''ademyakup'' abi mekanın cennet olsun...

Þefkat_

Well-known member
İnna lillehi ve inna ileyhi raciun.
Allah rahmet etsin.Rabbim mekanını cennet yapsın inşaallah.Allah razı olsun.Ailesine de sabrı cemil versin.
22. cüzü de ben alıyorum.Allah kabul etsin inşaallah.

TeFaNi1

Well-known member
Selamunaleyküm ;

Biraz önce Memluk Hocam'dan aldım acı haberini abimizin, kayıtsız kalamadım ailemin yanında olmak istedim.Hepimizin başı sağolsun.Yakınlarına Rabbim sabrı cemil ihsân eylesin..

Evet; Ademyakup abimizden çok istifade ettik,yol arkadaşlığı yaptık.Son dersi de hepimize ibret olsun inşaallah."Nasıl yaşarsan Öyle ölürsün..." Cuma namazı yolunda şehid olmuş anladığım kadarıyla. Allah mekanını cennet eylesin. Efendimize üstadımıza komşu eylesin,Nurlar yoldaşı olsun inşaallah.

Hangi hatimden ne kadar cüz ve diğer ne okuma varsa bana düşen neyse yazarsanız sevinirim hocam.

Allah'a emanet olun.

Selam ve dua ile...

memluk

Hatim Sorumlusu
Selamunaleyküm ;

Biraz önce Memluk Hocam'dan aldım acı haberini abimizin, kayıtsız kalamadım ailemin yanında olmak istedim.Hepimizin başı sağolsun.Yakınlarına Rabbim sabrı cemil ihsân eylesin..

Evet; Ademyakup abimizden çok istifade ettik,yol arkadaşlığı yaptık.Son dersi de hepimize ibret olsun inşaallah."Nasıl yaşarsan Öyle ölürsün..." Cuma namazı yolunda şehid olmuş anladığım kadarıyla. Allah mekanını cennet eylesin. Efendimize üstadımıza komşu eylesin,Nurlar yoldaşı olsun inşaallah.

Hangi hatimden ne kadar cüz ve diğer ne okuma varsa bana düşen neyse yazarsanız sevinirim hocam.

Allah'a emanet olun.

Selam ve dua ile...

aleykümselam hocam ,evet hocamızın vefatı bizi ziyedesiyle üzdü ,Onun bu yönünü bilen hiç kimse kayıtsız kalmadı sizin gibi Allah razı olsun.biz biliyoruzki hizmet etti rabbim ecrini verecektir.
size hatimden;
13. cüz :Tefani
14. cüz Tefani

uður1

Well-known member
nasıl yani ki gerçekten mi ölmüş basit bir kazada nasıl ölürki insan bende kazalar geçirdim ama Allaha şükür hepsindende kurtuldum............çok şaşırdım .............şimdi..........kaynak sağlammı hocam..........

teblið

Vefasýz
konuyu yeni gördüm..
maşallah vefalı dostları varmış...

"sıddık-ı vefiy bu zamanda yoktur" diyenlere karşı sizleri gösteriyorum. barla lahikası

Hizmet kardeşliğinin temelide Vefa değilmidir kardeş;Heleki nurlarla hayatını ve yüreğini böylesi kuşatan bir müslümana kayıdsız kalabilmek ve üzülmemek eldemidir..

Üzüntümüz çoktur ..

Ve abimiz için başlattığımız Hatimlerimiz şu anda 5 tane olmak üzere ..Ve bu Hatimlerin duasını Kadir gecesi Mekke'de dualatıp bağışlatacağız inşl;

Abimize hediyelerimiz Beytullahtan gidecek selam ve duaalarımızla birlikte inşl..

memluk

Hatim Sorumlusu
konuyu yeni gördüm..
maşallah vefalı dostları varmış...

"sıddık-ı vefiy bu zamanda yoktur" diyenlere karşı sizleri gösteriyorum. barla lahikası

Hizmet kardeşliğinin temelide Vefa değilmidir kardeş;Heleki nurlarla hayatını ve yüreğini böylesi kuşatan bir müslümana kayıdsız kalabilmek ve üzülmemek eldemidir..

