Eğer Bir Gün Yolunuz Bir Üniversiteye Düşerse...

Yeltegiyan

Elfidam
Eğer Bir Gün Yolunuz Bir Üniversiteye Düşerse...

Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse...

Beceriksiz adımlarla yürüyen bir kıza rastlarsanız. Sanki düşecekmiş gibi, sanki ayakları birbirine dolaşacakmış, bir yere takılacakmış gibi. Merdiven kollarını sıkı sıkı tutuyorsa. Aceleyle yürüyorsa mesela. Kalkacak son vapura, son trene yetişecekmiş gibi hızlı atıyorsa adımlarını. Yere, toprağı incitecekmiş gibi basıyorsa, yer çatlayacakmış gibi ürkek atıyorsa adımlarını. Şaşkınsa bir masaldan şehre düşmüş gibi.

Utangaç bir kız yüzüyle karşılaşırsanız, başını yerden kaldırmıyorsa. Gözlerine hüzün düşmüşse. Karanlık değmişse bakışlarına. Gece gökyüzünü seyretmekten ay ışığının izi kalmışsa yüzünde. Gözlerinden yıldızlar dökülüyorsa mesela. Nereye baktığı anlaşılmıyorsa. Her şey gözlerinde kayboluyorsa. Kirpiklerine yakamozlar takılmışsa. Gözleri denize bakan bir balıkçının gözleri gibiyse.

Genç gürültülerin arasında sessiz bir kıza rastlarsanız, kalabalığın ortasında bir sükut yürüyorsa. Tam konuşacakken dudakları titriyorsa, saklaması gereken bir sırrı taşıyormuş gibi. Bir ortaçağ bilgesinin susuşu gibiyse sessizliği. Henüz evrenin yaratılmadığı zamanlardan kalma bir sükutsa mesela. Bir Hint hikayesinin tanrısal suskunluğunu taşıyorsa.

Saçlarını taramayı becerememiş bir kızla karşılaşırsanız. Konuşurken saçlarını savurmuyorsa. Sıkı sıkıya tokalarla yapıştırmışsa saçlarını. Uyumsuz kıyafetler varsa üzerinde. Yakıştırmasızca giydiklerini. Güzelliğinden utanıyorsa mesela. Yaz sıcağında boğazlı bir kazak giymişse. Bir pardesü giyip yün bir başlık takmışsa kafasına. Ya da modası geçmiş bir şapka takıyorsa. Ellerini sürekli başına götürüyorsa, saçlarını tıkıştırıyorsa şapkasından içeri. Ürkekse, bir başınaysa...

Bilin ki o kız, başörtülü bir kızdır.

Bilin ki, bir kez daha kaybetmişizdir.

KEKEME ÇOCUKLAR KOROSU
Tarık TUFAN

umut

Member
Hangi yıldan kalma bu yazı,bu zamanda böyle biri kalmadı.yazıda bahsedilen üniversiteliye şöyle bir tavsiye;yüz neden kızarır utanmaktan,madem yüzü kızarıyor demek ki utanılacak bir şey yapıyor.O halde gitmesin..?:dft005:​

Yeltegiyan

Elfidam
Hangi yıldan kalma bu yazı,bu zamanda böyle biri kalmadı.yazıda bahsedilen üniversiteliye şöyle bir tavsiye;yüz neden kızarır utanmaktan,madem yüzü kızarıyor demek ki utanılacak bir şey yapıyor.O halde gitmesin..?:dft005:​

hımm ne derler uzaktan davulun sesi hoş gelir...bakın olayların kadar içindesiniz acısını ne kadar çektiniz kaç tane çekene şahit oldunuz bilemeyiz elbette ama böyle bi bakış açısı fazla acımasız. üzerinden 10 yıl geçmiş olsa da hala devam ediyor bu zulüm ve hala yanıyor insanlar bu ateşte.yüzün kızarması utanılacak birşey yapmaktan değil vakardan ardan hayadan...o halde gitmesin mi? gitmesinde meydan iyice başkalarına mı kalsın...HAYIR !!!! gidilecek ama acısıda dinmeyecek....dua niyetine kızaracak yüzler....elbette icap edilecektir bu fiili duaya.....

