Bir yiğit vardı gömdüler şiirndeki yiğit kimdir?

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi
T

Tarihci19

Misafir
bu saydıklarınızın hepsi, yani 1299 da doğan 1293 te son bulan frenklerin öldürdüğü kalkmasından korkup üstüne gözcüler diktiği , ardından da petrolunu zenginliğini çaldığı yiğid OSMANLI DEVLETİDİR... bu şiir de kastedilen yiğit Osmanlı Devletidir..

T

Tarihci19

Misafir
bir gun abdülaziz devlet ricali ile fransa ve ingiltereyi ziyaret eder fransız ların exelansları derki abdülaziz e artık eskisi kadar güçlü bir devlet değlsiniz farkındasınız değilmi? bu tabi padişah abdülaziz in zoruna gitmiştir hemen orda hariciye nazırımız der: exelansları yanılıyorlar Osmanlı Devleti o kadar guclu bir devlettirki 300 yıldır siz dışardan biz içerden yıkmaya çalışıyoruz ama yıkılmıyor !

T

Tarihci19

Misafir
ıslahat fermanının başında şu ibare vardır: "son 150 yılda Kur an dan ve sünnetten uzaklaştığımız için devleti aliyenin durumu kötüleşmiştir" işte bizim yıkılmamızın sebebi budur. tum siyasi ekonomik içtimai askeri sebeblerin ortaya çıkmasına sebeb olan yani sebeblerin sebebi budur Kur an ve sünnetten uzaklaşmış olmak .. veda hutbesini hatırlarsak bu ikisine sarılmamız gerektiğini hatırlayacağız ne zamanki uzaklaşıldı durumumuz kötuleşti..

Kalk yiğit uykudan
kalk ki bağrımda nalan
............................
gülümse milletine
susadık himmetine
............................
her gece hayaldesin
sözlerde hecedesin
....................... :angel:

T

Tarihci19

Misafir
denizin en dibine düştük, artık ayaklarımızı yere vurup yukselme zamanıdır "Doğacaktır sana vaadettiği gunler hakkın"
"ümitvar olunuz şu istikbal inkılabatı içinde en yuksek ve gur sada İslam ın sadası olacaktır" bu sözler boşuna sölenmemiş
inşallah yiğit üstündeki toprağı silkeleyip kalkacaktır

T

Tarihci19

Misafir
cevap Osmanlı Devleti kardeş, önce öldürülen sonra petrolü cevheri soyulan yiğit Osmanlı Devletidir.. malesef..:(

ahmetemin

Member
bu yiğit osmanlı..asımın nesli..alnı secdeli kalbi hilm dolu kafası da müspet ilimlerle techiz edilmiş asımın nesli o yiğit.._________________________________________________ömer erturgut abi de sayılır o yiğitlerden,ömer abi bir tanesi sadece..mesela adem tatlı abi..meserla erkan çağıl abi..mesela kütahya merkezde elim bir trafik kazası sonrası vefat eden o abla da o meşhur yiğitlerden..mesela tuna boyu şehidi..azerbeycanın gülü şehidlik mertebesinin bülbülü yasin abi..siz çoğaltabilirsiniz bu yiğitlerin sayısını.._________________________________________________aslında o yiğit bizleriz,burada bize biçilen bir kaftan var..bize gösterilmek istenen bir hedef var ..bizler o tarz özelliklere sahip yiğitlerden olmalıyız..bu şiir ortaokul yıllarımdan bu yana aklımdadır..sıkıldığım bunaldığım zamanlarda,işlerin rast gitmediği demlerde bu şiiri okur, ağlar ve ferahlamaya çalışırım..meğer ne kadar da hasretmişiz o yiğide derim kendi kendime..çünkü hertarafı ve her köşeyi glyabaniler çoktan tutmuş bizlere adım dahi attırmamayı kafalarına koymuşlar.._________________________________________________bana öyle geliyor ki bu kutsi yol daha çok can bekliyor ki aşılabilsin aşılmayan yollar,dağlar,engebeler...var mısınız bu kutsi yolda geriye dönüp de bakmayaı dahi ar kabul etmeye? varmısınız anne-baba,eş-dost özleminden dolayı dahi gözyaşı dökmemeyi şiar edinmeye?_________________________________________________geriye dönmeyi ar kabul edenler varsa şayet aranızda,bütün samimiyetimle söylüyorum ki ben bu kardeşlerimin o nurdan ayakları altında avukatlık cübbemi bir kenara atıp paspas olmaya hazır ve nazırım...bir kaldırım taşı gibi ayakları altında başımıs ermeye dünden razıyım..yeter ki var desin birisi böyle bir yiğit..._________________________________________________heyecanımı saklayamadım ..affınızı rica ediyorum..

T

Tarihci19

Misafir
estağfirullah kardeş, içinden ne nasıl geliyorsa öyle dök buraya inşallah,, Allah razı olsun