Allah ömür verdi, her günümüz bayram oldu

HaberRss

Haber Robotu
eskisehir.jpg
Ahmet Geçek dede, 105 yaşında. Kalabalık bayramlar, onun hayatında hiç eksik olmamış. Bu Ramazan Bayramı’nda da torunlar, çocuklar, komşular, köylülerinden oluşan onlarca ziyaretçi hem duasını almak, hem bayramlaşmak için onun evine akın etti.Gençlik yıllarından beri hiç bırakmadığı Ramazan orucunu ilerlemiş yaşına rağmen bu sene de eksiksiz tutmuş Ahmet Dede. Bu seneye kadar Çifteler Yenimahalle Camii’ndeki teravih namazlarına eksiksiz katılmış. Ancak geçirdiği küçük bir kaza yüzünden çocuklarının da ısrarıyla bu yıl teravih namazlarına gidememiş. Cemaatle kılamadığı teravihler için üzülen Ahmet dede, “Mecbur kaldım evde kıldım teravihlerimi. Yine de çok şükür.” diyor. Bir de ömrünü bereketlendirdiğini söylediği Kur’an-ı Kerim aşkı var Ahmet dedenin. Ramazan ayı boyunca günlük iki cüz okuyup iki Kur’an hatmini tamamlamış. Gözlük de kullanmıyor. Her fırsatta, ‘Hamd olsun, şükür...’ diyor ve ekliyor: “Vakit geçti gözlerimiz biraz yaşarıyor ama yine de hatimlerimizi tamamladık. İbadet ömrün bereketi, Allah ömür, sağlık verdi; her günümüz bayram oldu.”Çiftçilik, hayvan alım satımı, çobanlık yaparak geçimini sağlamış. Sabit bir geliri olmadığından hac ibadetini yerine getirememiş. Ahmet dedenin babası savaşın en zor cephelerinden biri olan Yemen’de 5 sene askerlik yapmış. Üç sene de harp dönüşü askerlik yapıp gazi olarak terhis almış. Çifteler’e bağlı Esgenkuyu köyünde dünyaya gelen Ahmet Geçek, babasının omzundan yaralanmış olarak cepheden dönüşünü, 8-10 yaşındaydım dediği Kurtuluş Savaşı yıllarını da berrak bir şekilde hatırlıyor: “Yunan, köyün yanından geçerken askerlerine köylerden erzak da alarak gitti. Bizlerden bazılarına taşıttılar, köylere bir zarar vermediler.”

Devami...