böyle sofra İSRAF DEĞİLMİ

ebrar172

Talebe
ben Tarihci'nin kullandığı tabirde bir sorun göremedim...
cariyeleri ve osmanlıyı aşağılıyan zihniyet ve bu zihniyetin yeni nesil kadınları modernlik adı altında neler yapıyorlar...

reklamlarda , dizilerde moda diye uydurulan saçma sapan dünyanın parasını kazandıran sektörde velhasıl yaşamın her alanında kadın meta olarak kullanılıyor...en alakasız konularda bile bir bakıyorsunuz kadın obje olarak kullanılış...

velhasıl Tarihci'nin ne demek istediği ortada ve son derece haklı...feminiz şudur budur derler ama islamiyetin kadına verdiği değerin yüzde birini bile bulamadıkları bu dünyadan da uzak duramazlar...

sorarsınız madem neden bu kadar süs yada teşhir...karşı cins sebeb değildir ya hani...derler kendim için ; kendime olan saygımdan...buda asrın yalanıdır...:028:

ReþHa2

Well-known member
cariyeleri ve osmanlıyı aşağılıyan zihniyet ve bu zihniyetin yeni nesil kadınları modernlik adı altında neler yapıyorlar...

reklamlarda , dizilerde moda diye uydurulan saçma sapan dünyanın parasını kazandıran sektörde velhasıl yaşamın her alanında kadın meta olarak kullanılıyor...en alakasız konularda bile bir bakıyorsunuz kadın obje olarak kullanılış...

velhasıl Tarihci'nin ne demek istediği ortada ve son derece haklı...feminiz şudur budur derler ama islamiyetin kadına verdiği değerin yüzde birini bile bulamadıkları bu dünyadan da uzak duramazlar...

sorarsınız madem neden bu kadar süs yada teşhir...karşı cins sebeb değildir ya hani...derler kendim için ; kendime olan saygımdan...buda asrın yalanıdır...:028:

Sizin ifade ediş tarzınızla aynı değil kardeşim
Kendini kullandırtıyor kelimesi kabaydı
Daha nezih daha ilmi bir şekilde ifade edilebilirdi Kötüyü, kötü bir dille anlatmak gerekmiyor.

ebrar172

Talebe
Sizin ifade ediş tarzınızla aynı değil kardeşim
Kendini kullandırtıyor kelimesi kabaydı
Daha nezih daha ilmi bir şekilde ifade edilebilirdi Kötüyü, kötü bir dille anlatmak gerekmiyor.

reşha mübareğim...Tarihci nasılsa burada olan kardeşler anlayacaktır diye lafı uzatmaya gerek duymamış..yoksa onunda kastı aynıdır eminim...tek fark ben uzunca yazmışım o kısa bir kelimeyle anlatmış...

yoksa zaten uslubunu biliriz inşaallah...belagat erbabıdır...:)
selam ile can...
icon12.gif

Tarihci

Marmara Tarih

günümüzün sözüm ona modern kadınları cariyelerden çok kullandırıyor kendini.. bu sözle işte bu dediklerini kastettiğimi her seviyeden insan rahatlıkla anlamıştır.. velevki kullandırtıyor sözü kaba olsun, bırakın da hak sahipleri gocunsunlar..

Görünende değil gören de bir eğrilik var...

ReþHa2

Well-known member
Hem Kur’ân, merhameten, kadınların hürmetini muhâfaza için, hayâ perdesini takmasını emreder; tâ hevesât-ı rezîlenin ayağı altında o şefkat mâdenleri zillet çekmesinler, âlet-i hevesât, ehemmiyetsiz bir metâ hükmüne geçmesinler.
Sözler, sy:374

Kadınlara ne kadar şefkatli ,saygılı yaklaşım ve nezih bir üslup,böyle olmalıyız inşallah..

güllügönül

Well-known member
Allahım sana şükürler olsun ki insana ve kula yakışır şekilde yemek yiyoruz, benim içim kalktı bu resimlerden. Sağol kardeş değişik bir paylaşım olmuş.