Can DÜNDAR'dan HARiKA BiR YAZI... iBRET ALIN... ARADA BİR, ÇOK BUNALDIĞINIZDA OKUYUN.. Slay

harp

Well-known member
Can DÜNDAR'dan HARiKA BiR YAZI... iBRET ALIN... ARADA BİR, ÇOK BUNALDIĞINIZDA OKUYUN.. Slay

[FONT=arial,sans-serif]Can DÜNDAR'dan [/FONT]​
[FONT=arial,sans-serif]HARiKA BiR YAZI... iBRET ALIN... [/FONT]​
[FONT=arial,sans-serif]ARADA BİR, ÇOK BUNALDIĞINIZDA OKUYUN..
[/FONT]
​
[FONT=arial,sans-serif]Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.[/FONT]​
[FONT=arial,sans-serif]

[/FONT] [FONT=arial,sans-serif]Bir zamanlar bir psikoloji kitabında okuduğum bir bölüm vardı...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Hayatın ve getirilerinin kıymetini anlamak için tavsiye edilen bir metod vardı içinde...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Deniyordu ki; "arada bir, çok bunaldığınızda,hayatın sizin için çekilmez hale geldiğini düşündüğünüzde kendinize 10 dakika ayırın ve kendi cenaze töreninizi düşünün"...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Cümleyi ilk okuduğumda çarpılmıştım...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Ben girişin akabinde pozitif bir gelişme ve tavsiye bekliyordum...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Ama " kendi ölümümüzü ve cenazemizi " düşünmemiz tavsiye ediliyordu...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Tüylerim diken diken oldu ve yazarın saçmaladığını düşündüm o an...[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif] Ama önyargı,peşin hükümlere düşman biri olarak okumaya devam ettim...[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]
[/FONT][FONT=arial,sans-serif]Özellikle insanların sizin için neler söyleyeceklerini, onlar için ne ifade ettiğinizi hissetmeye çalışın...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Diyordu ki; " bunları düşündüğünüzde dünyadaki yerinizi, dünyayı terkettiğinizde sizden ortaya çıkacak boşluğu, sevdikleriniz ve sizi sevenler için öneminizi anlayacaksınız...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]O andan geriye dönme şansınız olmadığını, hayat denen kredinizin bittiğini ve onlara cevap verme şansınız olmadığını düşünün... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Tekrar sarılma, bir kez daha öpme ihtimalinizin bittiğini hissedin...[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Dünyadaki küslüklerin, ayrılıkların, kavgaların [/FONT][FONT=arial,sans-serif]yanında bu acının ve geri dönülmezliğin korkunç [/FONT][FONT=arial,sans-serif]çaresizliğini yaşayın... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Bırakın canınız yansın, [/FONT][FONT=arial,sans-serif]bırakın alevler içinde kavrulsun bütün ruhunuz... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Orada, o musalla taşında düşünün kendinizi... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Seyredin şu an çevrenizde olanların yüz ifadelerini... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Akıllarından ve yüreklerinden geçen [/FONT][FONT=arial,sans-serif]cümleleri hayal edin...[/FONT][FONT=arial,sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]
[/FONT][FONT=arial,sans-serif]Kitaba devam etmeden bıraktım kenara ve gözlerimi kapatıp aynen düşünmeye başladım...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Eşimi, oğlumu, annemi, babamı, kardeşlerimi ve diğer tüm çevremi oturttum tek tek kendi cenaze törenimdeki yerlerine... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Birer birer yerleştirdim tabutumun çevresine hepsini... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Hayatımda çok nadir bu kadar canım yanmıştı...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Görüyordum işte "babaaaa..." diye ağlayan biricik oğlumu...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Eşim kucağında "ağlayan emanetimle" ayakta durmaya çalışıyordu per perişan... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Koca çınar babacığım, belli belirsiz dualar okuyordu, [/FONT][FONT=arial,sans-serif]o gözümden hala gitmeyen vakur duruşuyla... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Annem, ciğerinden bir parça canlı canlı koparılmış gibi [/FONT][FONT=arial,sans-serif]hem içine hem dışına akıtıyordu gözyaşlarını... [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Kardeşlerim, akrabalarım [/FONT][FONT=arial,sans-serif]"çok erken gitti, doyamadı oğluna.." diyordu acıyan ses tonlarıyla... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Ve dostlarım... Onlar da şaşkındı... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Bazısı "daha dün birlikteydik, nasıl olur.." diyordu... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Sonra anladım yazarın ne demek istediğini daha devamını okumadan kitabın...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Bunları seyredip onlara "hayır ölmedim, burdayım.." [/FONT][FONT=arial,sans-serif]demek istedim hayal olduğunu unutup... