• Bu konu 5 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son Anonim tarafından güncellenmiştir.
7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #661660
    Anonim

      Yüzyılın problemini çözdü 1milyon doları reddetti
      74856.jpg

      44 yaşındaki Doktor Grigory Perelman St. Petersburg’da salaş ve bakımsız bir evde inzivaya çekilmiş durumda yaşıyor. Kendisiyle konuşmak için gelenlere “ihtiyacım olan her şeyim var” diyor.



      100 yıldır matematikçilerin çözemediği “Poincare Conjecture” adı verilen matematik problemini çözen Perelman, çözümü de internet üzerinden gönderdi. Perelman, 2003 yılında bu tarihi matematik problemini çözdüğünü bildirmişti; problemin çözümünün onaylanması ise yıllar aldı.


      ABD’deki ‘Clay Matematik Enstitüsü’nün koyduğu 1 milyon dolarlık ödülü vermek için kendisine dün ulaşılan Perelman, ödülü istemediğini, meşhur olmak istemediğini belirtti.


      Perelman “Matematiğin kahramanı falan değilim. O kadar başarılı bile değilim, herkesin bana bakmasını istemiyorum, tanınmak istemiyorum.” şeklinde konuştu.


      Komşularından biri, Perelman’in dairesini görünce çok şaşırdığını, sadece bir masa, bir sandalye ve bir yatağı olduğunu söylüyor. Apartman sakinlerinin apartmanda yaşayan hamamböceklerinden kurtulmaya çalıştığını ancak Perelman’in dairesindekilerden kurtulamadıklarını da ekliyor.

      SABAH
      #768515
      Anonim

        Ahsen wallahi tevafuk he
        ben bu haberide okumuştum fakat sabah gazetesinde değil 😀

        ama bu bir iki sene olmuştur ben okuyalı can :dft002:
        yoksa ben bir çeşit dejavu mu yaşıyorum :007:

        #768559
        Anonim

          @ebrar172 187037 wrote:

          Ahsen wallahi tevafuk he
          ben bu haberide okumuştum fakat sabah gazetesinde değil 😀

          ama bu bir iki sene olmuştur ben okuyalı can :dft002:
          yoksa ben bir çeşit dejavu mu yaşıyorum :007:

          Buyuk bir ihtimal ebrar cunku bu haberi dun okumustum bugunde devamini gordum :)))

          130071.jpg

          1 milyon doları önce reddetti ama…

          Dünyanın en zor matematik problemlerinden birini çözen 44 yaşındaki Rus matematikçi Dr. Grigory Perelman’ın, bu başarısı nedeniyle kendisine sunulan 1 milyon dolarlık ödülden vazgeçmediği bildirildi.

          “Dünyanın en zeki adamı” olarak kabul edilen ve Rusya’nın ikinci büyük kenti St. Petersburg’da, bakımsız bir evde yaşayan Perelman’ın ödülü reddettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

          Rus internet haber portalı “Lifenews”, “Perelman ödülü yavaş yavaş düşünmeye başladı” başlığıyla verilen haberde, daha önce ödülü almak istemediğini açıklayan Perelman’ın bu konuda henüz son kararını vermediğini söylediği ifade edildi.

          Perelman’ın, kendisini arayan gazetecilere, ödül konusunda son kararını vermediğini belirterek, “Bu konudaki nihai kararı verdiğimde bunu ilk olarak Clay Matematik Enstitüsüne bildireceğim” dediği kaydedildi.

          Rusya Matematik Enstitüsünden 2005 yılında ayrıldıktan sonra bilim insanı annesiyle kaldığı evinden pek çıkmayan Perelman, hayatını annesinin emeklilik maaşı ve özel derslerden elde ettiği gelirle sürdürüyor.

          100 yıldır matematikçilerin çözemediği Poincare Varsayımı problemini çözen Perelman, çözümü de internette yayımlamıştı.

          ABD’deki Clay Matematik Enstitüsünün koyduğu 1 milyon dolarlık ödülü önce reddeden Perelman, “Meşhur olmak istemiyorum. Kahraman falan değilim” demişti.

          Perelman’ın komşusu Vera Petrovna da gazetecilere daha önce yaptığı açıklamada, “Bir kere dairesine girdim ve şoke oldum. Sadece bir masası, bir klozeti ve daha önceki oturanlar tarafından bırakılmış kirli bir yatağı vardı. Apartmandaki hamam böceklerinden kurtulmaya çalışıyoruz, ama onun dairesinde saklanıyorlar” diye konuşmuştu.

