nurhadimi
üye Sorumlusu
Sarfettiğimiz her sözden, yaptığımız her davranıştan dolayı hesap vereceğimiz ahiret gününe doğru yaklaşıyoruz... Her organımızı denetlemek zorundayız... Herkes farz-ı ayn olan ilimleri bilmekle yükümlüdür...
İslam düşmanları ortaya attıkları vesveselerle, kalplerdeki inancı tahrip ettiler... Tefekkürü yozlaştırdılar, insanları Allah'a isyankar hale getirdiler...
Bazıları diyorlar ki; '' Bu benim özel hayatımdır kimse karışamaz''
Bu ifade yanlıştır.. Müslümanın yaşantısında olması da düşünülemez... Özel hayat deyimi batıya has bir kavramdır... Müslümana yakışmayan bir lakırtıdır...
Çünkü müslümanın hususi hayatı olamaz... Zira müslüman heryerde müslümandır...
yatak odasında müslümandır,
misafirlikte müslümandır,
giyim kuşamda müslümandır,
banyoda müslümandır,
Alışverişte müslümandır,
sokakta müslümandır... vs....
Hayatı kaidelere bağlanmıştır, bu kaidelere göre yaşamak mecburiyetindedir...
Bir müslümanın kendi evinde dahi ' Bu benim özel hayatımdır kimse karışamaz' demesi mümkün değildir...
Kişinin evindeki hayatıda kaidelere bağlanmıştır..
- Evinde namahremlerle oturamaz,
- İçki içemez,
- Kumar oynayamaz,
- Alan memnun veren memnun diyerek zina edemez,
- Namazlarını terk edemez.. vs.
Evinde de Allahın hükümlerini uygulamak mecburiyetindedir...
Velhasılı kelam; İslam müslümanın tuvalete girişinden, kabeyi ziyaret edişine kadar herşeyi kaidelere bağlamıştır... Müslümanın umumi ve hususi hayatı olamaz... Müslüman heryerde müslümandır... Müslümanca hareket etmelidir...
alıntı.
İslam düşmanları ortaya attıkları vesveselerle, kalplerdeki inancı tahrip ettiler... Tefekkürü yozlaştırdılar, insanları Allah'a isyankar hale getirdiler...
Bazıları diyorlar ki; '' Bu benim özel hayatımdır kimse karışamaz''
Bu ifade yanlıştır.. Müslümanın yaşantısında olması da düşünülemez... Özel hayat deyimi batıya has bir kavramdır... Müslümana yakışmayan bir lakırtıdır...
Çünkü müslümanın hususi hayatı olamaz... Zira müslüman heryerde müslümandır...
yatak odasında müslümandır,
misafirlikte müslümandır,
giyim kuşamda müslümandır,
banyoda müslümandır,
Alışverişte müslümandır,
sokakta müslümandır... vs....
Hayatı kaidelere bağlanmıştır, bu kaidelere göre yaşamak mecburiyetindedir...
Bir müslümanın kendi evinde dahi ' Bu benim özel hayatımdır kimse karışamaz' demesi mümkün değildir...
Kişinin evindeki hayatıda kaidelere bağlanmıştır..
- Evinde namahremlerle oturamaz,
- İçki içemez,
- Kumar oynayamaz,
- Alan memnun veren memnun diyerek zina edemez,
- Namazlarını terk edemez.. vs.
Evinde de Allahın hükümlerini uygulamak mecburiyetindedir...
Velhasılı kelam; İslam müslümanın tuvalete girişinden, kabeyi ziyaret edişine kadar herşeyi kaidelere bağlamıştır... Müslümanın umumi ve hususi hayatı olamaz... Müslüman heryerde müslümandır... Müslümanca hareket etmelidir...
alıntı.