Çamaşır suyu ve tuz ruhunun karışımı tehlikeli

HaberRss

Haber Robotu
Mermer, fayans ve marley gibi yüzeyleri beyazlatmak için tuz ruhu ve çamaşır suyunun karıştırılarak kullanılması sağlık açısından büyük tehlike oluşturuyor. Tuz ruhu ve çamaşır suyu karıştırılınca yoğun bir şekilde klor gazı açığa çıkıyor ve bu gaz da solunum yollarında ciddi hasara yol açıyor.

Devami...

Ruh

Well-known member
Evet ben bir temizlik fabrikasında çalışmıştım birkaç sene önce orada klorak bölümünde çalışan işçiler karıştırmışlardı ve çok kötü koku yayılmıştı o bölümdekileri hasteneye göndermişti fabrika

Hemen zehirliyor karışınca ve bidonda kapalı kalınca patlama oluyor
Dikkat !!

Elif_Gibi

Well-known member
Evet ben bir temizlik fabrikasında çalışmıştım birkaç sene önce orada klorak bölümünde çalışan işçiler karıştırmışlardı ve çok kötü koku yayılmıştı o bölümdekileri hasteneye göndermişti fabrika

Hemen zehirliyor karışınca ve bidonda kapalı kalınca patlama oluyor
Dikkat !!

o çamaşır suyunun kokusu tek başına rhatsız ediyor beni brleşince düşünemiyorum :020:

zaten bildiğim kadarıyla bi gaz çıkıyor açığa solumamak lazım onu :dft005:

nurhadimi

üye Sorumlusu
bende de annemden kalma bir alışkanlık aynen çamaşırsuyu kokusunu çok hatta çok sewerim ev herzaman koksun bişey olmaz diyenlerdenim :)

bi kere yaptım bu hatayı tuz ruhu ile çamaşır suyunu karıştırdım sonuç
burun kanaması , baş dönmesi , ses kısılması ve bir hafta öksürük :(
ama ben biraz fazla kaçırmışım galiba :S

fasafiso

Well-known member
bende de annemden kalma bir alışkanlık aynen çamaşırsuyu kokusunu çok hatta çok sewerim ev herzaman koksun bişey olmaz diyenlerdenim :)

bi kere yaptım bu hatayı tuz ruhu ile çamaşır suyunu karıştırdım sonuç
burun kanaması , baş dönmesi , ses kısılması ve bir hafta öksürük :(
ama ben biraz fazla kaçırmışım galiba :S

bende tam diecektim ki nurhadimi baksın bu konuya üstüne basmışım ayağımı kaldırıyorum:011:

nurhadiminin kötü sonunu çekenlerden biri olarak ben karşıyım bu iki birleşime

VUSLAT

Well-known member
tuz ruhu zaten başlı başına bir ruh...

birde çamaşır suyuyla kireç çözücü karıştırılırsa aynı durum söz konusu...
sakın denemeyin ve o gibi durumlarda o havayı solumayın...
zehirliyor...