bunu yapanın elini öpmek lazım...

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi
T

Tarihci19

Misafir
işte bunu yapabilene meslekte üstad derler.......

FiV_Golge.jpg

ebrar172

Talebe
harika bişey bu hayran oldum..sivaslı arkadaşlar var memleketlerini analatırlar hep ama böyle bişeyden hiç bahsetmemişlerdi demekki onlarda bilmiyorlar..bende onlara bunu hemen söyleyeyim..çok güzell

ebrar172

Talebe
sivaslılar fark edememişler ama yinede soruyorum.. :D

soru:tarihci hiç sivasa gitmişmi?(bütün tarihçiler üstüne alınmasın sorumuz sadece saidnur forumun tarihci sinedir...)

T

Tarihci19

Misafir
ebrar172 ' Alıntı:
sivaslılar fark edememişler ama yinede soruyorum.. :D

soru:tarihci hiç sivasa gitmişmi?(bütün tarihçiler üstüne alınmasın sorumuz sadece saidnur forumun tarihci sinedir...)

Tarihci hiç sivasa gitmedi dolayısıyla o camiyi de görmedi,, dolayısıyla onu farketme imkanı da doğmadı...

ebrar172

Talebe
darılmayın hemen latife yaptık..bende size bişey anlatayım 5-6 sene kadar önce trabzondaydık tatil için her zamanki gibi sümela manastırına çıktık çayımızı içtik sonra dedikki hadi ziganaya çıkalım itiraz fakat bu arada o gün hava çok güzel ..neyse çıktık zigana ya şimdi tam rakımı hatırlamıyorum ama öylesine yüksekki denizin d si görünmüyor artık siz düşünün..oraya çıktık birde ne görelim yol buz ve heryer karlı insanlar mangal yapıyorlar..o sırada arabamız bir noktada tıkandı buzlu bir yol ve iki araba zor sığıyor aynı zamanda yolda bariyer falan yok ve aşagısı sonu görünmez bir uçurum mecburen kenara çekip indik..orada çok meşhur sütlaç yapan yerler var sütlaç yenilecek hep beraber..çevreye bakınırken kayaların üzerlerinde limanlarda olan demirden kocaman halkalar gördüm şaşırdım tabi oradaki lokantacıya bunların ne olduğunu sordum..oda bana çok eskiden denizin buraya kadar olduğunu ve onlarında buranın üzerinde bir liman olduğunu ve orada bu halkalardan başka demirden baba kalıntılarının olduğunu söyledi..şaşkınlığımı anlatamam ... :eek:

T

Tarihci19

Misafir
imkansız... karadenizin suyu o denli yuksekken daha insanlık anadoluya gelmemişti,, o demirler muhtemelen başka bir amaçla oradalardır,, _________________________________________________darılmadım neden darılayım yahu :)

ebrar172

Talebe
bilmiyorum yalnız halkalar çok fazla eskiydi ve yerel halk oranın liman olduğunu anlatıyor..

başka bişey daha anlatayım buda beni hayrete düşürmüştü..trabzonda akçabaatın yukarısında sera gölü diye bir yer var o zamanlar akçaabatta arkadaşlar durmadan orayı görmemi çok ilğinç olduğunu söylüyorlardı..onların anlattığına göre bir sel olmuş 90 yılında sanırım o sel esnasında bir dağın ikiye ayrıldığını ve arada kalan açıklığın suyla dolduğunu anlatıyorlardı..neyse bir hafta sonu çıktık resimlerinide çekmiştim hatta çıktığımız yolun iki tarafında hakikaten ikiye ayrılmış bir görünüm veren dağ ve bu iki dağ parçasının ortasında sera gölü... :eek:

T

Tarihci19

Misafir
yahu istedği kadar eski olsun :) ordaki nemden dolayı çürümüştür o demirler,, nem demirdeki aşınmayı çürümeyi hızlandırır,, o kadar yüksekse orası,, su seviyesi oralardayken anadolunun büyük bir kısmı su altındaydı ve o zamanlar da insanoğlu daha anadoluya ayak basmamıştı yani bin ikibin senelik iş değil o daha eskidendi suyun o seviyelerde olması daha sonra cekildi ve kara ve denizler günümüz şekline yakın hale geldi.. halklar efsaneyi sever anlatırlar.. :)

T

Tarihci19

Misafir
vikingler 1400 lerde 1500 lerde yaşıyordu mübarek :D o zamanlarda karadenizin suyu şimdiki civarındaydı ;D

ebrar172

Talebe
tamam tamam bi tarihciyle eskilerden konuşursan böyle olur...iyi peki vikingler olamaz ama m.ö yaşamış bir kavim olabilir mesela mayalar veya aztek ler( onlar bu bölgede yaşamıyorlardı ama olsun akrabalarıdır ) ;D

T

Tarihci19

Misafir
yahu mayalar aztekler i bırak Hz.Nuh zamanında bile su çekildikten sonra karadenizin su seviyesi bu gunkinden çok farklı değildi işin şakası bi yana sular o denli yuksekken anadoluda in cin top oynuyordu,, şimdi deme cinler liman kurmuşlardır ;D