Başörtülü Yarı Çıplaklar

molla_zehra

Well-known member
Etraf başörtülü yarı çıplaklardan geçilmiyor.

Tesettürle başkaları değil ama başörtülüler fena halde dalga geçmekte.

Arkadaş zor geliyorsa çıkar kafandaki örtüyü.

Sana zorla taktıran mı var?

Bir salaşlık, bir derbederlik.

Sanki kafasındaki iki kılı kapatınca hatun kişi, bütün vazifelerini tamamlamış gibi vücudunu orta yere saçıveriyor.

Acaba Müslüman kadının sadece saçı kıymetli, en mahrem vücut azaları çok mu değersiz diye düşünmekte insanlar. Göbekler, göğüsler, kalçalar orta yerde.

Kadıncağız adeta amazon gibi sokağa fırlamış.

Önceki gün ziyaretime gelen üç bayan yazarla oturup konuştuk. Örtülerini bayağı modernleştirmişlerdi. Belli ki bana akıl vermeye gelmişlerdi. “Biz de zamanında bu tesettürü amma abartmışız” deyince bayağı şaşırdım. Arkadaşlarım iyi eğitimli ve sevilen kalem sahipleri idi ama değil pardösü, ceket bile giymeyerek incecik elbiselerle ne büyük devrim yaptıklarını anlatmaya uğramışlardı.

En baştakilerdeki bozulma bütün toplumu etkilemekte. VIP kadınlardan başlayan bir dezenformasyon.

“Özür dileriz cumhurbaşkanlığı sitesinde hanımefendinin bir düğünde çekilmiş resmi çıkmış, düzelteceğiz”.

“E evladımın düğününde bile, şöyle etrafa endamlı bir kadın nasıl olurmuş göstermeyeyim mi? Hem bizi zevksizlikle, demodelikle suçlayan laiklere biraz zarafet dersi vermeyelim mi?” iyi niyetinizi yüzünüzden okuyorum da.

Düğünlere katılan binlerce erkeğin meraklı bakışlarını bir kalemde yok saymanız da size ilahi bir artı getiriyor mu acaba?

Ya da dinin şöyle bir kuralı mı var? Düğünlere katılan erkekler namahrem sayılmaz. Zaruret miktarıdır. Gecelik gibi elbiselerle göbeği göğsü etrafa dağıtıp salon sahibeliği yapmanız da bir mahzurat yok mudur?

Büyük başlarımız böyle yapınca; halk çocukları da nereden bulsunlar cici salonları, şık avizeleri, pahalı kostümleri; onlar da sokaklarda soyunmaya başladılar.

Tamam, bizim kızlar yeni örtünüyor biraz hoşgörü de, altmış yaşındaki büyük hanımlarda da mendil kadar başa yapışan örtüler ve göbek göğüs hatları olabildiğince belli eden dar kostümler.

Acaba Müslüman modacılar ellerindeki makasın hakkını nasıl verecekler? Pardösü değil de atletizm mayosu biçiyorlar sanki. Bütün vücut azaları ortada.

Tanıdığım pek çok başı açık laik bayan; bizim başı örtülü pek çok kadınımızdan daha kapalı giyinmekteler. Yaz sıcağında diz altı eteği üzerine ceketini ya da hırkasını giymeden dışarı çıkmayan, neneden atadan görgülü, terbiyeli çok insan tanıyorum.

Lakin bizim cephede bir amazonluk, bir yarı çıplaklık almış başını gidiyor. Arkadaşlar zor geliyorsa takmayıverirsiniz şu örtüyü olur biter.

Ama Rabbimizin Müslüman kadınlara hediye ettiği tesettür tacını, toza kire bulayıp ayağa düşürmeyin lütfen.

Allah sonumuzu hayreyleye ama durum hiç iç açıcı değil. Aşağılık kompleksleri ile acınacak durumdayız.

Hem bu konuda sadece kadını suçlamam da yersiz.

En büyük suçlu insanın erkek cinsi yine.

