ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..

Müekked

Well-known member
Unutulacaksın hatta unutulduğun bile unutulacak belki bir mezar taşı hatırlayacak seni belki o da unutacak...herkes ve herşey seni unutacak....onun için herşeyden ve herkesten uzaklaş .namazlarındaki secdelerinle.....Rabbine yaklaş..yakınlaş....onu an yan kan secdeye...


Es selam..

Çok kıymetli kardeşim.. Bu yöntem. Yani herşeyden uzaklaşmak. Kurbiyettir. Tarikatlerin yoludur... Çok güzel ancak meşagatli bir yoldur. Ancak ve ancak bin kişiden birine nasip olabilecek bir yoldur... Tam kamel bulabilip kamil insan olmak. Teşbihte Hata olmasın Rabbimiz Güneş gibi bize uzaktır. Ancak biz o güneş'e ulaşmak için 150 milyon kilometre yol gitmemiz gerekir.. Bu tarikat ve tasavvuf yoludur...

Bir de karibiyet yakınlık yolu vardır. Yani biz güneş'ten ne kadar uzak da olsak. O harareti ve ısısıyla bize yakındır. Yani biz daim o huzurdayız. Huzur-u daimideyiz.. İşte bu risale-i nur yoludur. Yine Teşbihte hata olmasın. Allah'ta Karib'dir.. Bize bizden yakındır...Biz daim huzuru yaşamak için çabalamalıyız. İhsan sahibi olmaya gayret etmeliyiz.. Huzur-u daimiye bu şekilde ulaşmak ve kamil insan olmak daha güzeldir. Daha kolaydır..

Selamlar...
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.



"Ey dostlar! Cahillerle dostluk kurmaktan sakınınız! Şeriat, tarikat ve hakikattan nasip almak isteyen, büyük velilerin makamına ulaşmak, Cehennem'den kurtulup Cennet'e kavuşmak isteyen kişi ilim tahsil etmelidir."


"Akıllı ve uyanık bir kimse isen, dünyaya gönül bağlama. Şeytan seni kandırıp dünyaya meylettirirse, seni emri altına almış demektir. Bundan sonra felaketten felakete sürüklenirsin de hiç haberin olmaz."


"Ey dostlar! Bir kimse ALLAH Teala'nın aşkı ile yanarak bu denizde usta bir dalgıç olmadıkça, bundan çok daha derin olan vahdaniyyet denizine giremez. Ona girmek için usta bir dalgıç olmak gerekir."



Ahmet Yesevi
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.




İbrahim Edhem bir gün Basra çarşısında gezerken halk başına toplandı ve 'Bana duâ edin icabet edeyim' meâlindeki âyet-i celileyi sordular ve: 'Biz ALLAH'a dua ediyoruz. Fakat müstecap olmuyor. Acaba neden?' diye yakındılar.

Dedi ki: Kalbiniz on şeyden ölmüştür:

1) ALLAH'ı tanırsınız, ama hakkını edâ etmezsiniz.

2) ALLAH'ın kitabını okursunuz, ama onunla amel etmezsiniz.


3) İblis'in düşmanlığını iddia edersiniz, ama ona tâbi olursunuz.

4) Resûlullah'ın sevgisini iddia edersiniz, ama onun izini ve sünnetini terk edersiniz.

5) Cennetin sevgisini iddia edersiniz, ama onun için amel etmezsiniz.

6) Cehennem korkusunu iddia edersiniz, ama günahlardan çekinmezsiniz.

7) Ölümün hak olduğunu iddia edersiniz, ama onun için hazırlanmazsınız.

8 ) Başkalarının ayıbları ile meşgul olursunuz amma kendi ayıplarınızı terk etmezsiniz.

9) ALLAH'ın verdiği rızkı yersiniz, ama ALLAH'a şükür etmezsiniz.

10) Ölülerinizi gömersiniz, ama onlardan ibret almazsınız
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.




Bizim meclisimizde bulunanlar, sükut içinde otursalar ve sükuttan başka bir şey görmeseler bile, din bahsinde âlim geçinenlerin hatalarını keşfederler, bir bir çıkarırlar.



