler Rusya Kaliningrat şehrinde 10 seneden fazla milletvekilliği yapmış, şimdi ise aynı şehirde mimarlık kolejinde sosyoloji ve psikoloji öğretmenliği yapan Vlademir Simyenoviç Yojiko’ya ait…

      Kendisi bir vesileyle Kaliningrattaki ehl-i hizmet kardeşlerimizden Resul ve Amin’le tanışıyor. Onların ve mescid imamı Zahurun askeriyedeki imani derslerine muttali olan ve neticesininde müsbet olduğunu gören Yojiko kendi okulunda böyle bir faaliyetin olmasını arzu ediyor. Yaz tatilinden bir kaç ay önce koleje gidilip sınıflarda dersler yapılıyor. Yojiko öğrencilerin istifadelerini müşahede edince derslerin devamını arzu ediyor. Abilerin daveti üzerine dershaneye gelip akşam yediden gece onbire kadar imani ve hizmetle alakalı uzunca sohbet ediyorlar. Yojiko ayrılırken şöyle diyor: SİZİ TEBRİK EDERİM ÇOK TEMİZ İNSANLARSINIZ, KENDİMİDE TEBRİK EDERİM Kİ SİZİN GİBİ TEMİZ İNSANLARIN İÇİNE DÜŞTÜM… SİZLER BENDE UZUN YILLARDAN BERİ KÖRELMİŞ OLAN BİR HİSSİMİN TEKRAR ORTAYA ÇIKMASINA VESİLE OLDUNUZ. O HİSTE ŞU: BİRİLERİNDEN AYRILIRKEN ÜZÜLME HİSSİ… BEN BU DUYGUYU KÜÇÜKKEN ANNEMDEN AYRILIRKEN HİSSEDERDİM. FAKAT ZAMANLA O HİSTE GİTTİ. ŞU ANDA SİZDEN AYRILIRKEN İŞTE O HİSSİ YAŞIYORUM…

      Gençlik Rehberinden bir bahis okunurken göz yaşlarını silerek şöyle diyor: BU DERS SADECE BENİM OKULUMA MUNHASIR KALMAYACAK, BU DERSLERİ UMUMİLEŞTİRECEĞİZ. İLK HEDEF TIP KOLEJİ. Dersi ne zaman yapalım diye soruyor. Kardeşler bir hafta sonra filan gün yapalım deyince Yojiko: “NE BİR HAFTASI… YA BİR HAFTA YAŞAYAMAZSAK O ÖĞRENCİLER MAHRUM MU KALSIN.. PAZARTESİ GİDİYORUZ” diyor ve bir kaç gün sonra Tıp Kolejine derse gidiliyor. O kolejin müdürü yahudi asıllı bir Rus olmasına rağmen, öğrencilerinin o perişan vaziyetlerinden kurtulmaları için memnuniyetle kabul ediyor. Aynı zamanda Yojikonun arkadaşı olan müdür, okulunda ilk defa böyle bir şey olacağı için şehrin bir milletvekilini, vali yardımcısını, öğrenci yardım cemiyet başkanını ve Rassia Kaliningrad TV isimli televizyon kanalını davet ediyor. Yojiko bir takdim konuşması yapıyor. Konuşmasında şöyle diyor: “GENÇLERİN İÇİNDE BULUNDUĞU BUHRANIN SEBEBİ İMANSIZLIKTIR, ONLARI O BUHRANDAN KURTARMANIN TEK ÇARESİ İMANI DERS VERMEKTİR. İŞTE BU KİTAPLAR İMANI DERS VERİYOR VE ALLAHI ANLATIYOR.” Bu ifadeleri kullanırken elindeki risaleyi yukarı kaldırıyor. Üstadımızın söylediği “KAİNATTA EN YÜKSEK HAKİKAT İMANDIR” sözünü de kullanıyor. Sonra Resul kardeşte nurlardan bir ders okuyor. Bu program üç akşam bir milyonluk nüfusu olan Kaliningradda yayınlanıyor. Hatta yayın akışında zaman zaman yayını durduruyorlar “KAİNATTA EN YÜKSEK HAKİKAT İMANDIR” sözünü televizyondan verip tekrar yayına devam ediyorlar.

      İşte bu yayınlardan sonra huzurevinin müdürü kardeşleri telefonla arayıp diyor ki: “İMANSIZLIĞIN TESİRİYLE VE ÖLÜMÜ SON BİLMELERİYLE İHTİYARLARIMIZ PERİŞAN… NE OLUR GELİN ONLARA BU HAKİKATLERİ ANLATARAK TESELLİ EDİN.” Bu teklif üzerine orada da müteaddid dersler oluyor. Hatta o derslerden birini ahirete imanın şahsi ve içtimai faidelerinin izah edildiği Asay-ı Musanın Sekizinci Meselesinden Yojiko okuyor. Yine televizyondaki o yayınlardan sonra katolik kilisesinin başrahibi İgnadi Pavlos dershaneyi arıyor ve şöyle diyor: “DÜN AKŞAM Kİ PROGRAMI HEYECANLA SEYRETTİM. O GENÇLERİN ALLAH ANLATILIRKEN NASIL ŞEVKLE DİNLEDİKLERİNİ HAYRETLE GÖRDÜM. SİZDEN RİCA EDİYORUM BENİM KİLİSEME GELİN VE O HAKİKATLERİ KATOLİK CEMAATİNE ANLATIN.” Bu telefon görüşmesinden on gün sonra kiliseye gidiliyor. Başrahibin daveti üzerine otuz kadar cemiyet başkanının da olduğu kilise cemaatine üç saate yakın iman hakikatlerinden ders yapılıyor. Ders esnasında başrahip dinleyenlere şöyle diyor: “İşte şimdi siz bu müslüman kardeşlerimden islamiyet hakkında istediğiniz herşeyi sorun, ta anlayasınız islamiyet neymiş…” Kiliseden ayrılırken başrahip dersi okuyan kardeşimize sarılıyor ve diyor ki: “GENÇLİK HAKKINDA HİÇ ÜMİDİM YOKTU, İŞTE BUGÜN ÜMİDİM GELDİ.”

