El Kaide'nin alternatifi Said Nursi öğretisidir

DAVAMÞEHADET

Well-known member
şehid abdullah azzam ve imam makdusinin üsame bin ladin hakkındaki görüşleri kardeşim...şu din yoktur deme meselesi ne bir türlü anlayamadım biraz daha açıklarsanız sizi anlayacağım...siz de bana karşıt bir fikir öne sürdüğünüze göre siz neden cihada gitmiyorsunuz beni eleştirdiğinize göre sizin yapmanız daha gerekli değil mi?...evet şehadet aşkı yüreğimizde buna ulaşmak için çabalar veriyoruz ama cihad sadece silahla yapılan bir şey değildir kardeşim ben türkiyede bulunduğum için ortamım silah ile cihad yapmaya cevaz vermiyor...ve ben ülkemde bunu asla tasvip etmiyorum...bizim ülkemizin ihtiyacı olan cihad ilimledir...eğer afganistanda çeçenistanda ırakta filistinde olsaydım silah ile cihad yapmam gerekirdi..ayrıca elimden geldiğince ve önümüzdeki yıl üniversitemle birlikte ek olarak gazetecilik okumayı düşünüyorum böylece gazzeye gitme şansım daha yüksek olabilir...zira bayanlar bu konuda sıkıntı yaşıyor...hem siz araştırın bakalım bir bayana cihad ne zaman farz olur...silah ile cihad yani?...bunları üstüne basa basa sordunuz diye yazdım yoksa kimseye ne yaptığım işleri ne amaçları açıklamam açıklamak da istemem...
siz üstüne basa basa soruyorsunuz ben de hala aynı ısrarla soruyorum kardeşim gösterin bana bakalım üsame bin ladinin katliamlarının belgelerini?...

Hakikaten yazılanlara şaşırıyorum.Allah hepimizi kurtarsın..

Cihad'ın manasını bilen var mı ? Allah yolunda cihad edenin manasını bilen var mı ?

Peki Allah yolunda Cihad edenin örneği olan Allah dostlarını takip eden var mı ?

Yahu etrafınıza bakın!...İnsanlar yoksul...İnsanlar aç,susuz...İnsanlar Dinini bilmiyor daha...Dört kitabı,meleği ve Peygamberleri sayamıyorlar...Neyin cihadını kime karşı verebiliriz.

Herkesin önce kendisinden başlaması gerekmez mi cihada ? Öyle olmasa der miydi Peygamber Efendimiz ( s.a.v ) ;

"Gerçek mücâhid, nefsiyle cihad edendir."

Bu kadar cehaletin içinde neye karşı saf tuttuğunu bilmeyenin cihad sandığı top ve tüfekten ibaret olmaz.

Kaldı ki ; Sahabeler savaşırken bile harp meydanında dahi aman dileyene kılıç çekmemiştir.Hz.Ali 'nin kılıç çektiği kişinin yüzüne tükürmesiyle kılıcı indirmesine karşılık " neden beni öldürmedin " sorusuna karşılık Hz. Ali ; Nefsi hareket etmekten sakındım demiştir.Bu hareketiyle o kişi de müslüman olmuştur.

Şimdi hepimiz düşünelim !...Biz bize zulmetmesek kafir bize asla ve asla zulmedemez.

Zira ayeti tam hatırlamıyorum ama Allah zalimleri de seçmiştir.Kimseye boşuna zalim memur edilmemiştir.

Her memurun bir vazifesi varsa o halkın da bir istikrarı İman olmalı.Allah ( c.c ) kafirlere bile tebliğ vazifesinin yumuşak sözlerle yapılmasını emretmiş.

Bu kadar yazarak kendimizi de mücadele hırsından alı koyalım,nefsi hareketlerden sakınalımki kör olasıca ölsün.Hakiki cihada bir basamak olsun.

harp

Well-known member
Var tabİkİde kardeŞİm sİz bİze cahİl mİ emek İstİyonuz..cİhadin manasi allah yolunda harptİr kardeŞ.bunu bİlmeyecek ne varkİ..

Var tabİkİde kardeŞİm sİz bİze cahİl mİ emek İstİyonuz..cİhadin manasi allah yolunda harptİr kardeŞ.bunu bİlmeyecek ne varkİ..

Benim kimseye nasihatim olmaz!...Öyle bir misyon yüklenmedim harp kardeşim...İyi devam edelim...Bunun sonu yok ama...Harp ile mücadele vermek isteyen Risale-i Nur'ları yeterince anlamadığını düşünüyorum sadece...Vesselam...Devam edin...

harp

Well-known member
kısasa kısas kardeşim su testisi su yolunda kırılır yani yahu dime yani...davamız için kanımın son damlasına kadar savaşacağım ..canım feda olsun davama zindanlar yoldaşım parmaklıklar sırdaşım olsun inş....

harp

Well-known member
nato kafalar nato mermerler
YAHU ŞİMDİ ABİCİM BEN BU NATO MERMERLER SÖZÜNÜ ANLAYAmadım açıklarmısınız....hadi diyelim usame bin ladin islam mücahidiydi..abi medya çok kötü yapıyor yahu adam ölmemiş yaşıyor yahu bizim derin istihbaratçılarımızdan aldığım çok gizli bilgilere göre lider başkan usame bin ladin komutan yaşıyor...ama yaşayan ölü gibi yaşıyor ama çok ölü gibi..herşeyi biz planladık aslında birilerini tatmin etmek için gereken herşey yapıldı..haberlerle ilgili tabikide....selametle...ve dua ile.....