Geçen gün baktım anlı şanlı delikanlı, kolundaki eşi yarı çıplak. Dapdar bir pantolon, neredeyse bağırsaklarının başlangıç ve bitiş yeri ortada. Üzerinde uzun bir ceket yok. Derisine yapışmış bir mini bluz. Ve bu trajik tabloya arsızca bir de baş bağlamış. Bu görüntüyü veren kadından çok erkeğe baktım. Acaba oğlan kör mü diye. Aval aval ağzını açmış etrafı seyreden delikanlı, yanındaki kadının yarı çıplaklığını göremeyecek kadar aptaldı.

Tesettürün bozulmasında en büyük suçlu erkekler.

Onlar açık bayanlara, televizyonun edepsiz çıplaklarına hayranlıkla bakarken, hanımları da; o aptal beylerini ellerinde tutabilmek için açılma yarışına girdiler. Bizim pek çok kadınımız niçin kapanmıyor sanıyorsunuz, ya da böyle yarı çıplak dolaşıyor derseniz; kocaları yüzlerine bakmaz diye.

Rabbimiz setr olma hususunda cümlemizin kalbine güzel ilhamlar versin.

Mine Alpay Gün / Milli Gazete

AMİN...AMİN..AMİN NEYDİK NE OLDUK... :(

SaYa

Well-known member
Geçen gün baktım anlı şanlı delika nlı, kolund aki eşi yarı çıplak. Dapdar bir pantol on, nerede yse bağırsaklarının başlangıç ve bitiş yeri ortada . Üzerinde uzun bir ceket yok. Derisi ne yapışmış bir mini bluz. Ve bu trajik tabloy a arsızca bir de baş bağlamış.

bunları gördüğüm zaman kusura bakmayın iğreniyorum ... yazarında dediği gibi emir sadece saçı örtmek mi bu nasıl bir yanlıştır....Yarabbimmmmmmmmmm....:( :( :( dini kendimize uydurmaya başladık biz dine uyacağımız yerde. Affet Ya Rabbim hangi yüzle geleceğiz kapına ......:( :( :(

T

Tarihci19

Misafir
örtünmek gizlenmek nefse ağır gelir, bazı nisalarda ille bi şekilde güzelliğini teşhir etmek ister, örtüyü de bozar manasını da bozar kötü de temsil etmiş olur..

zeyka

Member
Tesettür bir bütündür. İşte o sebepten gördüğümüz o manzaradan rahatsız oluyoruz. Sade baş örtmek mevzu değildir. Tüm kıyafetler ve bence belki de en önemlisi hal, tavır ve davranışların da tesettür unsurları olduğunu unutmamamız gerek. Zahiri tesettürümüzü hareketlerimizle de buluşturabildiğimiz zaman ki bunu kendimde gördüğüm zaman "Ha, işte tamam oldum." :p diyorum, müslüman hanımların kendilerini en güzel şekilde binlercesi içinden parmakla gösterilecek şekilde belli ettiğini görüyoruz. .) Rabbim, riyadan sakındırsın, zira nefsimden korkarım. Niyet elbette her şeyin başı...
Saygılar

zeyka ' Alıntı:
Tesettür bir bütündür. İşte o sebepten gördüğümüz o manzaradan rahatsız oluyoruz. Sade baş örtmek mevzu değildir. Tüm kıyafetler ve bence belki de en önemlisi hal, tavır ve davranışların da tesettür unsurları olduğunu unutmamamız gerek. Zahiri tesettürümüzü hareketlerimizle de buluşturabildiğimiz zaman ki bunu kendimde gördüğüm zaman "Ha, işte tamam oldum." :p diyorum, müslüman hanımların kendilerini en güzel şekilde binlercesi içinden parmakla gösterilecek şekilde belli ettiğini görüyoruz. .) Rabbim, riyadan sakındırsın, zira nefsimden korkarım. Niyet elbette her şeyin başı...
Saygılar

masaAllah, kardesim cok memnun oldum... :)
Allah daim eylesin,amin...
aramizda, Senin ve benim gibilere can kuzenim ayiptir soylemesi fosil diyor, ama olsun biz Allah'in izniyle sasmayalim, sasanlari uyaralim ins...
Allah riyadan, nifaktan her turlu kir, bulasik ve pas tan kalbimizi muhafaza etsin, zerresini temizlesin, pak etsin amin...
Allah'a emanet..

huzurum

Member
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüzkadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz."
(Nur: 31)

Her şey ne kadar ayan beyan ortada Rabbim kadının örtünmesini kadının rahatlığı açısından inciltilmemesi açısından istemiş ama maalesef çoğumuz bunun farkında değilmiş gibi nasıl şık görünsek ?nasıl (başörtülü olanlarda da çok yaygınlaştı) makyaj yapsak ta dikkat çeksek? topuklu ayakkabılarla bakın ben geliyorum dercesine1 km. öteden fark edilmek maalesef övünülecek hale geldi.Rabbim herkesi hidayete erdirsin.

