Teyo emmi akşam üstü kahveye gelir. İçerden bir masaya davet ederler.. gider oturur. hal hatır sorulduktan sonra ahh gardaşlar akşam akşam başıma neler geldi bilseniz der. adamlar sorarlar hayrola teyo emmi ne oldu..
Teyo emmi başlar anlatmaya: yahu der şu köyün yukarısındaki uçurumun ordaydım orda biten çiçeklerden topluyordum.. bir baktım arkamda bir ayı belirdi.. kocaman bir ayı.. bana doğru geliyor..
--Eee ne yaptın peki.. bi odun alıp vuraydın kafasına..
--Valla gardaş sağıma baktım odun yok soluma baktım odun yok..
--E koşup kaçaydınya..
--Valla gardaş ayı beni uçurumun dibinde sıkıştırdı tek çıkış yolundan o geliyordu bana doğru..
--E ne yaptın nasıl kurtuldun..?
--Bir baktım az sağımda bir ağaç var ama dalları ben diyim 5 metre siz deyin 7 metre yüksekte..
--E sen çıkana kadar ayı seni yakalar..
--Hee kurban o yüzden sıçradım dallara..
--5 metrelik dallara mı?? hadi canım teyo emmi sende yanii.. peki yakalayabildin mi dalları
?
--yok kurban çıkarken değil ama inerken yakaladım dalları tutundum orda
ayının gelişinden öle korkmuşamki öyle güçlü sıçramişem..
Teyo emmi başlar anlatmaya: yahu der şu köyün yukarısındaki uçurumun ordaydım orda biten çiçeklerden topluyordum.. bir baktım arkamda bir ayı belirdi.. kocaman bir ayı.. bana doğru geliyor..
--Eee ne yaptın peki.. bi odun alıp vuraydın kafasına..
--Valla gardaş sağıma baktım odun yok soluma baktım odun yok..
--E koşup kaçaydınya..
--Valla gardaş ayı beni uçurumun dibinde sıkıştırdı tek çıkış yolundan o geliyordu bana doğru..
--E ne yaptın nasıl kurtuldun..?
--Bir baktım az sağımda bir ağaç var ama dalları ben diyim 5 metre siz deyin 7 metre yüksekte..
--E sen çıkana kadar ayı seni yakalar..
--Hee kurban o yüzden sıçradım dallara..
--5 metrelik dallara mı?? hadi canım teyo emmi sende yanii.. peki yakalayabildin mi dalları
--yok kurban çıkarken değil ama inerken yakaladım dalları tutundum orda