Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişl

harp

Well-known member
Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişl

[FONT=verdana,sans-serif]Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir

Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişlerdi. Hırsızlardan biri kaçdı.Hirâtlı bir demirci, Nişâpûra gitmişdi. Bir zemân sonra, evine dönüp gece giderken, bu demirciyi de hırsız diyerek yakaladılar. Hırsızlarla berâber, vâlîye çıkardılar.Vali de "Hapis edin!" dedi. Demirci, hapishânede abdest alıp namâz kıldı.
Ellerini açıp, "Yâ Rabbî! Beni kurtar! Günâhım olmadığını, ancak sen biliyorsun.[/FONT][FONT=verdana,sans-serif]Beni bu zindândan, ancak sen kurtarırsın. Yâ Rabbî! Beni kurtar!" diye can u gönülden duâ etdi. Horasan vâlîsi Abdüllah bin Tâhir, o gece,
rüyâsında, 4(dört) kuvvetli kimse gelip, tahtını, tersine çevirecekleri vakt uyandı.Hemen abdest alıp, 2(iki) rek’at namâz kıldı. Tekrâr uyudu. Tekrâr, 4(dört) kişinin, tahtını yıkmak üzere olduğunu gördü ve uyandı.
Kendisine, bir mazlûmun âhı tuutuğunu anladı. [/FONT][FONT=verdana,sans-serif]Hemen, o gece, hapishâne müdürünü çağırıp bir mazlûm kalmış mı, diye sordu.Müdür, bunu bilemem. Yalnız, biri namâz kılıp, çok düâ ediyor.
"Göz yaşları döküyor" deyince, onu getirtdi. Hâlini sorup anladı.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]"Özür dilerim,hakkını halâl et ve şu 1000(bin) gümüş sikke hediyyemi kabûl et ve herhangi bir sıkıntın olunca çekinmeden bana gel!" diye ricâ etti.
Demirci, hakkımı halâl ettim ve hediyyeni kabûl ettim.Fakat işimi, dileğimi senden istemeğe gelemem, dedi.
Niçin, deyince![/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]Çünkü, benim gibi bir fakîr için, senin gibi bir sultânın tahtını birkaç def’a tersine çeviren Sâhibimi bırakıp da, dileklerimi başkasına götürmek kulluğa yakışır mı?

Namâzlardan sonra etdiğim duâlarla, beni nice sıkıntıdan kurtardı.Nice murâdıma kavuşdurdu. Nasıl olur da, başkasına sığınırım?Rabbim nihâyeti olmıyan rahmet hazînesinin kapısını açmış,sonsuz ihsân sofrasını herkese yaymış iken, başkasına nasıl giderim?Kim istedi de, vermedi? İstemesini bilmezsen alamazsın.
Huzûruna edeble çıkmazsan, rahmetine kavuşamazsın.[/FONT]
[FONT=verdana,sans-serif]
[/FONT]
şiir

Binlerce top ve tüfek, yapamaz aslâ,
Gözyaşının seher vakti yaptığını.

Düşman kaçıran süngüleri, çok defa,
Toz gibi yapar, bir mü’minin duâsı.

Yâ Rabbî! Büyük yalnız Sensin! Sen öyle bir büyüksün ki, büyükler ve küçükler,sıkışınca, ancak Sana yalvarır. Sana yalvaran, ancak murâdına kavuşur.