umut ve dua ile.....

vera'

Well-known member

çok ilginç bir çözüm yolu,
ewet sizin dediğiniz gibi bu üniwersiteli kızlar,üniwersiteye gitmemeli ki utanılacak 1 şey yapması engellenmiş olsun. hatta ewe kapanmalı,böylece sorunlar biter,hakkını arayan kalmazsa,haksızlık yapılsa bile,huzur içinde yaşarız.
...WE YİNE HAKLISINIZ Kİ DIŞARDA KAPANAMIYORSA,EWE KAPANMALI BU GENÇ KIZLAR.

hangi yıldan kalma bilmiyorum bu yazı ama,
böyle birileri 2009 yılında hala mewcut,
ayrıca hala aynı acı yaşanıyor olmalıki bu yazı tekrar paylaşılmış:032::010:

Huseyni

Müdavim
konu başörtüsünü tartışma adı altında açılmamış. o yüzden bu atışmalar biraz gereksiz ve herkes bu konuda çok hassas. bu durumda istenmeyen boyutlara konunun taşmaması için (daha önce benzerlerini gördük) şahsi fikrim: susmak en güzel cevaptır.

Leyli_Efruz

Well-known member
kendimi gördüm sank,:( neşeli kız okulda asık suratlı bir köşede sessiz olur..:(:(nasıl geldiyse okula pardesüyle öylece 6 saat oturur terlesede çıkaramaz:(:(
saçları hep topludur:(
arkasından uzun etekli diye dalga geçilir:(:(
bu yüzden okula gtmiyorum bile çoğu gün:(sevmiyorumda:(yaram kanıyo:(

çok doğru pardesü yaz kış çıkarılmaz saçlar hep toplu.bizim okulda bi hocamız bizi tarif ederken pardesüler varya hiç çıkartmıyanlar diye tarif etmiş:D

SeYeLaN

Well-known member
şimdi bu yazı muhtemelen şimdiki zamana aittir
çünkü görüyorum ben hergün her saat her dakika
senin sorunun cevabı şudur hani hangi yılda yaşıyoruz demişsin ya:
ya sen 150 yıl geride yaşıyorsun ki imkansız
yada 20..30 yıl ileride yaşıyorsun ki buda mümkün değil
bence sen yaşadığını sanıyorsun yaşıyorsun ama yaşamın duyuları olan görmek ,duymak,düşünmek,farketmek gibi olgulardan uzaksın
dahada kötüsü yazdığın sitede böyle tarif edeilen kardeşlerimizin çok olabileceğini düşünmemişsin bile...
birde şu utanma ,gitme meselesi varya:senin yüz kızarma kavramın farklı
saçlarını savurarak erkeğin dişlerine bakarak ağzına düşerek her türlü edepsizliğe rağmen utanmyanlar varya o gibiler geliyorsa oraya
islam adabını ve türk töresinin kazanamamışsa bu ülkede ve hala bundan utanmıyorsa ve sende başörtmeyi utanılacak iş görüyorsan yada başörtülü kızlarımıza bu ithamda bulunabiliyorsan..
yazıklar olsun ikinize
bizi başörtüsü takke sarık takmaktan utandıranlar utanmalı bence......
ama utanamazlar onun için yüz gerekli şahsiyet kişilk gerekli..(kimse alınmasın üstüne kimseyi hedef alarak kişileri hedef alarak yazmadım);)