ÇÜNKÜ ZAMAN ALEYHİMİZE DELİL OLARAK İŞLENMEKTE

Huseyni

Müdavim
Başörtülü Yarı Çıplaklar

saya ' Alıntı:
Geçen gün baktım anlı şanlı delika nlı, kolund aki eşi yarı çıplak. Dapdar bir pantol on, nerede yse bağırsaklarının başlangıç ve bitiş yeri ortada . Üzerinde uzun bir ceket yok. Derisi ne yapışmış bir mini bluz. Ve bu trajik tabloy a arsızca bir de baş bağlamış.

bunları gördüğüm zaman kusura bakmayın iğreniyorum ... yazarında dediği gibi emir sadece saçı örtmek mi bu nasıl bir yanlıştır....Yarabbimmmmmmmmmm....:( :( :( dini kendimize uydurmaya başladık biz dine uyacağımız yerde. Affet Ya Rabbim hangi yüzle geleceğiz kapına ......:( :( :(

Bunun diğer adı bana göre "Altı Şişhane, üstü Tophane'dir."

Bunların dinimizde hiç bi yeri yoktur. Malesef böyle durumları çok sık görüyoruz. Tesettür konusunda kızlarımızın ve hanımlarımızın daha hassas olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Unutulmaması gereken bi şey daha; bu tür giyimler açık saçık bayanlardan daha fazla dikkat çekiyor. İnsanlar açık saçıklığa zaten alışmış fakat din adına bu şekilde bütün vücut hatlarını ortaya çıkararak veya vücudunun yarısını kapatıp yarısını sergileyerek hem müslümanlardan hem de müslüman olmayanlardan tepki alıyor bu hanımlar. Bilerek yapıyolarsa Allah akıl fikir versin, bilmeyerek yapıyolarsa da bi an önce bu konuyu irdeleseler ii olacak.

huzurum ' Alıntı:
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüzkadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz."
(Nur: 31)

Her şey ne kadar ayan beyan ortada Rabbim kadının örtünmesini kadının rahatlığı açısından inciltilmemesi açısından istemiş ama maalesef çoğumuz bunun farkında değilmiş gibi nasıl şık görünsek ?nasıl (başörtülü olanlarda da çok yaygınlaştı) makyaj yapsak ta dikkat çeksek? topuklu ayakkabılarla bakın ben geliyorum dercesine1 km. öteden fark edilmek maalesef övünülecek hale geldi.Rabbim herkesi hidayete erdirsin.

ÇÜNKÜ ZAMAN ALEYHİMİZE DELİL OLARAK İŞLENMEKTE

Bu ayetin evvelinde de mü'min "erkeklere söyle" diye başlıyor. Yani öncelik harama bakmama noktasında erkeklere düşüyor. Bizler harama ne kadar çok bakarsak onlar beğenilme hissiyle o kadar rahat olacaklardır ve o kadar da çabuk yayılacaklardır.

Özellikle son 10 yılı göz önünde bulundurursak, çıplaklığın ne kadar hızlı yayıldığını farketmemek mümkün değil ve bunun öncelikli sebebi, ayetin ikaz ettiği gibi, erkeklerin onlara olan aşırı ilgisi ve düşkünlüğüdür.Yani kısacası yazarın birinin dediği gibi (kim olduğunu hatırlamıyorum); "seyircisi olmayan aktör film çevirmez." Biz inşallah haramların seyircisi ,izleyicisi olmayarak üzerimizdeki sorumluluğu atalım, bu konuda erkeğiyle, bayanıyla üzerimize düşen görevleri tam anlamıyla yerine getirmeye çalışalım, inşallah gerisini Allah cc.bizim bu halis niyetlerimizden dolayı sonuçsuz bırakmayacaktır. Selam ve dua ile...!