Üzüntümüz çoktur ..

Ve abimiz için başlattığımız Hatimlerimiz şu anda 5 tane olmak üzere ..Ve bu Hatimlerin duasını Kadir gecesi Mekke'de dualatıp bağışlatacağız inşl;

Abimize hediyelerimiz Beytullahtan gidecek selam ve duaalarımızla birlikte inşl..

Allah c c razı olsun tebliğ hocam vedat abimize inş en güzel yerden hediyelerimiz gidecek ne mutlu...

nakkaş kardeşim abimizin vefalı kardeşleri var evet çünki o nurun hizmetkarı idi..

Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefa; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır. Vefa; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır." (Mevlana)

nakkaþ

Active member
nasıl yani ki gerçekten mi ölmüş basit bir kazada nasıl ölürki insan bende kazalar geçirdim ama Allaha şükür hepsindende kurtuldum............çok şaşırdım .............şimdi..........kaynak sağlammı hocam..........

Mâdem ecel gizlidir;
her vakit ölüm,
başını kesmek için gelebiliyor;
ve genç ihtiyar farkı yoktur.
sözler

ölüm hiçbirimize uzak değil, ecel gizli olduunda her an bizim kapımızıda çalar...
ve belkide 1 saat önce beraber olduğumuz birisi yada bizlerinde ölüm haberi gelebilir...
bunda hayret edilkecek bir şey yoktur.önemli olan ölümün bizden ne istediğinin farkında olmaktır...
vedat abi vefat etti gitti...bingölde yaşayan vedat abi..perşembe günü bir ikindi namazına abdest almış...
karşı taraftaki camiye aceleyle giderken bir otobüs hafif çarpıyor.ve düşüyor..o düşüş esnasında sanırım vefat ediyor...
mekanı cennet olsun...o abdestli, oruçlu ve namaza giderken vefat etti...
peki her an karşımıza çıkacak ölümü biz nasıl karşılayacağız.....
önemli olan ölümden bu dersi almaktır...
Bu senin etrafındaki kabristanın,
yüz İstanbul, içinde vardır.
Çünkü yüz defa İstanbul buraya boşalmış.
Bütün İstanbul'un halkını buraya boşaltan
bir Hâkim-i Kadîrin hükmünden kurtulup müstesna kalamazsın;
sen de gideceksin."
lemalar

nakkaþ

Active member
Mâdem ecel gizlidir;
her vakit ölüm,
sözler

ölüm hiçbirimize uzak değil, ecel gizli olduunda her an bizim kapımızıda çalar...
ve belkide 1 saat önce beraber olduğumuz birisi yada bizlerinde ölüm haberi gelebilir...
bunda hayret edilkecek bir şey yoktur.önemli olan ölümün bizden ne istediğinin farkında olmaktır...
vedat abi vefat etti gitti...bingölde yaşayan vedat abi..perşembe günü bir ikindi namazına abdest almış...
karşı taraftaki camiye aceleyle giderken bir otobüs hafif çarpıyor.ve düşüyor..o düşüş esnasında sanırım vefat ediyor...
sen de gideceksin."
lemalar

Ölüm o kadar kat'î ve zâhirdir ki,
bugünün gecesi ve bu güzün kışı gelmesi gibi ölüm başımıza gelecek.
Bu hapishane nasıl ki mütemadiyen çıkanlar ve girenler için muvakkat bir misafirhanedir;
öyle de, bu zemin yüzü dahi acele hareket eden kafilelerin yollarında
bir gecelik konmak ve göçmek için bir handır.
Herbir şehri yüz defa mezaristana boşaltan ölüm,
elbette hayattan ziyade bir istediği var.
On Birinci Şuâ

hayırlı sahurlar....

nakkaþ

Active member

Mâdem ecel gizlidir;
her vakit ölüm,
sözler

karşı taraftaki camiye aceleyle giderken
bir otobüs hafif çarpıyor.ve düşüyor..o düşüş esnasında sanırım vefat ediyor...
sen de gideceksin."
lemalar

Ey esbâbperest gâfil! Esbâb, bir perdedir.
Çünkü, izzet ve azamet öyle ister.
Fakat, iş gören kudret-i Samedâniyedir.
Çünkü, tevhid ve celâl öyle ister ve istiklâli iktizâ eder.
......................................................
.........................................................
Hazret-i Azrâil Aleyhisselâm, Cenâb-ı Hakka demiş ki:
"Kabz-ı ervâh vazifesinde Senin ibâdın benden şekvâ edecekler, benden küsecekler."