      Üç milletvekilinin talebiyle, Yojikonunda iştirakiyle hapishanelerdeki mahpusların özellikle genç mahpusların ıslahı için kardeşlerle bir görüşme yapılıyor. Yani nasıl bir faaliyet yapabiliriz. Zaten bu görüşmeye kadar bir kaç hapishane dersi yapan kardeşler alacakları resmi izin belgesiyle daha düzenli bir şekilde faaliyetlerini sürdürecekler.

      Bir ay kadar önce polis okulundan gelen talep üzerine orada da yetmişi Rus, otuzu da Dağıstan asıllı olan yüz öğrenciye ders yapılıyor. Ve amirleri bunun zaman zaman tekrar edilmesini talep ediyor. Hatta Dağıstan asıllı öğrencilere cuma namazlarına mescide gitme izni çıkıyor.

      Kaliningratta başka bir kolejde okuyan onyedi yaşındaki bir Rus genci Tabiat Risalesinin rusçasını neredeyse ezberlemiş ve fırsat buldukça arkadaşlarına anlatıyormuş. Yine bu genç sadece Kur’an elifbasının yirmidokuz harfini bilirken bizzat bizimde müşahedemizle 45 dakika sonra heceleyerekte olsa Kur’ana geçti. İmtihanı şiddetli olan bu kardeşimize maddi manevi muhafazası için dua istirham ediyoruz.

      Kendisi göz doktoru olan ve 1990 yılında, olur ki Kur’ana ilişirler endişesiyle sadece akşamları çalışarak Kur’anı orjinal şekliyle ve rusça mealiyle bir senede yazan ve şu anda seksen küsür yaşında olan Şemsikamer teyzemiz yedi sekiz ay evvel nurları tanıyıp gayet zinde bir şekilde nur hizmetine devam ediyor.

      Yaz tatilinden sonra okulların yeniden açılmasıyla beraber Yojiko yeni gelen lise-1 öğrencilerine geçen seneki derslerden ve müslümanların gelip imanı anlattıklarından bahsediyor. Öğrencilere sizde arzu edermisiniz diye sorunca hep bir ağızdan bizde isteriz diyorlar. Elhamdülillah,Cenab-ı Hakkın izniyle dün tekrar koleje gidildi,dört sınıfta ikiyüze yakın lise öğrencisine Gençlik Rehberinden ve 23.Sözden ders okundu…Bugünde bir sınıfta ders okundu…Yojiko gayet memnuniyetini bildirdi. Derse katılan Amin kardeşin ifadesine göre mütemadiyen islamiyeti nazara veren Yojiko öğrencilerine şöyle diyor: “ZANNEDERİM HEPİNİZ İLK DEFA MÜSLÜMANLARLA BÖYLE BİR DİYALOGTA BULUNDUNUZ. SİZE TAVSİYEM O Kİ İSLAMİYETİ GELİŞİ GÜZEL DEĞİLDE İSLAMİYETİ CİDDİ YAŞAYAN BU GİBİ CİDDİ MÜSLÜMANLARDAN ÖĞRENİN…”

      Muhterem ağabeyimiz; inşaallah yarın iki sınıfta cuma günüde üç sınıfta ders yapılacak olan kolejdeki ve Kaliningrattaki bu imani faaliyetlerin Cenab-ı Hakkın hıfzıyla, istikamet ve ihlasla devam etmesi içinde dualarınızı istirham ediyoruz.

      3Ekim’07

      #713648
      Anonim

        Allah razı olsun abi bu mektupları bize ilettiginiz için.İnşaallah bu Rusyadaki gençlerle karşılaşma,dinleme fırsatımızda olur.

        #713649
        Anonim

          Mektup önce inanılmaz gibi geliyor.. Rusya’daki yasaklamalar vesaire..
          Cenab-ı Hakk va’dini yerine getirecektir, hiç şüphesiz..

          #713650
          Anonim

            burç fm de pazartesi ve salı günleri saat 16:00 tekrarıda 00:00 da başkaları için için yaşamanın destanını,20. yy en büyük sivil toplum harekatı,kendilerini sıfır bilip ,günlük hislerini başkalarının mutluluğunda eriten eğitim gönüllülerinin hikayelerini anlatan “sıfır merkez” die bi program var..tavsiye ederim çok güzel :'( duygulanıyorum dinlerken..

            Sergerdan wrote:
            Allah razı olsun abi bu mektupları bize ilettiginiz için.İnşaallah bu Rusyadaki gençlerle karşılaşma,dinleme fırsatımızda olur.

            evet inş. keşke.. :angel:

          4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
          • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.