Leyli_Efruz

Well-known member
şimdi bu yazı muhtemelen şimdiki zamana aittir
çünkü görüyorum ben hergün her saat her dakika
senin sorunun cevabı şudur hani hangi yılda yaşıyoruz demişsin ya:
ya sen 150 yıl geride yaşıyorsun ki imkansız
yada 20..30 yıl ileride yaşıyorsun ki buda mümkün değil
bence sen yaşadığını sanıyorsun yaşıyorsun ama yaşamın duyuları olan görmek ,duymak,düşünmek,farketmek gibi olgulardan uzaksın
dahada kötüsü yazdığın sitede böyle tarif edeilen kardeşlerimizin çok olabileceğini düşünmemişsin bile...
birde şu utanma ,gitme meselesi varya:senin yüz kızarma kavramın farklı
saçlarını savurarak erkeğin dişlerine bakarak ağzına düşerek her türlü edepsizliğe rağmen utanmyanlar varya o gibiler geliyorsa oraya
islam adabını ve türk töresinin kazanamamışsa bu ülkede ve hala bundan utanmıyorsa ve sende başörtmeyi utanılacak iş görüyorsan yada başörtülü kızlarımıza bu ithamda bulunabiliyorsan..
yazıklar olsun ikinize
bizi başörtüsü takke sarık takmaktan utandıranlar utanmalı bence......
ama utanamazlar onun için yüz gerekli şahsiyet kişilk gerekli..(kimse alınmasın üstüne kimseyi hedef alarak kişileri hedef alarak yazmadım);)

SeYeLaN insanlara hariçten gazel okuması kolay geliyor.cidden artık bunu ikide bir yüzümüze vuranlardan bıktım.zaten amaçları bizden bişeyleri vaz geçirip eve oturmak değilmi niye bazı arkadaşlarımızda buna destek veriyor anlamış değilim bizi iki taraftanda yıpratmak:(:(

barýþ

Active member
[/quoteGİDECEK OKULUNA VE OKUYACAK ÇOCUKLARIMIZIN BAŞLARI ÖNE EĞİLMEMESİ İÇİN OKUYACAK VE İLERİDE AYDINLIK GÜNLER GELECEK.GEREKİRSE BİZLER KENDİMİZİ FEDA EDECEĞİZ İSLAM UĞRUNA.BACILARIMIZ OKUMALI Kİ MEYDAN DİN DÜŞMANLARINA KALMASIN:mad:

umut

Member
Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden
görüneni hariç.Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar.Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da
oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi
kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların
henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler.Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar Hep birlikte
Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz" (NUR SURESİ<31)

Dediler ki: "Bizim kalplerimiz örtülüdür.Hayır; Allah, inkârlarından dolayı onları lanetlemiştir.Bundan dolayı pek azı iman eder(BAKARA SURESİ 8)

Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış elbiselerinden (cilbablarından) üzerlerini sıkıca örtsünler! Bu, onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır.Bununla beraber Allah, çok bağışlayıcıdır, merhamet edicidir.(AHZAB 59)

BİZE BİR NAZAR OLDU
CUMAMIZ PAZAR OLDU
NE OLDUYSA BİZE HEP
AZAR AZAR OLDU...​

Emin olun ki bende bu acıların içindeyim bu yüzden okumadım ama hiçte evde oturmuyorum.Okuyan arkadaşlarla görüştüğümde anlatıyorlar,zamanla nasıl başörtülerini açmanın kolaylaştığını.ilk aç emrinden sonra itirazsız elinin başörtüsüne gittiğini birkaç arkadaşımdan işittim.halbuki ilk zamanlar böyle miydi (1)kişi başını açtığında diğerleri arkasından üzülerek bakardı.Şimdi ise sonunun ne olduğu bilinmeden hep destek tam destek. Tamam ALLAH-ın ilk emri oku'dur lakin ALLAH'ın örtü emrini çiğneyipte okumak değil.Eğer diyorsanız biz nasıl ilim alıcağız inanın ki baş açılmadan da ilim alınır.
ALLAH-U TEALA hazretleri hesap günü demeyecek okuyanlara buraya,okumayanlar buraya.diyecek ki emrime uyanlar bu tarafa,uymayanlar bu tarafa. ALLAH-U TEALA hazretlerinin baş emirlerinden biride örtünmektir. Örtü;müslüman bayanın kimliğini ortaya koyan temel unsurdur.Rabbim hepimize bu dünyadayken uyanmayı, okuduğumuzla amel etmeyi nasip etsin.AMİN Dua ve selam ile...​

(AYSEL ZEYNEP KADININ TERCİHİ
MEHMET GÖKTAŞ ÖRTÜNME ÇAĞRISI
bunları okumanız tavsiye OLUNUR)​

