bu yiğit osmanlı..asımın nesli..alnı secdeli kalbi hilm dolu kafası da müspet ilimlerle techiz edilmiş asımın nesli o yiğit.._________________________________________________ömer erturgut abi de sayılır o yiğitlerden,ömer abi bir tanesi sadece..mesela adem tatlı abi..meserla erkan çağıl abi..mesela kütahya merkezde elim bir trafik kazası sonrası vefat eden o abla da o meşhur yiğitlerden..mesela tuna boyu şehidi..azerbeycanın gülü şehidlik mertebesinin bülbülü yasin abi..siz çoğaltabilirsiniz bu yiğitlerin sayısını.._________________________________________________aslında o yiğit bizleriz,burada bize biçilen bir kaftan var..bize gösterilmek istenen bir hedef var ..bizler o tarz özelliklere sahip yiğitlerden olmalıyız..bu şiir ortaokul yıllarımdan bu yana aklımdadır..sıkıldığım bunaldığım zamanlarda,işlerin rast gitmediği demlerde bu şiiri okur, ağlar ve ferahlamaya çalışırım..meğer ne kadar da hasretmişiz o yiğide derim kendi kendime..çünkü hertarafı ve her köşeyi glyabaniler çoktan tutmuş bizlere adım dahi attırmamayı kafalarına koymuşlar.._________________________________________________bana öyle geliyor ki bu kutsi yol daha çok can bekliyor ki aşılabilsin aşılmayan yollar,dağlar,engebeler...var mısınız bu kutsi yolda geriye dönüp de bakmayaı dahi ar kabul etmeye? varmısınız anne-baba,eş-dost özleminden dolayı dahi gözyaşı dökmemeyi şiar edinmeye?_________________________________________________geriye dönmeyi ar kabul edenler varsa şayet aranızda,bütün samimiyetimle söylüyorum ki ben bu kardeşlerimin o nurdan ayakları altında avukatlık cübbemi bir kenara atıp paspas olmaya hazır ve nazırım...bir kaldırım taşı gibi ayakları altında başımıs ermeye dünden razıyım..yeter ki var desin birisi böyle bir yiğit..._________________________________________________heyecanımı saklayamadım ..affınızı rica ediyorum..