Akrebin Doğum Anı

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
AKREP

Akrep yavruları, anne akreplerin vücutlarının içinde gelişirler ve ince bir keseye dolanmış olarak doğarlar Anneleri bu doğum kesesini, kuyruğunun ucundaki iğnesiyle yırtarak açar Yavru akrepler serbest kalır kalmaz diğer pekçok canlıda da olduğu gibi annelerinin sırtına tırmanırlar İlk başta zayıftırlar ve sık sık yere düşerler Ayaklarının altındaki özel tabanları, onların tekrar tırmanmalarına yardımcı olur Yavrularına karşı aşırı derecede koruyucu olan anne akrep, gece avlanmaya giderken de yavrularını beraberinde götürür

11rzha5.jpg

26halb7.jpg

38cwtv8.jpg

52cuot6.jpg

bardak

Well-known member
Cevap: İşte akrebin doğum anı..

inceleye inceleye gözlerim sulandı ya...
Belki kendini tamamlıyordur diyecem saçma olacak haklısınız bu sizlere ömür...:p

bardak

Well-known member

ebiğğğğğğğğğğğğğğğ bu ne yaaa...az kaldı kuscam...

Ama incelemedende edemiyorum...

VUSLAT

Well-known member

ya bardak kardeş sen en iyisi veteriner ol kardeşim...
ya da hayvanları inceleyen bi bilim dalı vardı şu an aklıma gelmiyor...
yahu bu çokk müthiş ve ilginç görüntü...
nerden bulursun bilmem ki...
doğrusu bende meraklıyım böyle gizemli şeylere...
ellerine sağlık güzel bir çalışma olmuş...

9.gif

bardak

Well-known member

Valla kardeşim biraz yaşımız geçgince olunca veteriner okumak için geç kaldığımızı anlıyoruz...Ama çok isterdim böyle her hayvanı incelemeyi beslemeyide severim...Vuslat kişi bişeye ilgi duyunca nerde olsa gelip buluyor valla....

Abdullah Uluğ abimede katkılarından dolayı TEŞEKKÜR ederim...Onun paylaşımı benimkinden iğrenç...:033::033::005:

VUSLAT

Well-known member

Valla kardeşim biraz yaşımız geçgince olunca veteriner okumak için geç kaldığımızı anlıyoruz...Ama çok isterdim böyle her hayvanı incelemeyi beslemeyide severim...Vuslat kişi bişeye ilgi duyunca nerde olsa gelip buluyor valla....

evet malesef bazı ilgi alanlarımızı biraz yaş geçince keşfediyoruz...
olsun yine de bu konularla araştırma yapmakta güzel...
Laie_99.gif

bardak

Well-known member

sizinde ilginizi çekmesine sevindim ohh ne güzel benim gibi bi tane daha meraklı çıktı...
Bol bol paylaşım yaparız inşallah...:dft012:

En sonunda da Talha abi bizi bi hayvanat bahçesine görevli olarak gönderir...:011:

ebrar172

Talebe

nasıl yani akrepler böylemi türüyor...bilmiyordum...
dişi akreb ölüyor yani dogum anında...:U:
çok çok ilginç....