SeYeLaN

Well-known member
seni anlıyorum
diyorsun ki kur'an'ın emrine karşı çıkılıdğını ikra (oku)emri için cilbablarınızı alın emrinin çiğnendiğini söylemeye çalışıyırsun galiba
haklısın ilim sadece baş açarak alınmaz
evlerde medreselerde dershanelerde alınır
ancak sen anlatacağını ağır bir uslupla anlattığın için tepki çekiyorsun
bende senin gibi sert uslupluydum ama uslup önemlidir
peygamber(sav)neden başarılı olmuştur biliyormusun
öncelikle Allah ın yardımı araç olarakda uslubudur
edep bir tac imiş nur u huda da
giy ol o tacı emin ol her beladan diye boşuna dememişler
uslup farkı haklıyı haksız çıkaran bir farktır
haksızıda haklı eder
neyse anlatmak istediğinde art niyet olmadığını düşnüyorum artık
hakkını helal et
sa

güllügönül

Well-known member
Yazdıklarını biz de biliyoruz kardeşim ama eğer ben okumasaydım kim bana iş verecekti. öylece evlenip gidecekmiydim? kardeşlerimi kim okutacaktı? Yaşlı anama babama kim bakacaktı? Ben okumasaydım bir meslek sahibi olmasaydım kocam mı yapacaktı bunları söyler misin? ben sana söyleyeyim güzel kardeşim şimdi kız aramaya geliyorlar erkek evlatlarına hem de çalışan istiyorlar. Çalışan kız arıyoruz geçim zor tek maaşla diyorlar.

zeyhak_

Well-known member

eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse...

beceriksiz adımlarla yürüyen bir kıza rastlarsanız. sanki düşecekmiş gibi, sanki ayakları birbirine dolaşacakmış, bir yere takılacakmış gibi. merdiven kollarını sıkı sıkıya tutuyorsa. aceleyle yürüyorsa mesela. kalkacak son vapura, son trene yetişecekmiş gibi hızlı atıyorsa adımlarını. yere toprağı incitecekmiş gibi basıyorsa, yer çatlayacakmış gibi ürkek atıyorsa adımlarını. şaşkınsa bir masaldan şehre düşmüş gibi.

utangaç bir kız yüzüyle karşılaşırsanız, başını yerden kaldırmıyorsa. gözlerine hüzün düşmüşse. karanlık değmişse bakışlarına. gece gökyüzünü seyretmekten ayışığının izi kalmışsa yüzünde. gözlerinden yıldızlar dökülüyorsa mesela. nereye baktığı anlaşılmıyorsa. her şey gözlerinde kayboluyorsa. kirpiklerine yakamozlar takılmışsa. gözleri denize bakan bir balıkçının gözleri gibiyse.

genç gürültülerin arasında sessiz bir kıza rastlarsanız, kalabalığın ortasında bir sükut gibi yürüyorsa. tam konuşacakken dudakları titriyorsa, saklaması gereken bir sırrı taşıyormuş gibi. bir ortaçağ bilgesinin susuşu gibiyse sessizliği. henüz evrenin yaratılmadığı zamanlardan kalma bir sükutsa mesela. bir hint hikayesinin tanrısal suskunluğunu taşıyorsa.

saçlarını taramayı becerememiş bir kızla karşılaşırsanız. konuşurken saçlarını savurmuyorsa. sıkı sıkıya tokalarla yapıştırmamışsa saçlarını. uyumsuz kıyafetler varsa üzerinde. yakıştıramamışsa giydiklerini. güzelliğinden utanıyorsa mesela. yaz sıcağında boğazlı bir kazak giymişse. bir pardesü giyip yün bir başlık takmışsa kafasına. ya da modası geçmiş bir şapka takıyorsa. ellerini sürekli başına götürüyorsa, saçlarını tıkıştırıyorsa şapkasından içeri. ürkekse, bir başınaysa...

bilin ki o kız başörtülü bir kızdır.

bilin ki, bir kez daha daha kaybetmişizdir..."

Tarık Tufan