biraz tebessün için...

NurYolcusu

Well-known member
Kardeşler bende biraz tebessüm mahiyetinde bi paylaşimda bulunmak istiyorum

şafii mezhebine tabii abilerimizden bir tanesi camide namaz kilmak üzere camiye giriyor. Tabi malumunuz şafii mezhebinde ruku dan kalktiktan sonra tekrar tekbir alinir.
abimiz sünneti kiliyor daha sonra farzi kilmak için safta toplaniyorlar ve abi yaşli bi amcanin yanina duruyor.
namaz başliyor rukuya gidiliyor rukudan kalkinca abimiz tekrar tekbir aliyor. Tabi her rukudan kalkişta ayni hareket.
neyse namaz bitiyor.
camiden çikarken abimizin yanindaki yaşli amca abiye yaklaşiyor ve
-"senin namazin olmadi evlat" diyor.
abi şaşiriyor tabi
-"neden amca? Neden olmadi?" diyor
amca diyorki
-"evlat sen her rukudan kalktiğinda tekrar tekbir aldin öyle namaz olmazki"
abi cevap veriyor
-"amca ben şafiiyim"
amcanin verdiği tepki hem düşündürücü hemde gülünç!!!!
amca parmagini issirarak şöyle diyor
-"neeee şafii mi? Bende seni müslüman sanmiştim evlat"!!!!

memluk

Hatim Sorumlusu
Afrika tarlalarında gezen on zencinin karşısına cin çıkmış:037:.....dileyin benden ne dilerseniz ama bir dilek hakkınız var.........:036:Birincisi beyaz olmak istemiş ve olmuş.......2.beyaz olamak istemiş oda olmuş.......9 zencide aynı şeyi istemiş ve olmuş;sıra 10. gelince yere yatmış yuvarlanmış kahkahayla gülmüş :011::011::011::011:ve hepsini zenci yap demiş..:011::011::011:

NurYolcusu

Well-known member
amcanın durumu vahim...

600 YIL İSLAMİYETİN BAYRAKTARLIĞINI YAPARAK YAŞAMIŞ BİR MİLLETİN TORUNLARIYIZ. VE ASLINDA AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ. O KADAR İMKANIZ VARKEN İSLAMİYETİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR ÖĞRENMEMEK NE BÜYÜK KAYIP. MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE YAŞAYIP 4 HAK MEZHEBİ BİLMEYEN BENCE NE AMCALAR NE GENÇLER VARDIR... RABBİM TÜM MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİMİZİ HİDAYETE EREN KULLARINDAN EYLESİN. BİLMEDİKLERİMİZİ BİLDİRİP BİLDİKLERİMİZLE AMEL ETMEYİ NASİP EYLESİN İNŞAALLAH....:dft004::dft004::dft004:

Tarihci

Marmara Tarih
600 YIL İSLAMİYETİN BAYRAKTARLIĞINI YAPARAK YAŞAMIŞ BİR MİLLETİN TORUNLARIYIZ. VE ASLINDA AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ. O KADAR İMKANIZ VARKEN İSLAMİYETİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR ÖĞRENMEMEK NE BÜYÜK KAYIP. MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE YAŞAYIP 4 HAK MEZHEBİ BİLMEYEN BENCE NE AMCALAR NE GENÇLER VARDIR... RABBİM TÜM MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİMİZİ HİDAYETE EREN KULLARINDAN EYLESİN. BİLMEDİKLERİMİZİ BİLDİRİP BİLDİKLERİMİZLE AMEL ETMEYİ NASİP EYLESİN İNŞAALLAH....:dft004::dft004::dft004:

Amin inşallah.. Ben forumda bir yerde itikadi mezhebini bilmeyen birini eleştirir bir yazı yazmıştım da millet bilmemek ayıp değil anlayışının arkasına sığınıp beni kınadı.. oysa bakın daha ameli mezhepleri bile bilmeyenler var.. ha belki bu bir hikaye ama bu durum gerçekte de var ne yazıkki..

Bir ailenin çocuğu ilahiyat kazanıp okumaya gidiyor okul bittince dönüp geliyor köyüne babası diyor haydi imam ol da bize bir namaz kıldır bakalım.. çocuk imamlık yapıp namazı kıldırıyor.. namaz bittikten sonra babaannesi diyorki oğlum bu fatiha ne zaman böyle uzadı, bizim zamanımızda Elhamdülillahi rabbil alemin veled dalin amin idi..

