Anneni seviyor musun?

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Bana mail olarak gelmis bir konu paylasmak istedim...

هل تحب أمك ..؟؟
Anneni seviyor musun?

كيف تعامل الأم

Annene nasıl davranıyorsun?

إذا أنت تحب أمك.. أقرأها

Anneni seviyorsan bu yazıyı okumaya devam et...

mail

ما
الأجملمنهذاكله... ؟؟
Bir insan için bundan daha güzel ne olabilir:

من الجميل أن يكون لديك مرسيدس جديدة ومن الرائع أن تكون لديك فيلا
عظيمة وزوجة جميلة وأموال لا حصر لها ولكن
الأجمل من هذه كله أن يكون لديك
أم
Yeni bir Mersedes arabaya, süper bir villaya, güzel bir eşe sahib olmak. Fakat bunlardan daha güzeli insanın annesinin yanında olması ve onu her sabah öperek " Allah senden razı olsun anne" demesidir...

mail

تقبلها
كلصباحفتقول :اللهيرضىعليكياولدي ..
يخجل
الكثيرمنالأبناءمنأمهاتهمويحسون
بالخزي
وهميمشونمعهاأويأخذونهاإلى
مكان
ماوعلىالعكستماماتفتخرالأمعندما
يأخذها
ولدهاإلىالسوقأوإلىبيتأحد
الأقارب
..... فعلاماأروعالأمهاتوماأقسى
الأبناء

...

Cocukların bir çoğu anneleri ile beraber olmaktan sıkılır ve onlarla beraber yürümekten çarşı ve pazara gitmekten utanırlar. Aksine anneler çocuklarını çarşıya götürdüklerinde yahut akrabalarından birinin evine götürdüklerinde onlarla iftihar ederler... Hakikaten ne güzel anneler ve ne katı oğullar...

mail

قبل
أنتزوجإبنتكلأحدالشبابالمتقدمين
لطلب
يدهالاتسألعنأخلاقهودينهوأصله
وماله
ووظيفتهفقط .. بللاتنسىسؤالامهما
هو
: كيفيعاملالولدأمهوأبوه؟ !
Evlenmek için kızını isteyen birinin ahlakını, dindarlığını, aslını, malını mülkünü ve işini sormadan önce anne ve babasına karşı davranışlarını sor!

mail

كل
واحديفكرفيإرسالهديةلزوجتهأو
لصديق
عزيزاللهيخليالمصلحة!!! ولكنهليفكر
أحدنا
بمفاجأةأمهبهدية؟

Herkes eşine ve arkadaşına hediye göndermek ister, fakat Allah ıslah etsin hangimiz annesine hediye göndererek süpriz yapmayı düşünür...

mail

ربما
لاتعرفحجمالحبالذييكنهقلب
أمك
لكولكنعندماتتزوجوتنجبالأبناء
ستعرف
مقدارالحبالذييكنهالآباءلأبنائهم
وإذا
لمتحسبعدذلكبمقدارالحبالذيأحدثكعنهالآن
فتأكد
ياعزيزيبأنقلبكهومجردصخرةصماء !
Belki annenin senin için kalbinde taşıdığı sevginin büyüklüğünü bilemezsin. Ancak evlenip çocuk sahibi olduktan sonra annelerin çocukları için taşıdıkları sevginin büyüklüğünü anlarsın! Şimdi anlattıklarımdan sonra annenin senin için kalbinde taşıdığı sevginin büyüklüğünü hissetmiyorsan senin kalbinin çorak bir araziden farksız olduğunu kabul etmelisin...

mail

83885591.jpg

في
الحقيقةهذهأمولقدماتتبينيديولدها
Gerçekte bu anne oğlunun elleri arasında can verdi

ولكــــــــن لحظــــــــــــة
كما ترون لم ولن ينسيها شيء حتى عند الاحتضار أن تمسح تلك الدمعة على خد حبيبها

Fakat bir dakika! Gördüğünüz gibi ölüm anında bir şeyi unutmadı: oğlunun yanaklarındaki göz yaşlarını silmeyi...

لتسطر على وجه التاريخ قصة حب حقيقية ولو بيدها قبل أن تبتلعتها الارض ولم يرها ولدها
في ذلك الموقف

Ve toprağa girmezden önce hakiki sevginin hikayesini tarihin satırlarına kaydetmeyi...

رفعت كفها وكأنها تقول أنت المهم...
ابني من سيرعاك ويهتم بك؟ من سيستمع لهمومك هذه الليلة؟ من سيطبخ لك ماتحب وتشترط فيه أين ستغسل ملابسك؟

İşte bu durakta avuçlarını kaldırdı ve sanki şöyle diyordu "Sen önemlisin ey oğlum, seni kim koruyacak sana kim yardım edecek? Bu gece senin kederlerini kim duyacak, senin sevdiğin şeyleri sana kim pişirecek, elbiselerini nerede yıkayacaksın?