          AA

          #768561
          Anonim

            Ahsen bugün zaman’ın arka sayfasında bende gördüm bu haberi :Y:
            ama eminim yahu bu haber eski ; anlamadım ki neden şimdi tekrar veriyorlar :022:

            ama bu konuyu araştıracağım
            dejavu değil bu olamazzzz 😀 😀

            #768562
            Anonim

              @ebrar172 187138 wrote:

              ama bu konuyu araştıracağım
              dejavu değil bu olamazzzz 😀 😀

              :005::005::005::005:

              sonuclari sabirsizlikla bekliyorum ebrar 🙂

              #768563
              Anonim

                @NuruAhsen 187140 wrote:

                :005::005::005:

                sonuclari sabirsizlikla bekliyorum ebrar 🙂

                evet can vallahi bende :001:
                ancak akşama ilgileneceğim bu konuyla
                fakat adamın resmine varana kadar hatırlıyorum yahu
                bu kadar da dejavu olurmu ki 😀

                bulur bulmaz konuya döneceğim inşaAllah
                bulamasamda döneceğim :005:

                #768582
                Anonim

                  Prestijli bilim dergisi Science, 2006’nın en önemli bilimsel gelişmesi olarak, en zor matematik problemlerinden birisi olan “Poincare Önermesi”nin Rus matematikçi Grigori Perelman tarafından çözülmesini seçti

                  Ağustos ayında yüzyıllık matematik sorusunu çözerek büyük bir sansasyon yaratan ve matematikte en büyük ödül olan 1 milyon dolar ikramiyeli Field Madalyasını almaya hak kazanan, ancak bunu reddeden Perelman’ın başarısı, matematik dünyasında son 10 yılda görülen en önemli çalışma olarak nitelendi.

                  Fields Madalyasını reddedikten sonra sırra kadem basan dahi Perelman’ın annesiyle yaşadığı, artık hiç matematikle ilgilenmediği, edebiyata merak sardığı ve çocukluk arkadaşlarıyla klasik müzik dinlediği ortaya çıkmıştı.

                  Perelman’ın izini süren İngiliz gazeteleri, matematiğin en zor 7 probleminden birini çözen Yahudi kökenli matematikçinin St. Petersburg’ta annesiyle birlikte mütevazi bir dairede yaşadığını ve annesinin 80 milyon YTL’lik emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığını ortaya çıkarmışlardı. Perelman, ocak ayında akademiden istifa ettiğinden bu yana işsiz bulunuyor.

                  Science dergisi ayrıca, bilim dünyasında yılın skandalı olarak Güney Koreli klonlama önderi Hvang Vu-Suk’un klonlama yoluyl a insan kök hücresi elde ettiğini öne sürmesini ve sonunda kamuoyunu aldattığının anlaşılmasını seçti.

                  Science dergisine göre, 2006’nın önemli bilimsel gelişmeleri:
                  1- “Poincare Önermesi”nin çözümü

                  2- “DNA fosillerinin ortaya çıkarılması”. Bilim insanları, 38 bin yıllık Neandertal fosillerinin DNA’larını yeniden yapılandırarak, insanınkiyle yüzde 99,9 oranında benzerlik taşıdığını tespit ettiler.

                  3- “Küçülen buzullar”. Buz bilimciler, dünyanın iki büyük buzul örtüsünün giderek artan bir hızla okyanuslara karışmakta olduğunu tespit ettiler.

                  4- “Denizden karaya”. Bilim insanları, 375 milyon yaşında bir balığın, deniz yaratığı ve kara hayvanı arasındaki evrim boşluğunu doldurmasının ayrıntılarını ortaya çıkardılar.

                  5- “Harry Potter’ın görünmezlik pelerini”. İngiliz ve Amerikalı bilim ekibi, bir cismi mikrodalgaların bükülmesini sağlayarak görünmez olmasını sağlayan ve “metamateryal” adı verilen bir cihaz geliştirdiler.

                  6- “Umut Işığı”. Klinik deneyler, “ranizumab” adlı ilacın, yaşa bağlı olarak görme bozukluğu olan hastaların üçte birinde iyileşme sağladığını ortaya çıkardı.

                  7- “Türlerin doğuşu”. Sinek ve kelebekler üzerinde yapılan araştırmalar, türlerin nasıl oluştuğunun anlaşılmasına yardımcı oldu.

                  8- “Işık engelinin ötesi”. Yeni mikroskopi teknikleri, biyologlara hücre ve proteinlerin ince yapılarının daha iyi gözlemlemelerine olanak sağladı.

                  9- “Anıların Israrı”. Nörologlar, beynin yeni hatıraları nasıl kayıt ettiğini iç yüzünü ortaya çıkardılar.

                  10- “Küçük moleküller”. Araştırmacılar, gen ifadesini (tanımını) durduran yeni bir küçük RNA molekül sınıfı tespit ettiler.

                  Kaynak:teknoloji.milliyet.com.

                7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
                • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.