halbuki kürtçe, islam ümmeti içerisinde %99'u müslüman olan bir kavmin lisanı.. bir islam kavminin lisanı.. said-i nursilerin, mevlana halidlerin, ahmed-i hanilerin, mela-yı cezerilerin dili..
bu dili unutmamak ve ondan da ötesi konuşarak canlı tutmak gerekir..
hususan da KÜRTLERİN (ki buna araplar, boşnaklar, çerkezler, lazlar, arnavutlar da dahil) KENDİ DİLLERİNİ AİLE İÇİNDE KONUŞARAK YAŞATMALARI GEREKİYOR..
allah razı olsun hamiyetkar kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin
ama ne yazık ki bu ülkede şimdiye kadar hiçbir soruna çözüm getirilmiyor
(sadece kürt meselesi için demiyorum bunda ) başörtüsü ,sağcısı solcusu ,komünistı ,dıncısı ,ataturkcusu, dıye dıye boğazımıza kadar getirdiler, sorunlar hep erteleniyor bu ülkede
sonra bizler konuşunca hemen kötü oluyoruz
şahsen ben kürt asılı bir baba türk asıllı bir anneden bu imtihan dünyasına geldim,kürt sıkıntısını çok çektim buna başörtüsüde eklendi
allah razı olsun sadece bilinçli türk kardeşlerimiz zor zamanlarımızda destek oldular bize.
genelde türk kardeşlerımız kürt dıye ,kürt kardeşlerimizde asimile olmuşsun diye bıze ayrımcılık yaptılar elhamdülillah hizmet kavramını resulullahın davasını az çok bildiğimizden dolayı herşeye kulağımızı kapadık,yoksa herşey çok zor olurdu vede çekilmezdi.
konuyu baya dagıttım hamıyetkar kardesım ,şunuda anlatayım konuyu kapatıcam bıraz ıcımı dokuyor gıbıyım sadece
Geçenlerde eskiden beri beraber sohbetlere derslere gittimim bir türk kardeşim vardı ,o'na cuma günü bir mesaj yolladım 'cuma te bığırbe bırımın '' dıye ,benım dusuncem bırılerıne sorar ne dıye ogrenınce mesajımı sevınır dıye dusunmustum fakat kardeş cok kızdı bana niye bana kürtçe mesaj yolluyorsun bıdaha kurtce yollayacaksan bırdaha mesaj atma deyınce şoke oldum acıkcası.
sadfece şunu demek istıyorum insanların bırbırlerını anlaması ıcın bence çok ama çok kitap okumaları gerek yoksa hep yanlış insan olarak algılanıyoruz anlaşılamıyoruz
anlaşılmak vde kenetlenmek temennısıyle
allaha emanet olunuz