وداعـــــــــــــــــا يازينة الحياة وداعا ....
كل شيء يعوض في هذه الدنيا، زوجتك
ستطلقها وتتزوج من هي أفضل منها ، أبناؤك ستنجب غيرهم
أموالك ستجمع غيرها
ولكن
أمك
Elveda ey hayatımın süsü elveda! Bu dünyada herşeyin bir çaresi vardır: eşin; boşarsın ve daha güzeli ile evlenebilirsin. Cocukların; onlardan başkasını dünyaya getirebilirsin. Malların; onlardan daha iyisini elde edebilirsin ... Fakat annen... O, gittiği zaman geri dönmeyen tek şeydir.

هي
الشيء الوحيد الذي إذا ذهب لا يعود أبدا !!

mail

بعض
الأبناءيعتقدونأنالأممجردخادمة
تطبخ
وتنظفوتوقظفيالصباح
ولكن
الفرقالوحيدبينهاوبينالخادمة
هو
أنالخادمةتأخذراتبا
والأم
تعملليلاونهاراوببــــلاش
Bazı çocuklar annelerinin sadece birer hizmetçi olduğunu zannediyorlar: pişiririr, temizler, sabahleyin uyandırır. Fakat hizmetçi ile anne arasındaki en önemli fark hizmetçi ücretini alır anne ise gece gündüz ücretsiz çalışır...

بعض الأبناء
لم يعرفوا قيمة أمهاتهم بعد
كما أنهم لن يعرفوا إلا عندما تأتي زوجة
الأب أو تنتقل روح أمهم إلى عنان السماء

Bazı çocuklar annelerinin kıymetlerini asla bilemezler ta ki üvey anne gelinceye ya da annelerinin ruhları bulutların üzerine çıkıncaya kadar.

كم واحد منا
يقبل يد أمه
كم واحد منايقبلرأسها
كم
واحدمنايكلمهاباحتراموأدب
لو
نظركلواحدمناإلىأسلوبتعاملهمعأمه
لوجد
نفسهعاقاوجاحداومجرما
كم
هوحقيرهذاالإنسان !
İçimizden kaç kişi annesinin elini öpüyor, kaç kişi annesinin başını öpüyor ve yine içimizden kaç kişi annesi ile hürmet ve edeple konuşuyor. Herhangi birimiz annesine karşı nasıl davrandığına dikkatle baksa kendisini hayırsız, vefasız ve suçlu bulur.

İnsan ne kadar aciz bir varlıktır...
mail

mail

يشهد
التاريخ
أن
كلمنعقأمه
لم
يرىالخيروالسعادةفيحياته
كما
يشهدالتاريخ
أن
كلمنأساءإلىأمهأساءإليهأبناؤهبالمثلأوزيادة
Şu tarihi bir gerçektir ki kim annesine isyan etmişse hayatı boyunca hayır ve mutluluk görmemiştir. Ve yine tarihi bir gerçek olarak annesine kötü davrananaların, çocuklarının da onlara aynı şekilde ya da daha kötü davrandıklarını biliyoruz.

mail

والعكس
صحيــــــــــــــح
Gördüğünüz gibi böyle oğullar da var...

mail

mail

mail

بعد
أنقرأتهذهالكلماتلنتأثمعلىإهمالهابإذنالله
فإن
شئتأرسلهافتؤجرأوأمسكهافتحرم
Bu yazıyı okuduktan sonra başkalarına göndermemezlik etmeyeceğinizi umarım...

mail

mail

قال
رسولاللهصلىاللهعليهوآلهالاطهار:
{
مندعاإلىهدىً،كانلهمنالأجرمثلأجور
من
تبعهلاينقصذلكمنأجورهمشيئاً،
ومن
دعاإلىضلالةٍ،كانعليهمنالإثممثلآثاممنتبعهلاينقصمنآثامهم
شيئاً
! }
Peygamber efendimiz buyuruyor ki; kim hayra delalet ederse o hayrı işleyenlerin kazandığı sevabı kazanır. Kim de şerre delalet ederse o şerri işleyenlerin kazandığı günahı kazanır.

mail

اللهم أغفر و ارحم لأم قارئها و ناشرها

Allahımbu yazıyı okuyan ve başkalarına gönderenlerin annelerini afv ve mağfiret eyle...
mail

