2011 - Risale-i Nur Okuma Kampımız Başlıyorr !!!

Ukbaa

Talebe
Ehadiyet Grubu
sahici59
Vefa_
onder76
Ukbaa

Grup arkadaşlarıma bol istifadeli mütalâalar diliyorum.2 tane yeni üyemiz var. Yeni üye taze kan demek :) beklentim büyük kardeşlerimden. sahici59'da şimdi tatildedir. :D
Ben fazla okumasam da olur :)

günde 100 sy okusam yeterli olur mu ki :)
Kardeşim 1. olmak kolay değil. Çok iddialı gruplar var aramızda. minimum hedefiniz bu olsun derim :)

İkranur

Yeni Üye
Ve aleyküm selam. Tekrar hoşgeldiniz.
Yarışmadaki kardeşlerimizden biri ayrıldığı için yerine sizi ekledik. Hayırlı olsun inş.

Grubunuz;
Uluhiyet Grubu
TaLHa
tevbekarım
elifimbenim
İkranur

Çok teşekkür ederim.. Her hafta mı sonuçları ileteceğiz. Bilmenizi isterim,Benim kitabım şahdamar yayınları. Grup arkadaşlarımla birinci geleceğimizi düşünüyor,başarılar diliyorum.

heysem

Talebe
Çok teşekkür ederim.. Her hafta mı sonuçları ileteceğiz. Bilmenizi isterim,Benim kitabım şahdamar yayınları. Grup arkadaşlarımla birinci geleceğimizi düşünüyor,başarılar diliyorum.

her hafta sonuclari bildirmeyeceksiniz kardesim
kamp bitis tarihinde toplu olarak okudugunuz yerleri sayfa olarak degilde bölüm halinde bildireceksiniz .
Basarilar dilerim :)

ent

Well-known member
Allah razı olsun
Rabbim istifademizi arttırsın İnşaallah.
sabit bir kitaptan mı okumam gerekiyor yoksa bölüm blüm okuyabilir miyim?

acizane

Member
es selamun aleyküm kardeşler ben önceden katılmak çok istedim ama şifremi unuttuğumdan bir türlü giremedim yönetimden şifremi yeni gördüm hemen yazayim dedim acaba geç de kaldım biliyorum ama şimdi katılsam olur mu :) eksik günlerimi telafi için zaman istemicem söz :) gerçekten ama olabilir mi haber verirseniz sevinirim ...

heysem

Talebe
es selamun aleyküm kardeşler ben önceden katılmak çok istedim ama şifremi unuttuğumdan bir türlü giremedim yönetimden şifremi yeni gördüm hemen yazayim dedim acaba geç de kaldım biliyorum ama şimdi katılsam olur mu :) eksik günlerimi telafi için zaman istemicem söz :) gerçekten ama olabilir mi haber verirseniz sevinirim ...

ve aleykum selam hos geldiniz kardesim .elbetteki katilabilrisiniz sonradan katilan kardeslerimiz icin ek bir grup ayarlanmisti sizi o gruba dahil edelim selam ve dua ile hayirli olsun .
Samediyet Grubu
hubbuuhra
acizane

SaideNUR

Active member
...Evet, Risale-i Nur, onbeş senede medresede kazanılan kuvvetli imanı tahkikiyi, onbeş haftada ve bazılara onbeş günde kazandırdığına , yirmibin zat tecrübeleriyle şehadet ederler.​
Tarihçe-i hayat

tüm kardeşler ve özelliklede grup arkadaşlarım için bol istifadeli bir kamp olur inş.

Ukbaa

Talebe
Selamünaleyküm;
Kardeşler bu ne sessizlik. Anlaşılan herkes kendini Nur deryasına kaptırmış durumda
book.gif

Bir sorum olacak.. Şuan 9 tane grubumuz var. Ve her grubun anlamları birbirinden güzel isimleri var..

Acaba her grup bize grup isminin anlamı hakkında bilgi verebilir mi ?

Hem okumalrımıza devam edelim, hem de kelime bilgimizi geliştirelim.

Ne dersiniz ??

Vefa_1

Active member
bizim grubumuzun anlamı: :)
EHADİYET : Allah`ın yarattığı herşeyin yanında Zâtıyla, sıfatlarıyla ve isimleriyle bulunarak birliğini göstermesi

ben buraya risale-i nur okumak için katıldım.. birkaç gün çok güzel okuyodum ama yaz ödevimiz verildi ve bütün zamanım onlara gidiyor :(

ama sizlere söz veriğim için bir kitap bitirmeye çalışıcam

gunessizim

Yeni Üye
s.a. programımız hayırlı olur inşallah bende sürekli nete giremiyorum malum öğrencilerden dolayı onlar tatile girdi ama bizler yine onlarla devam ediyoruz açıkçası bende yoğun bir şekilde okuyamıyorum :(( hayırlısı olur inşallah

gunessizim

Yeni Üye
“Vahidiyet ise, bütün o mevcudat birinindir ve birine bakar ve birinin icadıdır demektir. Ehadiyet ise herşeyde Hâlık-ı külli şey’in ekser esması tecelli ediyor demektir.” (Mektubat)

Allah, Vahiddir, birdir. Sıfatlarının tecellileri bütün mahlûkatı kuşatmıştır. Nihayetsiz kudret, sonsuz ilim, mutlak irade ancak O Vahide mahsustur.

Allah, Ehaddir, birdir. Mümkin ve mahluk olmayan, başlangıcı ve sonu bulunmayan yegâne zât odur. Mahlûkatın zâtlarındaki bütün noksanlıklardan, sıfatlarındaki bütün eksikliklerden, fiillerindeki bütün âcizliklerden münezzeh olan ve onların hiçbirine benzemeyen yegâne bir, tek bir, benzersiz eşsiz bir ancak O’dur