Cenâb-ı Hak lisân-ı hikmetle ona demiş ki,
"Seninle ibâdımın ortasında musîbetler, hastalıklar perdesini bırakacağım;
tâ şekvâları onlara gidip, senden küsmesinler."
İşte bak: Nasıl hastalıklar perdedir,
ecelde tevehhüm olunan fenâlıklara mercîdirler
ve kabz-ı ervâhta hakikat olarak olan güzellik,
Azrâil Aleyhisselâmın vazifesine mütealliktir;
öyle de, Hazret-i Azrâil dahi bir perdedir,
kabz-ı ervâhta zâhiren merhametsiz görünen
ve rahmetin kemâline münâsip düşmeyen bâzı hâlâta mercî olmak için,
o memuriyete bir nâzır ve kudret-i İlâhiyeye bir perdedir.
Evet, izzet ve azamet ister ki,
esbâb perdedâr-ı dest-i kudret ola aklın nazarında;
tevhid ve celâl ister ki, esbâb ellerini çeksinler tesir-i hakikiden.
sözler

uður1

Well-known member
Allah c.c. Razı olsun inş. Amin ecmain inş................eceli gelen ölür ...ecel birdir değişmez..........bu türlü canlı için geçerlidir.allah rahmet eylesin........fani dünya işte:...............

nakkaþ

Active member
26 cüzü istirham edebilirmiyim.....

birgün İstanbul'un Eyüp Sultan kabristanının dereye bakan yüksek bir yerinde oturuyordum.
İstanbul etrafındaki âfâka baktım.
Birden, bakıyorum, benim hususî dünyam vefat ediyor,
bazı cihette ruh çekiliyor gibi bir hâlet-i hayaliye bana geldi.
Dedim "Acaba bu kabristan'ın mezar taşlarındaki yazıları mıdır ki, bana böyle hayal veriyor?" diye nazarımı çektim.
Uzağa değil, o kabristana baktım.
Kalbime ihtar edildi ki:
"Bu senin etrafındaki kabristanın,
b
ir Hâkim-i Kadîrin hükmünden kurtulup müstesna kalamazsın; sen de gideceksin."

hayırlı iftarlar

teblið

Vefasýz
Evet ki Bizler Adem abiyle aynı cephede mücadele ettik,Tebliğ etmeye çalıştık,,Bizler onunla yol arkadaşlığı yaptık..O bizim silah arkadaşımızdı..Silahımız kalemimizdi.;

Derinden üzüntülüyüz ,Üzüntümüz Sümme Haşa!! Ölümüm hakikatine değildir asla!!!!İman edenler bilir ki Mevt Hakktır.o ALLAHU TEALANIN vaadidir..;Ölüm gelsin emri ilahi baş göz üstüne ,teslimiyette zerre kadar şek ve şüphe yoktur..bizler iman ehliyiz elh;

Üzüntümüzün rengide Siyah veya gri değildir..MÜSLÜMANIN üzüntüsünün rengi BEYZA RENGİNDEDİR;

vedalara dır mahsunluğumuz,Her merhabanın yüzü vedaya dönüktür.vedalar rengi hüzün rengidir...Biliyoruz ki kainatta her şeye EBEDE dönüktür..

Adem abimiz İyi bir nur neferiydi;,insanın zahiride yüreğinin bir aynasıdır..Gece gündüz bu hizmetin neferliğini yaptı elh..Vefatıda bunun mührü oldu..Adem abi hizmetine gıpta ettiğim gibi Vefatına da gıpta ettim ..Allahtan bizede böylesi bir günde mühürlü bir ağızla nasip olsa sekaratül mevt..Canı gönülden bunu arzuladım bugün düşündükçe..İnsan nasıl yaşarsa öyle ölürmüş..Mubarek olsun akibetinde inşl..