Babamı 8 anemi 12 yaşında RABBİMİN yanına uğurladık
Annesi Babası yanında olupda kıymetini bilmeyenleri gördüğüm
zaman çok üzülüyorum Allahım onların gönüllerine merhamet versin
RABBİM yetimlerin içlerine selamet versin çünki kaç yaşında olursa olsun
o ateş hiç geçmiyor yaş ilerledikçe Anne ve Baba özlemi daha çok artıyor
Allah sizlerden razı olsun yinede benim 1 deyil milyonlarca kardeşim var

genc_kalem

Okumak,Yaşamaktır
Babamı 8 anemi 12 yaşında RABBİMİN yanına uğurladık
Annesi Babası yanında olupda kıymetini bilmeyenleri gördüğüm
zaman çok üzülüyorum Allahım onların gönüllerine merhamet versin
RABBİM yetimlerin içlerine selamet versin çünki kaç yaşında olursa olsun
o ateş hiç geçmiyor yaş ilerledikçe Anne ve Baba özlemi daha çok artıyor
Allah sizlerden razı olsun yinede benim 1 deyil milyonlarca kardeşim var

Allah ikisine de gani gani rahmet eylesin inşaAllah. ........... a isimlerini zikrederseniz aylık okuduğumuz Yasin-i Şerif lerin hatim duasında onların da isimlerini zikrederiz inşaAllah..

Selam ve dua ile..

memluk

Hatim Sorumlusu
bende anne özlemini çok yoğun yaşayan biri olarak sizleri gayet iyi anlıyorum allaha dua ediyorum birkere ruyama girip sesini yüzünü görmek sarılmak istiyorum:029::029: resimlerden hatırlamaya çalışıyorum:dft001:
ebedi alemde rabbim ayırmasın mekanları cennet olsun anne ve babalarımızın ve ehli imanın...

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Allah rahmet etsin bütün annesi vefat eden kardeşlerin annelerine.

Aminn Aminn Aminn basiniz sagolsun mekanlari cennet olsun insAllah

İnsan-ı mümine nur-u iman ile gösterir ki: Mevt, idam değil; tebdil-i mekândır. Kabir ise, zulümatlı bir kuyu ağzı değil; nuraniyetli âlemlerin kapısıdır. Dünya ise, bütün şaşaasıyla âhirete nisbeten bir zindan hükmündedir. Elbette zindan-ı dünyadan bostan-ı cinana çıkmak ve müziç dağdağa-i hayat-ı cismaniyeden âlem-i rahata ve meydan-ı tayeran-ı ervaha geçmek ve mahlukatın sıkıntılı gürültüsünden sıyrılıp huzur-u Rahmana gitmek; bin can ile arzu edilir bir seyahattir, belki bir saadettir. (Sözler, 204)

Sizlere müjde! Mevt idam değil, hiçlik değil, fena değil, inkıraz değil, sönmek değil, firak-ı ebedî değil, adem değil, tesadüf değil, fâilsiz bir inidam değil. Belki bir Fâil-i Hakîm-i Rahîm tarafından bir terhistir, bir tebdil-i mekândır. Saadet-i Ebediye tarafına, vatan-ı aslîlerine bir sevkiyattır. Yüzde doksandokuz ahbabın mecmaı olan âlem-i berzaha bir visal kapısıdır. (Mektubat, 226)

AMİNE

Well-known member
Babacığımdan, 10 ay önce, ebedi alemde buluşmak üzere bu dünyada ayrıldık. Allah iman sayesinde sabretmeyi bildiriyor.Şimdi annemizin hayır dualarını almak, onu memnun etmek için elimizden geldiğince çaba sarfediyoruz. Allah sağlıklı, uzun ömürler versin. Babacığıma da binler rahmet eylesin. Amin...

VUSLAT

Well-known member
Elveda ey hayatımın süsü elveda!
Bu dünyada herşeyin bir çaresi vardır: eşin; boşarsın ve daha güzeli ile evlenebilirsin. Cocukların; onlardan başkasını dünyaya getirebilirsin. Malların; onlardan daha iyisini elde edebilirsin ... Fakat annen... O, gittiği zaman geri dönmeyen tek şeydir.

bende annemin kıymetini gurbete gelince anladım malaesef... :030:
şimdi diyorum niye geç kaldım...:041:
düşündükçe onları, hüzün kaplıyor içimi...:030:

şimdi burdaki bu annenin halini görünce kendimi tutamadım...:012:
işte annelik böyle bir şey olsa gerek,sonsuz âleme göç ederken bile evladını böylesine düşünmek...:037:

ah NuruAhsen kardeşim beni çok duygulandırdınız bu gece...
aslında forumda başka konuyu bulmak için bu bölüme gelmiştim...
gelmiştim de, demek ki burayı görecektim...
zaten hüzünlüydüm daha da hüzünlendim işte...:012:
paylaşım için Allah c.c. razı olsun canım kardeşim...:037:

Turab3

Well-known member
Vuslat en iyisi sen fazla forumda gezinme...klavye bozulacak desem yeridir.Rabbim tüm anne ve babalara hayırlı evlat nasip etsin ve tüm çocukları da annesiz babasız bırakmasın inşallah!...