- Bu konu 1 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son
Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
12 Eylül 2013: 06:38 #680711
Anonim
Bütün ihtilallerin kaynağı iki kelimedir
Bismillahirrahmanirrahim
25. Sözde, medeniyetle hükm-ü Kur’ânı muvazene bahsinde ispat ve beyan edildiği üzere, beşerin hayat-ı içtimaîsinde bütün ahlâksızlığın ve bütün ihtilâlâtın menşei iki kelimedir:
Birisi: “Ben tok olduktan sonra başkası açlıktan ölse bana ne?”
İkincisi: “Sen çalış, ben yiyeyim.”
Bu iki kelimeyi de idame eden, cereyan-ı ribâ ve terk-i zekâttır. Bu iki müthiş maraz-ı içtimaîyi tedavi edecek tek çare, zekâtın bir düstur-u umumî suretinde icrasıyla, vücub-u zekât ve hurmet-i ribâdır.
Hem değil yalnız eşhasta ve hususî cemaatlerde, belki umum nev-i beşerin saadet-i hayatı için en mühim bir rükün, belki devam-ı hayat-ı insaniye için en mühim bir direk, zekâttır. Çünkü, beşerde, havas ve avâm, iki tabaka var. Havastan avâma merhamet ve ihsan; ve avâmdan havâssa karşı hürmet ve itaati temin edecek, zekâttır.
Yoksa, yukarıdan avâmın başına zulüm ve tahakküm iner; avâmdan zenginlere karşı kin ve isyan çıkar. İki tabaka-i beşer, daimî bir mücadele-i mâneviyede, bir keşmekeş-i ihtilâfta bulunur.
Gele gele, tâ Rusya’da olduğu gibi, sa’y ve sermaye mücadelesi suretinde boğuşmaya başlar.
(Envar ve İhlasNur Neşriyat – Mektubat-Yirmi İkinci Mektup-İkinci Mebhas 274)
Bediüzzaman Said Nursi
12 Eylül 2013: 16:43 #815540Anonim
Geçenlerde bir ilahiyatçı profesör zekat verilmemesinin neticeleri hakkında bir makale yazmıştır. Halbu ki kendilerinin verdiği fetvalar neticesini yazsa daha isabetli olacağı gibi daha samimi olurdur. Neyse bir ilahiyatçı diyorum çünkü günümüzde ki çoğu ilahiyatçıların düştüğü bir hata olduğundan hepsi aynı hataya düşmekteler. Şöyle ki :
Adam soruyor zekatımı kime vereyim?
Adama diyor zekatını şu cemaate versende olur..
Daha sonra adamın oğlu gelip soruyor hocam ev alacam ama param yok banka kredisi kullansam olur mu?
Adamın oğluna diyor şu katılım bankasından kullansan olur..
Şimdi bu baba ve oğlu İslamiyet kaidelerinden çıkmayacam diye bu fetvalar ile iş görüyor. Oğlu yokluk içinde sen babasına şuraya zekat verebilirsin diyon yine evladıda aynı yerin bankasına gönderiyon oradan kredi al diyon. Babasının parasını kat be kat borçlar içinde ödemek zorunda bırakıyon. Adamın zekatını alıp oğluna faizle vermek. Gördünüz mü bizleri nasıl bir çıkmazın içine bıraktılar..
Bugün aslında islamiyetin asıl sorunu bugünkü ilahiyatçıların verdiği fetvalardır. Çünkü farzlar ve haramlar belli ancak zamana göre içtihadlar yapmışlar. -Hatta yanlış hatırlamıyorsam Ustad r.a. yeni içtihadlar geçersizdir biryerde öyle diyor neyse bilen varsa doğrusunu aktarır- Halbu ki evveliyata gidip o fetvalara müraacat edilse insanlık rahata huzura kavuşacak.
13 Eylül 2013: 07:23 #815543Anonim
27.Sözden “İçtihad kapısı açıktır. Fakat şu zamanda oraya girmeye “altı mani” vardır.” Envar ve İhlasNur Neşriyatlar Sözler ( 480 )
İçtihad Risalesini Tefekkür ederek okumak temennisiyle.Şimdi mesele o zaten kardeşim.
Bir adam elin gavuru olsa kimse dinlemez. Ama islami kisveyle anlatınca millet yutar. zaten bu dini kanallar hocalar mocalar çoğaldı islama su katmak için bir çok zındıka adamları kolları sıvadı. ehl-i sünnet itikad ve amelinden uzaklaştırmak için var güçleri ile çalışıyorlar.
Bu Din-i Mübin-i İslama bilerek darbeye çalışanları ALLAHIM DARBELESİN. Bilmeden tahribedenleri ise istikamete getirsin.
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.