(Hz. Abdülhâkim Arvâsî Kuddise-i Sirrühû)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
KUSURUNU GÖRMEMEK

Nefsini suçlayan,kusurunu görür.kusurunu itiraf eden,bağışlanma diler.bağışlama dileyen,ALLAH'a sığınır.ALLAH'a sığınan ,şeytanın şerrinden kurtulur.kusurunu görmemek,o kusurdan daha büyük bir kusurdur.ve kusru görürse,o kusur kusurluktan çıkar.itiraf etse affa müstehak olur...üstad said nursi (k.s)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
DOST KİMDİR?

nimet içinde iken dostluktan söz açıp,''kardeşim'' diyeni dost sayma.dost,dostunun elini onun perişanlığında,çaresizliğinde tutan kimsedir...şeyh sadi şirazi(k.s)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
VERMEZSEN MESULSUN

Sakın kimseye zulmetme,zulüm,insanı kıyamette karanlıklar içinde bırakır.zulüm,hak sahiplerine hakkını vermemektir.sıkışmış birini görür de,onun sıkıntısını giderecek kudret de sende varsa,bil ki senin malında,onun hakkı vardır.onun hakkına muttali oluşun,hakkını vermek içindir.vermezsen mesulsun...ibni arabi(k.s)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
ÖZÜR DİLEYENİN ÖZRÜNÜ KABUL ET!

ALLAH'ı tanıyan kişi insanlardan özür diler.özür dileyenin özrünü kabul eyle.sana eziyet edeni affedip tatlı ve yumuşak söyle.elinden geldiği kadar kusurları affet,ayıpları görmezden gel.af ihsanların en güzelidir...ibrahim hakkı erzurumi(k.s)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Beyazid-i Bestami (ks) demistir ki;

"İntibahın, yani manen uyanmanın alameti bestir;

1. Kul, nefsini hatırlayınca boynunu büker.

2. Günahını hatırlayınca istiğfar eder.

3. Dünyayı hatırlayınca düşünüp ibret alır.


4. Ahireti hatırlayınca sevinir.

5. ALLAHu Teala'yı hatırlayınca ürperir."
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Allahü teâlâ kullarının küfründen, îmânsız olmasından ve günahlarından râzı değildir.

Ehl-i kıble olan bir kimse için, yaptığı bir hayır işten ve iyilikten dolayı, bu cennetliktir, diye şehâdette bulunulamaz.

Yine hiç bir kimsenin işlediği büyük günahtan dolayı, Cehennem'e gideceğine şehâdet edilemez.



(Hz. Ebü'n-Necib Abdülkâhir Sühreverdî Kuddise-i Sirrühû)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Tövbenin hakikati, geçmiş günahlara pişman olmak, gelecekte olacağa istigfâr etmek, affını istemektir.
İşlenen günâha tamamen pişman ve bîzâr olmak, bir daha o günahı işlememeye cânu gönülden azmetmek ve bu çeşit bir tövbe ile kalbi temizlemekten ibârettir.



(Hz. Seyyid Ebü'l-Fityan Şihabüddin Ahmedü'L-Bedevi et-Tantavi)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Yolumuzun esâsı beş şeydir:

1) Gizli ve âşikâr, her hâlükârda Allahü teâlâdan korku hâlinde olmak.

2) Her hal ve ibâdetinde, Peygamberimizin sallallahü aleyhi ve sellem ve Eshâbının (radıy
icon_question.gif
ü anhüm) gösterdiği doğru yola uyup, bid'at ve sapıklıklardan sakınmak.

3) Bollukta ve darlıkta, insanlardan bir şey beklememek.

4) Aza ve çoğa râzı olmak.

5) Sevinçli veya kederli günlerde cenâb-ı Hakk'a sığınmak."


(Hz. Ali Ebu'L-Hasan eŞ-ŞazeLi eL Hasenî)
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Allah’ım, Bize haksızlık edenlerden öcümüzü al, düşmanlık edene karşı bize zafer ver, bizi dünyanın peşinden koşturma. Dünyayı, en çok düşündüğümüz, tasasını çektiğimiz bir varlık haline getirme.

