Cevap: Güncel Dersimiz ;Dualarımızın Ehemmiyeti...
Tebliğ hocam çok teşekkür ederim. Rabbim sizlerden razı olsun...
Faydalı olmazmı hocam yüreğimi ferhlattınız.Rabbim sizlerinde yar yar yardımcısı olsun..
Rabbim cümlemizin dualarını kabul buyursun.
Selam ve dua ile
Cenabı Hakk sizdende razı olsun inşl;Dualarınıza bizleride dahil etmeniz bizleri ziyadesiyle memnun eder kardeş..Rabbim sizleride darda bırakmasın ne bu dünyada ne mahşerde inşl;
Sorularınıza gelince ;
ilk sorunuz ;Israrla aynı duayı istemenin dinimizce hiç bir sakıncası yoktur;o kul ki müşkil durumunu Alemlerin Rabbine beyan ediyor ,ihtiyacını derdini alatıyor..Derdi veren dermanıda kendi hazinesinde saklamıştır..dileyene verir dileyene vermez..kendi hükmü iradesindedir amenna!!!;Elbette ondan isteyecek ona yalvaracağız ısrarla;Fatiha suresinde güzel bir ayet vardır kardeşim ;İYYAKE NA'BÜDÜ VE İYYAKE NASTAĞIN..işte biz bu ayeti celilenin arkasına sığınır acziyetimizi sunarız Rabb Tealaya;
2.sorunuz..Kıbele yani Beytullah ..Cenabı Hakkın güzel evi;müslümanların dünyanın neresinde olursa olsun secde anında döndükleri nurlu mekan;Çok mecbur kalmazsak ,dualarımızda da Kıbleyi Atike dönmek usulu adabtandır;Şayet dua anında kıblenin yönünü bilmiyorsak o mekanda sakıncası yoktur;Duada bir nevi bir manevi esintidir..nerde ve ne zaman kalpler mahsunlaşır bilinmez;Resullullah (as) buyurduğu gibi Cenabı Hakk mahsun kalpleri sever ve oraya gider buyurdular;Böyle anlarımızı yakaladığımızda o kapının eşiğinde duralım edeble inşl..;
3.sorunuz bu sorunuzda kısmen ikinci sorunuz gibidir;duanın yeri ve zaman kısıtlaması kural olarak yoktur..Fakat EFDAL olarak bazı hususlar fıkıh olarak bizlere tebliğ edilmiştir..bunlardan biride KABEDE dua etmek dua ederken oraya yönelmek edeb ve usuldandır..diye biliyorum ..
4.sorunuzu okuyunca aklıma bir ayet geldi ;hangi surede geçtiğini şu anda hatırlayamadım ama ;
hani vardırya;
Cenabı Hakk buyuruyor;kullarım yan yatarken sağa dönerken,sola dönerken uzanırken beni ansın;
diye ( bu ayeti hatırlayan arkadaşlarımız hangi surede geçtiğini yazarlarsa seviniriz
demem o ki kardeşim ;Ne mutlu o kula hayatının her anında Rabbini ansın ona yüreğini açsın ;isterse yolda yürürse bile;
benim diyeceklerim bunlar inşl faydalı olmuşuzdur
Zerre kadar hatadan Allah 'a (c.c) sığınırım..Doğrular İslam'ın yanlışlar bizimdir
kıymeti kardeşimiz..selametle
Tebliğ hocam çok teşekkür ederim. Rabbim sizlerden razı olsun...
Faydalı olmazmı hocam yüreğimi ferhlattınız.Rabbim sizlerinde yar yar yardımcısı olsun..
Rabbim cümlemizin dualarını kabul buyursun.
Selam ve dua ile