Talebeleri Hüzünlendiren An

barla

Barla hikâyeleri Üstad’ın talebelerini hüzünlendirdi

Bediüzzaman Said Nursi’ye Risale-i Nurların yazılmasında büyük katkısı olan Barla talebelerinin hikâyesi Üstad’ın yaşayan talebelerini duygulandırdı.

Eminönü Rüstem Paşa Medresesi’nde Barla Platformu sergisini açan Mustafa Sungur ve Mehmet Fırıncı, sergideki eserleri gezerken hüzünle sevinci bir arada yaşadı.

“Sigara paketlerine, çocukların eli işi kağıtlarına yazılan nüshalara dikkat çeken Fırıncı, “Dünyaya Kur’an nurlarını yayan Risale-i Nurların hangi şartlarda yazıldığını görüyoruz.” dedi. Sergi, 30 Mart tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Baskı ve yoklukların kol gezdiği o dönemlerde Üstad ve talebelerinin, parmak kadar kağıtlardan yırtık defter yapraklarına kadar yazılabilecek ne bulunursa Risale-i Nurların kayda geçirmesinin örnekleri yer alıyor.

İlginç hatıra eşyalarla zenginleşen sergi, Bediüzzaman’ın Barla’daki 16 talebesiyle yaşadıkları ve Kur’an hizmetini nasıl başlattığını mercek altına alıyor. Sergi, bir döneme adeta ışık tutuyor. Serginin açılış kurdelesini kesen Mustafa Sungur ve Mehmet Fırıncı, sergilenen eserleri dikkatle inceledi. Risalelerin dünyaya ders verdiğini ifade eden Mustafa Sungur, “Bundan başka söylenecek sözleri zaid görüyorum.” diyerek Risale-i Nurlara dikkat çekti. Bir hafta boyunca her gün saat 10.00-18.00 arasında ziyarete açık olacak sergide ayrıca yazarlar ve fikir adamları, Bediüzzaman ve Risale-i Nur Külliyatı üzerine yazdıkları eserlerini imzalayacak.

Comments

  1. Sigara paketlerine, çocukların eli işi kağıtlarına yazılan nüshalara dikkat çeken Fırıncı, “Dünyaya Kur’an nurlarını yayan Risale-i Nurların hangi şartlarda yazıldığını görüyoruz.” dedi.

    neler yaşamışlar ne fedakarlıklarda bulunmuşlar

    RABBİM onlardan razı olsun

    bizleri de nur talebeliğine kabul etsin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir