Başörtüsü /Türban

ahmetemin

Member
TIKLAYIN...UTANÇ VERİCİ BİR MANZARA.ÖRTÜME UZANAN ELLER BİRGÜN İNECEK

ben bu türlü durumları gördükçe hislenir ağlar da ağlarım..ağlar da ağlarım..acılarını kalbimde duymaya çalışırım..derim ki kendi kendime dinin adına ne türlü bir imatihana maruz kaldın? bu soruma cevap bulamamanın mahcubiyeti ile başımı öne eğer en azından dua kımıldamalı gözyaşlarımı akıtmaya çalışırım,dinimiz adına kuranımız adına imtihanlara maruz kalanlar için.._________________________________________________acaba derim Allah beni bayan olarak dünyaya göndermiş olsaydı ve böyle bir imtihana da tabi tutsaydı nasıl bir tavır sergilerdim? tüm hayallerimi bir kenara itip evimin hanımı olmayı mı yeğlerdim yoksa başımı açıp okumaya devam mı ederdim? İnanır mısınız bir bayan olarak yaşayabileceğim en büyük ikilemlerden-ızdırablardan birisi de bu olurdu..bu ikilemin ruha vereceği sıkıntıyı tahayyül bile edemiyorum.._________________________________________________Ben çıkıyorum..Allah yar ve yardımcınız olsun..Allah'ın rıza ve rıdvanı üzerinize olsun..İnanıyorsak üstünüz..Her gecenin bir gündüzü vardır her kışın da bir baharı..ne geceler daimidir ne de gündüzler ....gecemiz uzunsa da bu gecemizin hitama ermeyeceği manasına gelmez..dualarda buluşmak ümidiyle..

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
10 Genc Kızımızdan 8 i Turbanlı idi..

HTML:

[b]Kendilerini daha büyük ve mutlu Türkiye'nin savunucusu olarak nitelendiren ve ulusalcı çizgisiyle dikkat çeken güven hareketinin son toplantısında sunulan öneriler büyük şaşkınlık uyandırdı.[/b]

Hareket bir süre önce sokaktaki başörtülü vatandaşları saymasıyla gündeme gelmişti.

<center><iframe src="http://goruntu.samanyoluhaber.tv/2007/05/18/011/video.html" name=videolar width=370 marginwidth=0 height=310 marginheight=0 frameborder=0 scrollbar=no> </iframe></center>

Videoyu seyretmek için tıklayınız : http://goruntu.samanyoluhaber.tv/2007/05/18/011/video.html

Nevzatt

Well-known member

aman Allahım annesine ne diyorrrrrrrrrrrrrrrrr yazıkkkk yazıkkkkkkkkk nasıl biliyorsa öle yapsın Rabbim

imported_eFTaL

Active member

AMAN YARABBİ NE DİYOR BUNLAR BÖYLE.. :mad:
RABBİM SEN BÜYÜKSÜN DEMEK Kİ BİLMİYORLAR
ŞEFKAT TOKATLARINLA KENDİLERİNE GETİR ONALRI İNŞALLAH.. :'(
amin ..

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici

eFTaL ' Alıntı:
AMAN YARABBİ NE DİYOR BUNLAR BÖYLE.. :mad:
RABBİM SEN BÜYÜKSÜN DEMEK Kİ BİLMİYORLAR
ŞEFKAT TOKATLARINLA KENDİLERİNE GETİR ONALRI İNŞALLAH.. :'(
amin ..

Şefkat tokatı mümine gelir... Onları daha elim bir azab bekliyor..

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici

dicle ' Alıntı:
DÜŞMANIMIN DÜŞMANI BENİM DOSTUMDUR :mad: TÖBE TÖBE

Adamlar siyaset yapalım derken ülkede dost düşman oyunu oynuyorlar.Neden düşman cünkü diğer safta Allaha inanan kişiler var ...

Avrupa yuzyıllar boyunca din ile uğrasdı ama son üc dört yuzyılda anladılarki Allahın dini ile uğrasmak ancak onlara zarar verdiğini gördüler ve dinde hurriyeti tercih ettiler.Su an avrupayı ise din adamları yönetiyor ...

hknco

Well-known member

Bunlar ne ya yawf bu adamlar zeka özürlü olmalılar yok başka türlü olamaz bu adamlar öyle yawf bu adamları dinlemek te zaman kaybı ... Allah cc ıslah etsin

Eyvàh!

