Akşam Akşam...

m_safiturk

Active member
Akşamlar diye başlamak..akşam diye gönlüme bakmak hoşuma gidiyor..Gece telalığını yaparken saatler ..o dem bir karar bir yarar bir zarar da var…Kulağından tutup getirilen bir düşünce bulursun önünde mesela gölgene karışmış..Bir kedi görürsün bir yerde hissi telaşlı avare..Geç kalmış bir koşmaca birkaç çift göz önünde vakti şaşırmış…

Evet akşamlar..Yaşlanmak öncesi ..hem güne hem ömre benzer..şafağı şaşırır beyazın ilk tanesine…Akşam bir başka işte..nerede olursan ol..satılmamış simitlerin ucuzluk simitçisi..Bir dostluk zerzevatlar…Zaruret kamçısında pahalı olan bir şeylerde var..Dolmuşlar gibi…Ekmek mağrurdur sabahın erkenine, bir fakiri bulana bayat olana kadar…Askıda adetleride var yadigar..az da olsa var…

Sokaklar karardıkça daha bir sarar beni..bu sokaklar, düşmesem içine arada derede.. zifir yorganı çeker ağlarlar..Mızıkçı kovanlarıyla balsız umarsız..Umulmazım.. loş petek umursanmaz..İlk kendim azl ettim kendimi kendimden..Firari bir birlikteliğimiz var şimdi..Kaçak ve yorgun..Dünde öyleydi..Yarın öyle olmasın..Bir dua bulsun bir pak avuç.. Mağız da sürgün versin muhterem yâdlar yâdında yansın… Uslu uslu uslanmaz yanlarında kalsın…

Akşamlar..Şu perdesini çekmiş betonlar arasından gördüğüm kadar..Bulutlar siyah dantelasını ufuktan doğru örüyor..Mevsim nemli ve dokunaklı…Uzun ağaçlı bir dört duvar bir yar buldum efkarıma..Lambası lümbesi beraber..Tahta yollu patikasız..Sonbaharı yukarıda tutmuşlar..Balıkçı ağları gerilmiş sinesine feleğin…İnce endamlı yapraklar..birlik olurlarsa toprağı bulamıyorlar ben onlardan daha yakınım..Tek tük salıntı sallanması.. esinti şamarlarıyla düşüyorlar..Onlara masal oluyorum onlar bana gerçek…Üşüyorlar yine düşüyorlar tek tük..Yinede yerleri doldurmuşlar..Hışırdayacak kadar büyük değiller..Hışırtı tenezzülen aralarına karışmış…Akşamlar adımlarıma sarıldılar.. ayaklarım ellerinde tutuklu…Duruyorum ışığın en koyu olduğu yerde..yer de yerli yerinde…Öyle baktım ve bıraktım..akşamdı işte…

Alaca karanlık karasında gözler var ardıma dönük..ardım ard’sız…Sitem var serzeniş yelteği ile Firakın yeni yetmesinde...Henüz terlememiş emekleriyle devim döküm oturmaya gelmiş ta şuraya hani oraya benzer buraya...Boyuna boyuna boyunduruk..eğdi başımı…Hani bir bahanesi olsunda döksün içini…Birkaç şarkı satın aldım samandan..Harlasın hırlasın..Mırlasın …Heyulasının heykeline vuruyorum sözümü…Susuyor..öyle melül bir hali var. Boşluk ona o boşluğa kucak açmış hasat vuslat gidiyorlar…

Benim işte aynısından diye dayatamadığım cinsinden..Bir gün bir dün kadar eskiyim..geç kalmış yelkovanı yakalamaya beni..akrebi topal..Sendeler sadmelersem mal onların..Tamam dedim talanlığınızım..başıma sırtıma vura vura müzmin neyim varsa boşaltın ceplerimi…Demir bakır tam takır hallerimi…Her şey saklanamamak yüzünden oldu …sobelendik durup dururken…Akşamlar tutuşturdu koltuğuma akşamlığını…yaklaşsa da gece bir şey değişmiyor aynı saz çalıyor…Aynı çatı aynı yarık aynı çarık su içeri damlıyor…Yağmur elli rüyalar bunlar sızım sızım sızıyor öyle de sızlıyorlar…

Sonrası pelte..Cadde yanı..Yokuşlar..Ve koşumlarımda eğersiz..Bir tane yıldız yok adını kendim verdiğim..Olsuna yazdığım şiirler benimle , söylerken ölürsem diye korktuğum…Pusulasını buruşturdum böyle duygumu olur diye ..Yırtıp atıyorum hem mahrem hem değersiz…Akşamlar işte..Sabahta olsa akşam hep..Baharda gelse hazan…Seherde olsa akşam…Lahza hendekleri bunlar belki…Belki uzak kadar yakın belki yakın kadar uzak…Hataca hallaç yaşıyorum insanca..İlişmiyor ilişemiyorum kalbimin Mansur ilişilmişliğine..Kendim ettim kendim buldum kadar güzel..Failsiz değil efal tesadüf değil… Yakamın süsü benim tutam tutam yakımın yakısı…türküde olsa akşam..pişmanda olsam akşam.. akşam işte akşam akşam………….

m_safiturk