• Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #654969
    Anonim

      Edirne’de, tarihi Dar-ül Hadis Camisi’nde, her yıl üç ayların ilk cuma günleri düzenlenen geleneksel ”1001 Hatim Duası”nın 405’incisi okundu.

      Cami İmamı Mahmut Eroğlu, yaptığı açıklamada, bugünün kendileri için önemli olduğunu, 3 aylara girilen ilk cuma gününde ”1001 Hatim” geleneğini canlandırdıklarını söyledi.
      Edirne’ye, Batı Trakya’dan gelen soydaşlara ve çeşitli illerden gelen vatandaşlara Dar-ül Hadis Camisi’ne yaptıkları ziyarette, hatim geleneğini anlattıklarını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
      ”Üç aylara girdiğimiz ilk cuma günü 1001 hatim geleneğini tekrar canlandırıyoruz. Atalarımız bu camide, 30 tane hafızı görevlendirerek günlük 3 akçeye hatim okuturmuş. Şimdi ise camimize gelen misafirlerimize geleneğimizi anlatarak bu hatimleri onların okumasını sağlıyoruz.”
      Eroğlu, grup halinde gelen ziyaretçilerin geleneğe katkıda bulunmak için okudukları hatimleri, ”www.edirnedarulhadisi.com” adlı web sitesindeki ”1001 Hatime Katıl” köşesine gönderdiğini belirtti.
      Hatim okuyanların ”1001 Hatime Katıl” köşesine tıklayarak hangi şehirden katıldıklarını, kaç hatim okuduklarını bildirdiğini ifade eden Eroğlu, ”Biz de okunan hatimleri internet ortamından takip edebiliyoruz. Bu yıl 1280 adet hatim okundu. Etkinliğimize ortalama her yıl 5-6 bin kişi katılıyor. Bugün sabah 07.00’den akşam 19.00’a kadar camimiz dolup taşacak” dedi.

    1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
    • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.