Bu teyze 60 yıldır böyle kılıyormuş şimdi çocuk ne desin ki.. 60 yıldır yanlış yapıyordun dese bir türlü demese bir türlü.. işte bunlar bizim bilinçli müslümanlar olmadığımızı gösteriyor..

NurYolcusu

Well-known member
Amin inşallah.. Ben forumda bir yerde itikadi mezhebini bilmeyen birini eleştirir bir yazı yazmıştım da millet bilmemek ayıp değil anlayışının arkasına sığınıp beni kınadı.. oysa bakın daha ameli mezhepleri bile bilmeyenler var.. ha belki bu bir hikaye ama bu durum gerçekte de var ne yazıkki..

Bir ailenin çocuğu ilahiyat kazanıp okumaya gidiyor okul bittince dönüp geliyor köyüne babası diyor haydi imam ol da bize bir namaz kıldır bakalım.. çocuk imamlık yapıp namazı kıldırıyor.. namaz bittikten sonra babaannesi diyorki oğlum bu fatiha ne zaman böyle uzadı, bizim zamanımızda Elhamdülillahi rabbil alemin veled dalin amin idi..

Bu teyze 60 yıldır böyle kılıyormuş şimdi çocuk ne desin ki.. 60 yıldır yanlış yapıyordun dese bir türlü demese bir türlü.. işte bunlar bizim bilinçli müslümanlar olmadığımızı gösteriyor..

LİVZA NIN MÜSLÜMAN OLAN ALMANLARLA İLGİLİ PAYLAŞIMINI OKUMUŞSUNDUR SANIRIM. ERKEKSENİZ EŞİNİZE OKUTUN BAŞLIKLI BİR KONU LİNKİNİ AŞŞAGI ATIYIM. OKUYUNCA İNAN KANIM DONDU YAHU. ADAMLAR SONRADAN MÜSLÜMAN OLUP BÖYLESİNE İNCE ÖGRENİYORLARKEN BİZİM ELHAMDÜLİLLAH HALKININ %90 I MÜSLÜMAN OLAN TOPRAKLARDA YAŞADIĞIMIZ VE MÜSLÜMAN ANNE BABADAN DÜNYAYA GELDİĞİMİZ HALDE BİLMEYİŞİMİZ NE BÜYÜK ACI....

http://www.tevhid.gen.tr/makale-menkibe-ve-denemeler/27802-erkekseniz-esinize-okutun/

Tarihci

Marmara Tarih
bizde, nimetlerin içinde doğmuş olmanın verdiği farkındalık zaafiyeti var.. çocuk doğuyor daha dünyaya gözünü açıyor anne namazlı baba namazlı ezan duyuyarak büyüyor vesaire.. ve bunlar ona ekstra bir şey gelmiyor.. alışılmışlıkla büyüyor.. bilinçlendirilmediği zamanda kültür müslümanı olup çıkıyor..

ama bir turist sultanahmette bir müslümanın abdest alışını namaza hazırlanışını pür dikkat izleyip etkileniyor.. namazını izliyor ve iliklerine kadar etkileniyor.. ezanı duyunca içinde fırtınalar kopuyor.. ama biz bunların içinde doğup büyüdüğümüz için yani nimetlere gark olunduğumuz için kıymetini çok iyi bilmiyoruz.. işe sonradan başlayan da sıfırdan alıp götürüyor işi ve detaylı öğreniyor..

HAFIZ

Well-known member
bu konuyu yanlış bi yerde açmışım.pardon.ALLAH DİLEMESEYDİ... adlı konu zannediyordum.nasıl taşınır.yada nasıl silinip orda açılır bilmem.tbessüm adlı konunun altında hiçde münasıp düşmedi

NurYolcusu

Well-known member
tarihci.. bu yazınızı okurken aklıma geldi.
bir insan 50 yaşına kadar islamdan bi haber yaşıyor ama bir dönüş yapıyo ve müslüman oluyor.bir insan da 50 yaşına kadar müslüman olarak yaşıyor ama bizler gibi günahkar.. şimdi o dönüş yapanın geçmişi siliniyor hiç işlememiş gibi.ve cezalandırılmıyor.ama diğeri müslüman olduğu halde işlediği hataların cezasını çekiyor.diğeri tövbe ettiği halde işlediği heşey yanına kar kalıyor.ilali adalet burda nasıl tecelli ediyor.sanırım sormak istediği anlamışsınızdır.bunu bir temsille anlatırmısınız.ama avamın dilinden olsun..zira havasın dilinden anlatabilirim sanırım.ama avam anlamaz

