Ben Bir Yetimim, Yâ Rabbi..!!

_bamteli_

Well-known member
Ben Bir Yetimim, Yâ Rabbi..!!
http://img183.imageshack.us/i/18xy5.jpg/

[FONT=&quot]Eğer yetimseniz, kanadınızın kırık olduğunu hissedersiniz. Büyüdükçe babanızın olmayışının acısı, yüreğinizde daha da sancılı bir hâl almaya başlar. Akşam yaklaşınca bu yalnızlık, âdeta çöreklenir minicik kalbinize… ​

[FONT=&quot]Gelmeyeceğini bildiğiniz hâlde pencerede beklersiniz saatlerce… Sonra adınızın “Yetim” olduğunu öğrenirsiniz. Acınızın ve adınızın en başına buruk bir sesle eklersiniz, “ben yetimim”!.. [/FONT]
[FONT=&quot]Büluğ devresine kadar artık Rabbimin nazlı niyazlı kulusunuzdur. Bir ağlasanız, Arş-ı Âlâ titrer. Tebessümünüze vesîle olan her kulun duâları makbul olur. Sizin başınızı okşayan her el, sevap ve ecirle mükâfâtlandırılır. [/FONT]
[FONT=&quot]“Bir kimse, sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır.”[FONT=&quot]buyrulur. [/FONT][FONT=&quot](Ahmed bin Hanbel, Müsned, V, 250)[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]* * *[/FONT]​
[FONT=&quot]Eğer “ben, bir yetimin başını okşayamam, bir garibin yüzünü güldüremem!” diyorsanız, dikkat edin, mutlaka kalbiniz katılaşmıştır. Çünkü Kâinâtın Biricik Efendisi şöyle buyurur: [/FONT]
[FONT=&quot]“Eğer kalbinin yumuşamasını istiyorsan, fakiri doyur, yetimin başını okşa!”[FONT=&quot](Ahmed ibn-i Hanbel, II, 263, 387) [/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Bir yetim olarak, Âlemlerin Rabbi’nin insanlığa emânetiyim ben… Hani âyet-i kerîmede buyruluyor ya: [/FONT]
[FONT=&quot]“Yetimi sakın ezme, el açıp isteyeni de sakın azarlama!”[FONT=&quot](ed-Duhâ, 9-10)[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]İşte ben, o ilâhî emr ü fermanım!.. [/FONT]
[FONT=&quot]Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in cennette komşusu olmak istiyorsan eğer, sahipsiz yetimleri sahiplen, onlara sıcak bir yuva hazırla ve onları himâye eden bir ebeveyn ol… [/FONT]
[FONT=&quot]Zira “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himâye eden kimseyle ben, cennette şöyle yanyana bulunacağız.” buyurmuş [FONT=&quot](Müslim, Zühd, 42)[/FONT][FONT=&quot]ve mübârek işaret ve orta parmaklarını birleştirerek teminat vermişti En Sevgili… [/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Eğer günahlarının affedilmesini istiyorsan, Fahr-i Kâinât Efendimiz’in şu hadîs-i şerîfini oku ve hislen! [/FONT]
[FONT=&quot]“Bir kimse Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah onu mutlaka cennete koyar.”[FONT=&quot](Tirmîzî, Birr, 14/1917)[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Hadîs-i şerifte işaret edilen “affedilmeyecek günahlar”, Cenâb-ı Hakk’a şirk koşmak ve kul hakkıdır. [/FONT]
[FONT=&quot]Aman, sakın ha, benim hakkımı gasp etme! Beni, kendi malımdan mahrum eyleme! Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in nasihatine kulak ver! [/FONT]