Talebe

ulusalci mantik pehhh seytana teslim olmuslar !!! adamlar resmen turbanlilari ortadan kaldiralim diyo

birde kendilerine daha buyuk ve mutlu turkiyenin savunuculari olarak ortaya atmislar ama napsinlar kendilerini oyaliyolar

rabbim yolunda sehit olmayi nasip eylesin rabbim bunlari hidayete tabi eylesin insallah amin

SaYa

Well-known member
BAŞÖRTÜLÜLERİ RAHAT BIRAKIN

Rasmussen, rest çekti: Başörtülüleri rahat bırakın
Dine hakaret karikatürleri sebebiyle İslam dünyasının tepkisini çeken Danimarka'da, inanç özgürlüğü konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Başörtüsünün yasaklanmasına ilişkin talepler, yönetimin sert tepkisiyle karşılaştı.

İlgili Haberler

Müslümanlara ayrımcılığı inceleyen AGİT'e İsviçre izin vermedi

Hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi (DF), eğitim kurumları ve kamusal alanda başörtüsünün yasaklanmasını isteyince Başbakan ve yüksek mahkeme başkanı ayağa kalktı. Anayasa Günü'nde konuşan Başbakan Anders Fogh Rasmussen, başörtüsünün devletin karışmaması gereken kişiye özel bir konu olduğuna dikkat çekti. Rasmussen, "Bu hem özel hayat hem de kamusal alan için geçerlidir. Bu konuda Müslüman kadınları rahat bırakın." çağrısında bulundu. Yüksek Mahkeme Başkanı Torben Melchior de, "Erkek eli sıkmayan veya saçını göstermeyen biri hakim olamaz diye bir kural yoktur. Önemli olan, yeterli bilgiye sahip olmasıdır. Başına örttüğünden ziyade kafasının içindeki bilgi önemlidir." dedi.

DF Başkanı Pia Kjaersgaard, başörtüsünü 'baskı ve aşağılanma' olarak nitelendiriyordu. Dini konuların her zemin ve ortamda gelişigüzel konuşulmasını doğru bulmadığının altını çizen Başbakan Rasmussen, "Din, kişiye özel bir durumdur. Devlet insanların örtülerine veya yemek kültürüne karışamaz. Bu hem özel hayat hem de kamusal alan için geçerlidir." dedi. Bu tür tartışmaların gündemden düşmesiyle insanların daha huzurlu bir yaşam süreceğini ve tartışmaların artmasıyla insanlarda başörtüsü karşıtlığının artacağını belirten Rasmussen, "Özgür Danimarka düşüncesi insanların giyim ve kuşamına özel ve kamusal alanda karışmaz. Müslüman kadınları rahat bırakın." çağrısını yaptı. Özel ve kamusal alanda başörtüsünün bir sorun teşkil etmeyeceğinin altını çizen Başbakan, insanların dini gerekçelerle iş piyasasından uzak durmasını kabul etmeyeceklerini de söyledi. Rasmussen, "İnsanlar dini gerekçe göstererek, iş piyasasından uzak duramaz. Elbette her işyeri kendi düzenine göre kılık-kıyafet uygulamasına gidebilir." dedi.

Konuyu değerlendiren Yüksek Mahkeme Başkanı Melchior de çok sayıda kadının avukat veya hakim olmasının entegrasyonun sağlanmasında önemli olduğuna işaret ederek, "Aynı kural, inancından dolayı başını örtenler için de geçerli. Erkek eli sıkmayan veya saçını göstermeyen biri hakim olamaz bir diye kural yoktur. Başını örtmek hakim olmaya engel değil." dedi. Yüksek Mahkeme Başkanı, "Bir kadın inancından dolayı erkeklerin elini sıkmıyorsa benim hiç umurumda değil. Tıpkı birinin kızıl saçlı olması gibi. Önemli olan, yeterli bilgiye sahip olmasıdır. Kafasını ne ile örttüğü değil, kafasının içindeki bilgiler önemlidir." dedi. Yüksek Mahkeme Başkanı, "başörtülü kadınlar baskıya uğruyor" suçlamalarını da kabul etmediğini belirterek, "Başı açık kadın ve erkekler de baskıya maruz kalıyor." diye konuştu. Başörtüsüne Danimarka'da eğitim kurumları ve kamusal alanda yasak uygulanmıyor. Aşırı sağ DF partisi son dönemde başörtüsünün eğitim kurumları ve kamusal alanda yasaklanması yönünde çıkışlar yapmıştı.

SaYa

Well-known member
EĞER TÜRBANLI OLSAYDIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eğer başı örtülü bir kadın olsaydım

ESKİ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın eşinin başı açık fotoğraflarına bakıyorum.

Şu izlenimime herhalde çok katılan olacaktır.

Reyhan Gürtuna, bir anda sanki 10 yaş gençleşti.

Meğer türban, bir kadını olduğundan çok yaşlı gösteriyormuş.