illailayh

Active member
birde son bi iki yıldır tesettürlü! kızlarımız eteklerini baya baya kısalttılar artık pantolon deilde daha çok kısacık eteklerle beraber çok afedersiniz bacak şov yapıyorlar..benim abartısız midem bulanıo böylelerini görünce çok yazık üzülüyorum hallerine halimize!!! feeyne tezhebunn??? rabbim bizi sıratı müstakime ulaştır ve ayaklarımızı sabit kıl ALLAHIM..

feeyne tezheb unn???

boylelerine bayan oldugumuz halde biz bakmaktan haya ediyoruz, Edeb Ya Huu! diyesi hatta bas bas bagirasi geliyor insanin... :( :( :(

Muslumanligi bizim gibi miras olarak almayip, Allahin inayet ve hidayetiyle Kendi elde eden kisaca DONUS yapanlarin haliyle kiyaslaninca bu hal ve durumlar ne tuhaf, elmas ve komur misal, Bu gidis nereye??? diye sormak cok dogal.. Allah akillara suur ve Kalplere TAKLIDI DEGIL TAHKIKI IMAN versin her Muslumana... amin...

Dualariniza binler amin guzel kardesim...

hulusi

Well-known member
Tesettürün bozulm asında en büyük suçlu erkekl er.

Onlar açık bayanl ara, televi zyonun edepsi z çıplaklarına hayran lıkla bakark en, hanımları da; o aptal beyler ini elleri nde tutabi lmek için açılma yarışına girdil er. Bizim pek çok kadınımız niçin kapanmıyor sanıyorsunuz, ya da böyle yarı çıplak dolaşıyor dersen iz; kocala rı yüzlerine bakmaz diye. malesef çok ama çok acı..çok kısa bi zaman önce bu toprakalrda yaşayan osmanlılanın torunlarımı bunlar Ah koca Fatih Ah..nerde sütcü imam..nerde şehitkamiller...bi pece bi örtü için kan döktüler can verdiler..nerde o şuur nrde o yiğitlerimiz..Af sultanım

Rabbim iz setr olma hususunda cümlemizin kalbin e güzel ilhamlar versin . amin
Rabbim razı olsun özge kardeşim güzel paylaşımdı

T

Tarihci19

Misafir
nuruvuslat ' Alıntı:
Bu ayetin evvelinde de mü'min "erkeklere söyle" diye başlıyor. Yani öncelik harama bakmama noktasında erkeklere düşüyor. Bizler harama ne kadar çok bakarsak onlar beğenilme hissiyle o kadar rahat olacaklardır ve o kadar da çabuk yayılacaklardır.

Özellikle son 10 yılı göz önünde bulundurursak, çıplaklığın ne kadar hızlı yayıldığını farketmemek mümkün değil ve bunun öncelikli sebebi, ayetin ikaz ettiği gibi, erkeklerin onlara olan aşırı ilgisi ve düşkünlüğüdür.Yani kısacası yazarın birinin dediği gibi (kim olduğunu hatırlamıyorum); "seyircisi olmayan aktör film çevirmez." Biz inşallah haramların seyircisi ,izleyicisi olmayarak üzerimizdeki sorumluluğu atalım, bu konuda erkeğiyle, bayanıyla üzerimize düşen görevleri tam anlamıyla yerine getirmeye çalışalım, inşallah gerisini Allah cc.bizim bu halis niyetlerimizden dolayı sonuçsuz bırakmayacaktır. Selam ve dua ile...!

Kuran da ekseriyette erkekler kadınlardan evvel zikredilir, zaten bu Kuranın yapısındandır.. bununla bi yere çıkmak anlamsız olacaktır..

bir yerde orman varsa;

orda orman olduğu için yağmur yağmıyor, yağmur yağdığı için orda orman oluşmuştur... su yiyen toprak bitki bitirmiştir.. önce yağmur yağmasaydı bitki bitemeyecekti.. tekrarlarsak: orman olduğu için yağmur yağmıyor, yağmur yağdığı için orman var..

misal: kadıkoyde yürüyorum bir yanda çarşaflı bir bayan gidiyor diğer yanda Allah ın kendisine verdiklerini fazlasıyla bizimle paylaşan bir bayan gidiyor..
erkek, bu ikinci bayana sürekli bakıyor çünkü onda nefsine hoş gelen şeyleri görebiliyor,, çarşaflı bayana ise bakmaz, baksa bile nefsine hoş gelebilecek bişey göremediğinden tekrar bakma isteği hissettmez..başını cevirir..

burda en asli meselenin kadında bittiği su götürmez bi gercektir...

