En Güzel Dualar...

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
HZ.MEVLANA CELALEDDİN (K.S.)'in DİLİNDEN BİR DUA

Yâ Rabbî! Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Kendi ikrâm ve ihsânına göre bize muâmele eyle.

Yâ Rabbî! Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete, sapıklığa meylettirme. Belâları bizden sarf eyle, çevir ve değiştir.

Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim! O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.

Yâ Rabbî! Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, azab arslanını bize saldırtma.

Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim! Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin.

Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim! Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir.

Yâ Rabbî! Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.

Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.

Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle.

Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar.

Yâ Rabbî! Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur. Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin.

Ey âlemin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin.

Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).

Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin."

ASHAB-I BEDR

Well-known member
Cevap: Dua Ufku

536759_295418263909854_596610042_n.jpg

Allahım !

Sonumuzu hayr eyle ,
Mazlumları hıfz eyle ,
Zalimleri Kahhar ismin ile kahr eyle ,
Vahdet-i Kulubu ve İttihad-ı İslamı Nasib eyle .

Aminnn ...

pendüender

Well-known member
Cevap: Dua Ufku

Cenâb-ı Hak,

kalplerimizi nefsâniyetin hoyratlığı içerisinde hantallaşmaktan muhâfaza buyursun.

“Oku” emr-i celîli muktezâsınca, zerreden kürreye her şeyi okuyabilecek hassas bir gönül

kıvâmı nasîb eylesin.

Kâinat ve hâdisat mektebinin sır ve hikmet derslerinden gönüllerimize ulvî hisseler

lutfeylesin…

Âmîn!

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Bismillâhirrahmânirrahîm

Rabbena la tuahiznâ in nesîna ev ahte'nâ. Rabbena vela tahmil aleynâ isran kema hameltehu alellezîne min kablina. Rabbena vela tuhammilna ma la tâgate lena bih. Va'fu annâ vağfir lena verhemna ente mevlana fensurna alal- gavm'il-kâfirîn."

Ya Rabbi! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbi! Bize, bizdekilerden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ya Rabbi! Gücümüzün yetmeyeceği yükü bize yükleme bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge. Sen bizim mevlamızsın kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.

Denis

Well-known member
Bismillâhirrahmânirrahîm

Rabbena la tuahiznâ in nesîna ev ahte'nâ. Rabbena vela tahmil aleynâ isran kema hameltehu alellezîne min kablina. Rabbena vela tuhammilna ma la tâgate lena bih. Va'fu annâ vağfir lena verhemna ente mevlana fensurna alal- gavm'il-kâfirîn."

Ya Rabbi! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbi! Bize, bizdekilerden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ya Rabbi! Gücümüzün yetmeyeceği yükü bize yükleme bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge. Sen bizim mevlamızsın kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.

Aminnn......

Allah (c.c.) razı olsun hocam..

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Allah’ım!
Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum

Ya Rabbi!
Senden yine Sana sığınıyorum Sen yücelerden yücesin, Seni layık olduğun şekilde medh-ü sena edemiyorum

Sana layık bir şükürle şükredemiyorum Sen ancak kendini övdüğün gibisin
*İbni Mace*

Âmîn Âmîn Âmîn

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Rabbim binbir günah ile kapina geldim, sana sigindim, sana güvendim sana dayandim,

Elimde sahadet karanfilleri, kalbimde pisman olmus bir cocukla önünde diz cöküyorum.

Sen esirgeyen, sen bagislayan, sen affedensin, affet bizi Allah'im.

Her sabah uyaniyorsa gözlerimiz, her sabah yeni bir gün doguyorsa, mevsimler degisiyor ve biz buna sahid oluyorsak, bize tevbe etmek icin yeni bir firsat daha verdigin icin sana hamd ile tesekkür ediyoruz.

Ilahi, bizi gözleri kör bakan, kulagini tüm seslere kapamis, kalbindeki sicakligi yitirmis insanlik zincirinin cürük bir halkasi eyleme.