[FONT=&quot]“İki zayıf kimsenin, yetimle kadının hakkını yemekten herkesi şiddetle sakındırıyorum.”[FONT=&quot](İbn-i Mâce, Edeb, 6)[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbimiz’in ihtarlarıyla titresin yüreğin… [/FONT]
[FONT=&quot]“Haksızlıkla yetimlerin mallarını yiyenler, hiç şüphesiz karınlarına ancak ateş doldurmuş olurlar. Zaten onlar, alevlenmiş ateşe gireceklerdir.”[FONT=&quot](en-Nisâ, 10)[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]“Yetimin malına, ancak en güzel ve faydalı şekilde yaklaşın!..”[FONT=&quot](el-En’âm, 152)[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]“…Sana yetimi soruyorlar. De ki: Onları iyi yetiştirmek [FONT=&quot](kendi başlarına bırakıp ihmal etmekten) daha hayırlıdır. Eğer onlarla birlikte yaşıyorsanız, unutmayınız ki, onlar sizin din kardeşlerinizdir. Allah, işleri bozanla düzelteni bilir…” [/FONT][FONT=&quot](el-Bakara, 220)[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Ey yetim kardeşim!.. Sana da şunu hatırlatmak isterim: [/FONT]
[FONT=&quot]Eğer yetim olmak seni çok üzüyor, -Allah muhafaza- utandırıyorsa, yetimlerin şânı, öksüzlerin incisi, Allâh’ın Habibi Muhammed Mustafâ’sının da bir yetim olduğunu düşün!.. Eğer yetimlik utanılacak bir şey olsaydı, hiç Efendimiz yetim olur muydu?! [/FONT]
[FONT=&quot]Yetimlik, tevâzû mektebidir. [/FONT]
[FONT=&quot]Rivâyet olunur ki: [/FONT]
[FONT=&quot]“Allah Zü’l-Celâl Hazretleri, peygamberlerine teker teker: [/FONT]
[FONT=&quot]“Sen nesin kimsin?” diye sormuş. Peygamberler de şu cevapları vermişler: [/FONT]
[FONT=&quot]Adem -aleyhisselâm-, “Ben safiyyullâhım, yâ Rabbi!” [/FONT]
[FONT=&quot]Nuh -aleyhisselâm-, “Ben neciyyullâhım, yâ Rabbi!” [/FONT]
[FONT=&quot]İbrahim -aleyhisselâm-, “Ben halîlullâhım, yâ Rabbi!” [/FONT]
[FONT=&quot]İsmail -aleyhisselâm-, “Ben zebîhullâhım, yâ Rabbi!” [/FONT]
[FONT=&quot]Musa -aleyhisselâm-, “Ben kelîmullahım, yâ Rabbi!” [/FONT]
[FONT=&quot]Şüphesiz bunlar, Rabbimizin peygamberlerine ikram ettiği sıfat ve vasıflardır. Bizim Biricik Efendimize gelince, bizim bilebildiğimiz kaç tane isme ve vasfa sahiptir: Rahmeten li’l-Âlemindir. Raûf ve Rahim, Habîbullâh, Hâtemü’l-Enbiyâ, Varlık nûru, Şefâat-i uzmâ sahibidir. Kimbilir daha niceleri… [/FONT]
[FONT=&quot]“Allâhü Zü’l-Celâl Hazretleri, aynı soruyu, Rasûlullâh Efendimiz’e sorduğu zaman, O, bu vasıfların hiçbirini söylememiş, sadece: [/FONT]
[FONT=&quot]“-Ben, bir yetimim ya Rabbi!..” cevabını vermiştir.[/FONT]
[FONT=&quot]O’nun bu tevâzuu (alçak gönüllülüğü), Rabbimizin o kadar hoşuna gitmiştir ki: [/FONT]
[FONT=&quot]«-Ey Habîbim! Madem ki sen bu derece tevâzû gösterdin, Ben de sana cemâlimi nasip ettim!..» buyurmuştur.” [/FONT]
[FONT=&quot]Bu yetimlik mektebinde, azığımız sabır ve şükür olmalı ki, Cenâb-ı Hak, bize de ebedî âlemde devamlı cemâlini seyredenlerden olmayı nasip buyursun, Âmin!..

[/FONT]

​
Halime Demireşik...

[/FONT]