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Farkındalık önemli bir kavramdır psikolojide...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Belki de hiç aklımıza gelmeyen ve gelmeyecek bir farkındalığı göstermek istemişti yazar... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Kitabı okumaya ne gücüm kalmıştı, ne de isteğim... [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Almam gereken dersi ve mesajı almıştım...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Şimdi ne kitabın adını ne de yazarı hatırlamıyorum...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Şu an bunları yazarken bile çok kötü oldum...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Bu olayda tek farkındalık da yok üstelik...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Biraz kendime geldikten sonra devam ettim [/FONT][FONT=arial,sans-serif]hayatımın en zor hayaline...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Sırada çevremdekilerin ölümümün akabinde [/FONT][FONT=arial,sans-serif]neler söyleyecekleri vardı.. [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Usulen ve nezaketen söylenenlerin dışında...[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Onlarda bıraktığım izleri, [/FONT][FONT=arial,sans-serif]yaşananları ve yaşanamayanları elden geçirerek [/FONT][FONT=arial,sans-serif]ben konuşturacaktım hayalimde... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]İçlerini okuyacaktım, senaryo bana ait olarak... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Yaşarken neler yazmıştım, ölümümle neler okuyacaktım... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Gerçek duygularıydı ulaşmaya çalıştığım, ölüm acısının etkisiyle girilen duygusal mod değildi, deşifre etmem gereken metin...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Canım oğlumun söyleyecek çok şeyi yoktu... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Özleyecekti, yokluğumu hissedecekti..[/FONT][FONT=arial,sans-serif]Ağlayacaktı aklına geldikçe... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Belki ölümün ne anlama geldiğini hissedecek yaşa gelinceye kadar [/FONT][FONT=arial,sans-serif]sıradan bir üzüntünün ötesine geçmeyecekti duyguları... [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Ama hayal bu ya, 18-20 yaşına getirdim 2 saniyede oğlumu...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]"hayal - meyal hatırlıyorum be baba seni...[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Keşke şimdi yaşıyor olsaydın da erkek erkeğe sohbet etseydik seninle... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Bak mezuniyet törenimde de babasızdım... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Askere giderken kimin elini öpeceğim senin yerine... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Diyecek canı yanarak bir köşede... [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Sevgili eşim... Benim muhteşem hatunum... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Nasıl dayanır bensizliğe?...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]O ki, benim için her şeyini feda edip koşmuştu bana... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Hayatının tek adamı şimdi toprak olacaktı... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Bir daha " Seni seviyorum " diyemeyecekti... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Bir daha hevesle açamayacaktı çalan kapıyı... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Ve her gelen gece bensizliğini haykıracaktı yüzüne... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Her sabah da bensiz başlayacaktı koca gün... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Tek cümlesi takıldı o an içime;
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]" Oyunbozanlık yaptın be böceğim, hani beraber ölecektik ?..." [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Babam-annem,o bugüne kadar evlat olarak [/FONT][FONT=arial,sans-serif]mutlu edecek hiçbir şey yapamamanın acısıyla [/FONT][FONT=arial,sans-serif]kahrolduğum güzel insanlar... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Helaldi şüphesiz hakları...[/FONT][FONT=arial,sans-serif]Bilerek hiç kırmamıştım onları... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Üzerine titredikleri evlatları onlardan önce göçmüştü işte önlerinde ve dualarına muhtaçtım.... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Kaç anne ve babanın çekebileceği bir acıydı ki evladının cenazesinde bulunmak... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Herhalde insanın uzun yaşadığına üzüldüğü nadir [/FONT][FONT=arial,sans-serif]anlardan olsa gerek...[/FONT][FONT=arial,sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]

