Normal
Batılıların bizim heryönden düzenimizi bozmaya çalıştıkları bir gerçek. Yazılanların bir kısmı doğru olsa da bir hurma ile iftar yapan Peygamberin ümmeti olarak, koca koyunu bir oturuşta yemeye teşvik etmek çok doğru olmasa gerek. İbni Sina gibi bir dahi bakın ne demiş. "...ilm-i tıbbı iki satırla topluyorum. Sözün güzelliği kısalığındadır. Yediğin vakit az ye. Yedikten sonra dört beş saat kadar daha yeme. Şifa hazımdadır. Yani, kolayca hazmedeceğin miktarı ye, nefse ve mideye en ağır ve yorucu hal, taam taam üstüne yemektir."Hastanelerde mide rahatsızlıkları benim bildiğim başı çekiyor. Yani öyle az yiyen bir millet değiliz. Eskilerden farkımız ise eskiler yedikleri koyunu bile eritecek kadar meşgaleli insanlardı. Şimdiki insanlarda ise çalışkanlık değil, tembellik var. Hal böyle olunca obezite olmak kaçınılmaz oluyor herhalde.
Batılıların bizim heryönden düzenimizi bozmaya çalıştıkları bir gerçek. Yazılanların bir kısmı doğru olsa da bir hurma ile iftar yapan Peygamberin ümmeti olarak, koca koyunu bir oturuşta yemeye teşvik etmek çok doğru olmasa gerek. İbni Sina gibi bir dahi bakın ne demiş.
"...ilm-i tıbbı iki satırla topluyorum. Sözün güzelliği kısalığındadır. Yediğin vakit az ye. Yedikten sonra dört beş saat kadar daha yeme. Şifa hazımdadır. Yani, kolayca hazmedeceğin miktarı ye, nefse ve mideye en ağır ve yorucu hal, taam taam üstüne yemektir."
Hastanelerde mide rahatsızlıkları benim bildiğim başı çekiyor. Yani öyle az yiyen bir millet değiliz. Eskilerden farkımız ise eskiler yedikleri koyunu bile eritecek kadar meşgaleli insanlardı. Şimdiki insanlarda ise çalışkanlık değil, tembellik var. Hal böyle olunca obezite olmak kaçınılmaz oluyor herhalde.