ABİ SEN TARİHCİ ABİMDEN İSTEMİŞSİN CEVABI BENDE DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM VERECEGİ CEVABI AMA BENDE BİŞEYLER SÖYLEMEK İSTERİM.
EWET MÜSLÜMAN OLUPTA BÖYLE GÜNAHKAR YAŞAYAN VE SONUNDA CEZASINI ÇEKECEK OLAN İNSAN BİLMELİDİRKİ ALLAH(C.C) AFFEDİCİDİR AFFETMEYİ SEVENDİR..... Bİ TAVSİYEDE BULUNUP Bİ PAYLAŞIMIMI OKUMANIZI RİCA EDERİM.... ŞİMDİDEN RABBİM RAZI OLSUN....

http://www.tevhid.gen.tr/kuran-i-kerimden-kissalar/29393-dedi-ki/#post129508

BURADAKİ DEDİMKİ BAŞLIKLI PAYLAŞIMI OKUMANIZI RİCA EDERİM....

HAFIZ

Well-known member
ABİ SEN TARİHCİ ABİMDEN İSTEMİŞSİN CEVABI BENDE DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM VERECEGİ CEVABI AMA BENDE BİŞEYLER SÖYLEMEK İSTERİM.
EWET MÜSLÜMAN OLUPTA BÖYLE GÜNAHKAR YAŞAYAN VE SONUNDA CEZASINI ÇEKECEK OLAN İNSAN BİLMELİDİRKİ ALLAH(C.C) AFFEDİCİDİR AFFETMEYİ SEVENDİR..... Bİ TAVSİYEDE BULUNUP Bİ PAYLAŞIMIMI OKUMANIZI RİCA EDERİM.... ŞİMDİDEN RABBİM RAZI OLSUN....

http://www.tevhid.gen.tr/kuran-i-kerimden-kissalar/29393-dedi-ki/#post129508

BURADAKİ DEDİMKİ BAŞLIKLI PAYLAŞIMI OKUMANIZI RİCA EDERİM....
okudum teşekkürler.bu yazıyı daha önce okumuştum..çok güzel
ama benim tarihciden istediğim kuran ayetlerine zaten inanmayan bir kişiye verilecek cevaptı.avamıa verilecek cevap.temsili bir hikaye yani.ayetten delil bulmak kolayda.mantıkla hareket edenin zihnine dokunmak lazım

Yaz Okulu Bir alkış da annesine yaz okulunu kazandığı müjdesini veren üniversiteöğrencisine gelsin. BuNA şapka çıkartılır. Beyin göçüTikky olduğu her halinden belli olan kızımız Beşiktaş-Taksim midibüsünde yanındaki arkadaşına dert yanmaktadır. ''Şekerim dördüncü kez girdim ÖSS'ye, ama yine kazanamadım, gidicem sonunda Amerika'ya o olucak.Böyleböyle beyin göçü oluyor işteeaa!'' Sen g it, masrafları benkarşılıyorum.

(bunlarda bu günkü ilavesi)devamı gelecek inş.
evet güzel fikir bizm türk öğrencilere yakışmış:)

NurYolcusu

Well-known member
Asiri sinirli biri, havalimaninda check-in bankosu'ndaki ilgili memura hak etmedigi halde, etmedigi hakareti birakmamis..

Musterinin abartili kabaligi karsisinda, banko memuru sakin ve guleryuzlu bir sekilde davraniyor, hic cevap vermeden isine devam ediyormus..

Adam isi bitip gidince, bir arka siradaki musteri;

-"Sizi tebrik ederim..!" demis memura.

-"Hic tahrike kapilmayip nezaketinizi surdurdunuz.. Ama bu kadari da yanlis.. Yapabileceginiz bir seyler olmali.."

- "Olmaz olur mu, var efendim.." demis, memur gulumseyerek,

- "Adam New York'a gidiyor, bavullari Berline.."