Günahlarımızdan ötürü bizi belalara düşürme ve senden korkmayan kimseleri üstümüze salma.. Allah’ım. Senden doğru iman, güzel huy, âfiyet ve sağlık ihsan buyurmanı diliyorum..

Allah’ım, senden yardım ve kurtuluş dileyen ve huzurunda korkudan titreyerek günahlarını itiraf eden zavallı bir yoksulum. Bir zavallı kulun olarak sana yalvarıyor, boynu bükü bir aciz olarak sana sığınıyor, huzurunda zilletle eğilmiş bir biçare olarak sana yalvarıyorum.

Ey Rabbimiz ! bize dünyada iyilik, âhirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru.

ALLAH’IM, Beni ve çocuklarımı namazı devamlı kılanlardan eyle, Ey Rabbimiz, dualarımızı da kabul eyle, hesap günü beni, annemi babamı ve bütün Müslümanları bağışla. Müslümanları dinlerinde daim eyle, hayat şartlarını kolaylaştır. Onlara güven ver, borçlarını ödemede kolaylık ver. Hastalarına şifa ver. Uzakta olanlarına selamet ver. Gönüllerine ferahlık ver. Kalplarindeki kin ve nefreti gider. Onları birbirine ısındır.Peygamberlerinin yolunda sabit kıl. Düşmanlarına karşı onların yardımcısı ol Allah’ım!.



Ahmed Er-Rufai
 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
"Tövbenin hakikati, geçmiş günahlara pişman olmak, gelecekte olacağa istigfâr etmek, affını istemektir. İşlenen günâha tamamen pişman ve bîzâr olmak, bir daha o günahı işlememeye cânu gönülden azmetmek ve bu çeşit bir tövbe ile kalbi temizlemekten ibârettir.


(Hz. Seyyid Ebü'l-Fityan Şihabüddin Ahmedü'L-Bedevi et-Tantavi)

 

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Evliyanın büyüklerinden olan İbrahim Ethemden birisi nasihat istedi.Buyurdu ki:Altı şeyi kabul edip yaparsan ,hiç bir işin sana zarar vermez.O altı şey şunlardır.

1-Günah yapacagın zaman Allahü Tealanın sana verdiği rızkı yeme!Onun verdiği rızkı yiyip sonrada Ona isyan etmek doğru olurmu?

2-O'na asi olmak istersen O nun mülkünden çık! Mülkünde olupta ona isyan etmek uygunmudur?

3-Ona isyan etmek istersen ,gördüğü yerde günah işleme! Onun mülkünde olup ,verdiği rızkı yiyip gördüğü yerde günah yapmak olurmu?

4-Can alıcı melek ruhunu almaya geldiği vakit ,tevbe edinceye kadar izin iste ! O meleği kovamazsın Şimdi kudretin var gücün kuvvetin yerinde iken tevbe et! Tevbe edilecek zaman bu zamandır.Zira ölüm çok ani gelir.

5-Mezarda ,Münker ,Nekir ismindeki iki melek sual için geldiklerinde onları kov,seni imtihan etmesinler!
Soran kimse dediki ; buna imkan yoktur.
İbrahim Ethem dediki: ''Öyle ise şimdiden onlara cevap hazırla''

6-''Günahı olanlar Cehenneme gitsinler diye emir gelince ben gitmem de''
Soran kimse dediki;''Bu sözümü dinlemezler''

Nasihatleri dinleyen kimse o anda tevbe etti ve ölünceye kadar da tevbesinden vazgeçmedi..
 

NİSANUR

Well-known member
"Tasavvuf, Hakk'ın seni senden gidermesi ve kendisiyle ihya
etmesidir".
"Tasavvuf, mâsivâ ile alakayı keserek, Cenab-ı Hak ile beraber
olmaktır".
Masiva ile alakayı kesmek demek, Hak'tan gayrı olan herşeyi
...
terketmek demektir.

(CÜNEYD-İ BAĞDADÎ)
 
Üst