Doğru Bir Evlilik

ReþHa2

Well-known member
“Doğru Bir Evlilik” Kararı Vermek İstiyorsanız, Karar Verirken; “SEVGİNİZİ YOKSAYMALISINIZ.!

Özellikle gençler evlilik kararı verirken; “Seviyorum! O halde evlenmeliyim!” diye düşünürler. Sadece “sevgi duygusu” ile verilen kararın isabetsiz olma ihtimali büyüktür. Elbette “sevgisiz” evlenmek çok doğru olmaz. Ama sevgi duygusu bittiğinde, evliliğin anlamsız ve çekilmez hale gelmemesi için, sevginin dışında da bazı özelliklerin olması gerekir.
Evlenecek bayan ya da erkeklerin, verecekleri kararın isabetli olup olmadığını anlamaları için, kendilerine şu soruyu sormalarında fayda var; “Sevgim olmasa yine de, ben bununla evlenir miyim?” Yani, “sevgimi yok farz edersem, karşımdaki kişinin; eğitimi, işi, mesleği, iyi-kötü alışkanlıkları, hayata bakışı, ailesinin yaşam tarzı, memleketi, psikolojik durumu benim kendisine tahammül etmem için yeterli mi?”
Bilmek gerekir ki, insanlar “ömür boyu sevgili” kalamıyor. Genellikle, evlendikten 6 ay ya da en geç bir-bir buçuk yıl sonra “aşk boyutunda sevgi” tükeniyor. “Aşk” gittiğinde evliliğin anlamını kaybetmemesi ve onun yerine karşılıklı saygı zemininde bir sevginin gelebilmesi, ancak karşınızdaki kişide bu saydığımız özelliklerin, sizi tatmin edecek boyutta bulunması ile mümkündür.
“Sevgim olmasa, ondaki özellikler benim kendisi ile bir ömür geçirmeme değer!” diyebiliyorsanız içiniz rahat olabilir. O zaman “Evet!” diyebilirsiniz. Aksi halde, “evet” demeden biraz ya da birazdan daha fazla düşünmelisiniz!
Hayatta “MUTLULUK” İçin Sadece “EVLİLİK” Yetmez..!
Kişinin yaşadığı hayatı anlamlı bulması için kendini başarılı addetmesi şarttır. Erkek için “hayatta başarılı” olmak, öncelikle “iş”inde, mesleğinde başarılı olmaktır. O, işinde başarılı ise, evdeki sıkıntıları fazla da dert etmeyebilir. Aile ile ilgili konular, genelde iş başarısından sonra gelir.
Halbuki kadın için durum farklıdır. Onun, “hayat başarısı” kocasından sevgi ve bağlılık görmesi ile özdeştir. Böyle olunca da, “eş”te, yani evlilikte başarısızlık, kadın açısından bakılınca, bütünüyle hayatta başarısızlıktır.
Bunun için şu iki şey, özellikle kadınlar için son derece önemlidir.
I. Mutluluğu sadece evliliğe endekslemek doğru olmaz
“Mutluluk” kendini gerçekleştirmektir. “Kendini gerçekleştirmek”, yani doğuştan getirdiğiniz yeteneklerin en iyi şekilde uygulama alanı bulması!
www.blogcu.com