Daha da önemlisi, bir kadın yüzünün güzelliğini fena halde saklıyormuş.

Daha daha da önemlisi, bir kadının karakterini gizliyormuş.

Go-kart üzerindeki kadın bana çok rahatlamış göründü.

Reyhan Gürtuna bir tabuyu yıktı, bir putu devirdi.

Demek ki bir kadın örtünebildiği gibi, örtüsünü çıkarabilirmiş de...

Benim özlediğim Türkiye bu.

Kadının açılma özgürlüğünü de, örtünme kadar meşru kabul eden bir zihniyet ortamı.

Elbette karışmak haddime düşmez.

Ama örtülü bir kadın olsaydım, bu fotoğrafı karşıma koyar, üzerimdeki bütün "mahalle baskılarını" bir kenara bırakıp özgürce düşünürdüm...

Güzellik bu dünyaya ait bir şeydir.

Ama emin olunuz, bu dünya da çok güzeldir ve asla ihmal edilmemelidir...

ERTUĞRUL ÖZKÖK

tuncerr

Active member

Allah Hidayete erdirsin. Böyle adamların yazılarını okudukça Allah'a hamd ediyorum. Elhamdulillahi ala nimetil iman. Allah imandan ayırmasın.

bir hanımın aile koca ve mahalle baskısı olmadan kapanabileceğini o iman nuru sönmüş beyincikleri almıyor. Allah için kapanılabileceğini anlamakta zorluk çekiyorlar.Güzellikleri ve dünyayı yaratan rabbim zaten bunlardan istifade etmemiz için yarattı . Bizim bu dünyayı ihmal ettiğimizi düşünmüyorum ama ertuğrul bey ahireti ne kadar ihmal edip etmediğine bir baksa kimin ihmalkar olduğunu görecek.Ama bunu görmek için önce gören göz lazım !Allah hidayet ihsan etsin .

T

Tarihci19

Misafir

Tabuyu yıkmışmış, Allah ın kanunu bir kulun itaat etmemesiyle yıkılmaz akılsız adam,, dunyanın eğer Allah katında zerre kadar değeri olsydı Allah kafirlere hiçbir dunya nimeti vermezdi, Bu fosilleşmiş insanlar sanıyorlarki kapalı her kadın ana baba baskısından cevre baskısından kapanıyor zorla kapanıyor aslında kapanmak istemiyorda cevrenin ailenin tepkisinden korktuğu için kapanıyor.. o bezelye aklı almıyorki o kadınlar Allah emretti diye kapanıyor.. millet ne diyecek diye değil ha öle olanları yok mu muhtemelen vardır ancak onlar istisnadır ekseriyeti etkilemez..

Hem hiçbir kuvvet çok güzel bi kızın o güzelliğini örtmesini sağlayamaz,, ana babasıda cevrede, çünki husn ve cemal görmek görünmek ister, işte burda onu frenleyen ve kapanmasını sağlayan Tek Kudret Allah ın örtunme emridir. takdir edersinizki güzel bi bayanın kapanması guzel olmayana nazaran nefse daha ağır gelir çünki ortalıkta gezen açıklardan daha guzeldir belki onların gördüğü ilgiyi de görmek ister nefsi ama o nefsinin bu isteğini bastırır ve güzelliğini teşhir etmez. bunu da sırf Allah için yapar. ancak bazı mason sabetaist fosilleşmiş kafalar bunu anlayamazlar..

bu topraklar binyıldan fazladır başı kapalıların hatta çarşaflıların sarıklıların dindar müslümanların toprağıdır,, senin görmek istediğin türkiye bozmak istediğin türkiyedir.. hayallaerindeki bozuk türkiyedir...

gulahmer

Yeni Üye
UTANÇ VERİCİ BİR MANZARA.

yıllardır bu acı içimde bir okulun kapısından başım örtülü diye girememenin verdiği acıyı anlatacak degilim çünkü kelimelerim yetmez.Rabbim bigün dökülen gözyaşlarının hesabını soracak onlara.ben ögretmenim hem anaokulu hem boyama ama sırf bu yuzden gorev yapmıyorum.onca yıl okumamıza karsılık görev yapamamaak......yaşayan bilir...........................

nevbahar

Yeni Üye
UTANÇ VERİCİ BİR MANZARA.

inşallah biticek yada bitirelecek RABBİM inşallah her zaman yanımızda burada kayıp olur belki ama ahirete kazanç olur benim hakkımı yiyen insanlardan ben razı değilsem bu kul hakkıyla nasıl ahirete göçebilir ve orada rahat olabileceğini düşünebilir ben hakkımı helal etmiyorum.......