Cümleten Selamun Aleykum

Elif_Gibi

Well-known member
Peygamberimiz diyor ki:
Hadisi rivayet eden anlatıyor: Birgün birisi Peygamber'e (s.a.v.), «Esselâmû aleyke» diyerek selâm verdi. Peygamber de, "Ve Aleykes-selâm ve rahmetûllah.» diye cevap verdi.

Bir başkası, «Esselâmû aleyke ve rahmetûllah» diye selâm verince Peygamberimiz (s.a.v.) ona, "Ve aleykes-selâm ve rahmetûllah; ve berekâtûh» diye mukabelede bulundu.
Bir başkası da, «Esselâmû aleyke ve rahmetûllahi ve berekâtûh» diye selâm verince peygamber de ona sadece, "Ve aleyke» diye karşılık vermekle yetindi.
Bunun üzerine selâm veren adam, «Ey Allah'ın elçisi!.. Bana selâm verirken selâmınızı kısa kestiniz. (Yukarıda âyeti okuyarak) bu Allah kelâmının gereğini niye yerine getirmediniz?» diye sordu. Peygamber de şöyle cevap verdi: «En geniş ve güzel şekliyle selâm verdiniz. Bana bir şey bırakmadınız. Ben de sizin selâmınızı aynen size iade etmek zorunda kaldım.»




ve aleyke..

hoşgeldiniz hayırlı olsun üyeliğiniz...:)
 

bardak

Well-known member
Aleykum selam..
Hoş geldiniz ..Hoş bulurusunuz ? inşALLAH..

Bereketli ve hayırlı forumlar..


Buyrun Formumuzu gezerken bi çay için...:p:p

bir-bardak-cay.jpg
 
hoş geldin üyeliğin hayırlı olsun diyenlere diyorum ki hoş bulduk güzel dilekleriniz için Allah razı olsun umurım sizin yardımlarınızla bilgilerime bilgi katar bu yolda sağlam adımlarla ilerlerim
 
Üst