..

Huseyni

Müdavim
Tarihci ' Alıntı:
tekrarlarsak: orman olduğu için yağmur yağmıyor, yağmur yağdığı için orman var..

misal: kadıkoyde yürüyorum bir yanda çarşaflı bir bayan gidiyor diğer yanda Allah ın kendisine verdiklerini fazlasıyla bizimle paylaşan bir bayan gidiyor..
erkek, bu ikinci bayana sürekli bakıyor çünkü onda nefsine hoş gelen şeyleri görebiliyor,, çarşaflı bayana ise bakmaz, baksa bile nefsine hoş gelebilecek bişey göremediğinden tekrar bakma isteği hissettmez..başını cevirir..

burda en asli meselenin kadında bittiği su götürmez bi gercektir...

benim demek istediğim erkeklerinde arzulu bakışlarının onları şımartıp daha fazla açılıp daha rahat davranmalarını sağlayacağı yönünde. Allah gözlerimizi haramdan korusun!

Tavuk mu yumurtadan cikmistir, yumurtami tavuktan? hadisesi var yani burda... ;D

Ben oncelikle bayanlarin (duzgun) ortunmesi taraftariyim, bakislar ortu siperiyle bertaraf edilmelidir...
o tur bakislara bakip simarmak ancak kalbi tamamen curumus olanlarin yapacagi bir sey, cunku kadinin fitratindan gelen hicab duygusu vardir...

Ama Erkeklerde, kadinlarda mes'ul sonucta.. ikiside birbiri icin imtihan vesilesi kiliniyor...
Acanlar actiklari icin bakanlar baktiklari icin...karsilik bulacak..
Birde ilk bakis, irade disi acilma gibi istisnalardan sorumlu tutulmamisiz... Elhamdulillah

Allah harama bakmaktan muhafaza etsin, Cennette cemalini gormeye layik gozler versin butun kardeslerimize...amin

Başörtülü Yarı Çıplaklar

“Özür dileri z cumhur başkanlığı sitesi nde hanımefendinin bir düğünde çekilmiş resmi çıkmış, düzelteceğiz”
............

bu görüşün görsel ve yazılı basından takip ettiğim kadarıyla pekde objektif olduğu söylenemez..
ne yani ne yapsaydı çarşaflamı çıkacaktı köşke ?bunada şükür..her şey zamanla daha da düzelecektir..(inşallah) bence çok şık ve güzel giyiniyorlar sayın hayrunnisa hanımda emine hanımda..böle sağda solda dışa önem vermekten içimizi ihmal ediyoruz..Allah hidayet nasip etsin der... geçerim..

Huseyni

Müdavim
GuLSerbeti ' Alıntı:
Ama Erkeklerde, kadinlarda mes'ul sonucta.. ikiside birbiri icin imtihan vesilesi kiliniyor...
Allah harama bakmaktan muhafaza etsin, Cennette cemalini gormeye layik gozler versin butun kardeslerimize...amin

sizde haklısınız.. amin.

T

Tarihci19

Misafir
nuruvuslat ' Alıntı:
benim demek istediğim erkeklerinde arzulu bakışlarının onları şımartıp daha fazla açılıp daha rahat davranmalarını sağlayacağı yönünde. Allah gözlerimizi haramdan korusun!

kastınız buysa doğrudur, bazı aklı bozuk nisalar bakışlardan haz alıp bunu daha da ileri götürebiliyorlar.. _________________________________________________
GuLSerbeti ' Alıntı:
Ben oncelikle bayanlarin (duzgun) ortunmesi taraftariyim, bakislar ortu siperiyle bertaraf edilmelidir...

aynen öyle...