Hizmet kardeşsiz dostsuz olurmu ,elbetteki Hayır;Müslümanlar bir vucudun azaları gibidir diye buyuran Resulun ümmetiyiz;Evet ki bu cephede bir kolumuz kırıldı..Adem abi gibi olabilirmiyiz bilemem..(kendi adıma diyorum ki ASLA)

Ve bugün tanıdığım tüm nur cemaatlerine durumu bildirerek hediye topladım;Dedimki kıymetli bir şakirdi uğurladık ebediyete..Gönülden ne koparsa verin dedim;

Yürekler vahdet etti adem abimiz için ;beş (5) hatim 100 Tanede Yasin hediye gönderildi abimize..Allah (c.c) razı olsun cümlesinden..

Adem abi anlattığın dersleri açıp durdum üç gündür..Gözlerim dolu dolu okudum yeniden ..Dilerim Rahman olan Allahtan yazdığın her dersin her bir harfi adedince kabirde sana şefaat çi olsun;Münker Nenkir seni hiç incitmesin;Kabrin denizler kadar geniş olsun;

Bir yazınızda okumuştum Hacca gittiğinizi ..orayıda anlatmıştınız;Gidenler bilir o sevdanın tadınıda ..Ne güzel ne mutlu sanaki O kutsal mekanlarada gittin Allah mebrur hacc olarak kabul etmiştir inşl;

Sözüm söz Adem abi ,Şayet bir kez daha Mekkeye gidersem senin niyetinede Umre yapacağım ,sözüm söz bir gün yolum Medineye düşerse Ravzaya en güzel selamlarını ileteceğim senin adına..Rabbim komşu etsin senide o mubarekelerin yanına

XUDE RAHMET BİDE ADEM ABİ;

XUDE CİYİ WE BHE CENNETİ BRA AZİZ ADEM...

Huseyni

Müdavim
Gafil kafaya bir tokmak ve bir ders-i ibrettir.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
وَمَا الْحَيٰوةُ الدُّنْيَاۤ اِلاَّ مَتَاعُ الْغُرُورِ [SUP]1[/SUP]

EY GAFLETE DALIP ve bu hayatı tatlı görüp ve âhireti unutup, dünyaya talip bedbaht nefsim! Bilir misin, neye benzersin? Devekuşuna! Avcıyı görür, uçamıyor; başını kuma sokuyor, ta avcı onu görmesin. Koca gövdesi dışarıda; avcı görür. Yalnız o, gözünü kum içinde kapamış, görmez.

Ey nefis! Şu temsile bak, gör, nasıl dünyaya hasr-ı nazar, aziz bir lezzeti elîm bir eleme kalb eder. Meselâ, şu karyede, yani Barla’da, iki adam bulunur. Birisinin yüzde doksan dokuz ahbabı İstanbul’a gitmişler, güzelce yaşıyorlar. Yalnız birtek burada kalmış. O dahi oraya gidecek. Bunun için şu adam İstanbul’a müştaktır. Orayı düşünür, ahbaba kavuşmak ister. Ne vakit ona denilse, “Oraya git”; sevinip gülerek gider.

İkinci adam ise, yüzde doksan dokuz dostları buradan gitmişler. Bir kısmı mahvolmuşlar. Bir kısmı ne görür, ne de görünür yerlere sokulmuşlar. Perişan olup gitmişler zanneder. Şu biçare adam ise, bütün onlara bedel, yalnız bir misafire ünsiyet edip teselli bulmak ister. Onunla o elîm âlâm-ı firakı kapamak ister.

Ey nefis! Başta Habibullah, bütün ahbabın, kabrin öbür tarafındadırlar.
Burada kalan bir iki tane ise, onlar da gidiyorlar.
Ölümden ürküp, kabirden korkup başını çevirme.
Merdâne kabre bak, dinle, ne talep eder?
Erkekçesine ölümün yüzüne gül, bak, ne ister.
Sakın gafil olup ikinci adama benzeme.

[SUP]1[/SUP] : “Dünya hayatı, aldatıcı bir menfaatten başka birşey değildir.” Âl-i İmrân Sûresi, 3:185.

Bu alana bir cevap yazın...