[/FONT][FONT=arial,sans-serif]Diğerlerine geçmiyorum... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Bu yazıyı şu an yazıp sizlerle paylaştığıma göre[/FONT][FONT=arial,sans-serif]" diğerlerine" artık sizler de dahilsiniz... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Düşünün, bir gün bir mail ulaşıyor mail-boxınıza "ölmüş“ diye...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Sizler kimbilir neler düşünür ve yazardınız...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Eşim şu an yanımda ağlıyor, sanki gerçekmiş gibi...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Oysa ki yazarın amacı "Yaşamanın ve hala nefes alıyor almanın kıymetini" göstermekti...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Benim de öyle...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Lafı çok uzattım farkındayım...[/FONT] [FONT=arial,sans-serif]Ama dediğimiz çözümü zor süreç 2 satırla özetlenemeyecek [/FONT][FONT=arial,sans-serif]kadar girintili çıkıntılı...[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]
[/FONT][FONT=arial,sans-serif]Ben o gün kurduğum o hayalle, canımın hepten yanmasına rağmen [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]YENİDEN DOĞDUM...
[/FONT]
​
[FONT=arial,sans-serif] Bilgisayar diliyle "format attım hayatıma"...
[/FONT]
​
[FONT=arial,sans-serif]Sahip olduklarımın farkına vardım ve hala nefes alıyor olduğum için Allaha hamd ve şükrettim... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Gözlerimi açtığım anda o kötü ve acı sahne bitmiş,
oyun perde demişti... [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Peki ya hayal değil de, gerçek olsaydı ve perde bir daha açılmamak üzere kapansaydı... [/FONT][FONT=arial,sans-serif]Belki gerildiniz, kötü oldunuz ama devamını getirirseniz buna değer bence...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]İşte bu final bu yazıyı buraya kadar okumanıza değmiş olmalı...[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Ben bu akşam melankoliğim ve biraz abartmış olabilirim...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Hani sanatçı ve şairiz ya ondandır belki...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]Bence bu yazıyı sadece okuyarak bırakmayın...
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]LÜTFEN ARADA BİR, [/FONT]​
[FONT=arial,sans-serif]BURADAN ALDIKLARINIZI TARTIN,[/FONT]​
[FONT=arial,sans-serif]DÜŞÜNÜN VE HAYATINIZI GÖZDEN GEÇİRİN...
[/FONT]
​
[FONT=arial,sans-serif]Ölümün kime ve ne zaman geleceğini [/FONT]​
[FONT=arial,sans-serif]Yüce Allah' tan başka bilen yok...
[/FONT]
​
[FONT=arial,sans-serif]İşte bu yüzden hazır yaşıyorken ve [/FONT]​
[FONT=arial,sans-serif]Nefes alıyorken yapabileceklerinizi yapın, [/FONT][FONT=arial,sans-serif]ertelemeyin...[/FONT]​
[FONT=arial,sans-serif]
[/FONT][FONT=arial,sans-serif]Sizi sevenlere ve sevdiklerinize [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Daha fazla zaman ayırın... [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Bilerek - bilmeyerek [/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Kırdığınız kalpleri tamir edin...
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]Ve en önemlisi;
[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]VERDİĞİ-VERMEDİĞİ,[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]ALDIĞI-ALMADIĞI HERŞEY İÇİN,[/FONT]
[FONT=arial,sans-serif]TEKRAR TEKRAR HAM VE ŞÜKREDİN YÜCELER YÜCESİ YARADAN'A
[/FONT]

[FONT=arial,sans-serif]CAN DÜNDAR...[/FONT]

aradabirbunaldiginizda.pps
985K Görüntüle İndir

harp

Well-known member
Cevap: Can DÜNDAR'dan HARiKA BiR YAZI... iBRET ALIN... ARADA BİR, ÇOK BUNALDIĞINIZDA OKUYUN..

Cenaze Merasiminizi Düşündüğünüzde Dünyadaki Yerinizi,Dünyayı Terkettiğinizde Doğacak Boşluğu,Sevdikleriniz,Sizi sevenler İçin Öneminizi Anlayacaksınız...