Senden baska kimsemiz yok ilahi, önünde diz cökecegimiz, ugruna sevda sarkilari besteleyecegimiz, yolunda canimizi verecegimiz, gözyaslarimizi huzurunda utanmadan dökecegimiz kimsemiz yok senden baska...

Eger sevgini yüregimizden alirsan, biz kaybedenlerden oluruz, ebedi azabini hak edenler arasinda saf tutariz, bize aci, bize merhamet et , bizi yolu dosdogru olanlarin kervaninda yolcu kil rabbim.

Allahim kalbimizi sana adiyoruz, su dünyanin acilarina kederlerine yenilmeden, senin rizan icin sirf senin icin kalbimizi sana adiyoruz, adagimizi kabul buyur.

Bize gönül dilini ögret, bize sana gitmeyen yolun sarp bir yokus, kainatin dehlizlerinde ebedi bir kaybolus oldugunu anlat.
Bize kucagini ac ey merhametlilerin en merhametlisi, bizi sevginle kusat, bizi birakma!

Bizi teslim etme, bizi senden koparacak olan hic bir seye teslim etme!

Bugün hüzün tasiyorsa gözlerimiz, bugün kaniyorsa yaralarimiz, bükükse halen boynumuz, biliyoruz ki senden geldi, narinada nurunada kucak aciyor ,riza gösteriyoruz.

Ilahi darilma, yeterki sen bize darilma, yeterki sen bizi unutma, düzenin kana susayan carki arasinda kan revan icinde kalsada bedenimiz, hor görülsek, iskence görsekte, sen bizimleysen asla müteessir degiliz.

Allahim! Bizi namazi, duasi, ibadeti, yasami ve ölümü senin icin olanlardan kil, bizi affet, bizi bagisla...

Amin...

pendüender

Well-known member
Ey ebedi ezeli her şeyi idrak edici,

umulandan fazlasını veren kerem sahibi Allah'ım.

Merhamet edicilerin en merhametlisi ihsanı çok olan Allah'ım bu yeni yıla dergahı

merhamrtinden kovulmuş şeytanın vesvesinden ve devamlı kötülüğü arzu eden, nefsi

emmarenin şerrinden kurtulmamız için senden yardım dileriz. Bizleri sana yaklaştıracak

ihlaslı amel yapmaya muvaffak kıl. Ey celal ve ikram sahibi Allah'ım. Senin merhametin bol.

Çünkü sen Erhamerrahiminsin.

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

ALLAH'IM ; Bize, küfre açık kapı bırakmayan bir iman nasip eyle.
Bize, hayırlı ve huzurlu ömürler ihsan eyle.
Umduklarımıza nail eyle, korktuklarımızdan emien eyle.
Ayıplarımızı ört, kalplerimizi pak eyle.
Hayırları feht eyle, şerleri def eyle, sunumuzu hayır eyle.
Kulluk edenlerden, affına erenlerden eyle.
Doğruyu söyleyenlerden, yanlışa düşmeyenlerden eyle.
Hakikatten şaşmayanlardan, doğru yolu bulanlardan eyle.

Amin

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
.

Allah'ım!

Katı kalplilikten, gafletten, fakirlikten, zillet ve meskenetten, zulmetmek ve zulme uğramaktan Sana sığınırım Tahammülü
güç beladan, bedbahtlığa düşmekten, kötü akıbetten, düşmanı sevindirecek hallerden de Sana sığınırım

Allah'ım!

Kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü haramdan temizle Çünkü Sen gözlerin hainliğini, kalplerin gizlediğini bilirsin

AMİN

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Allahım, kalbimizi iman ve Kur’ân nuruyla nurlandır.

Allahım, Sana karşı fakrımızla bizi zengin kıl; Senden istiğnâ ile bizi fakir düşürme.

Biz kendi havl ve kuvvetimizden teberrî edip Senin havl ve kuvvetine iltica ettik.

Sen de bizi, Sana tevekkül edenlerden eyle. Bizi nefsimize terk etme. Bizi hıfzınla koru.

Bize ve erkek, kadın bütün mü’minlere rahmet et.

Kulun, nebîn, safiyyin, halilin, mülkünün cemâli, masnuatının melîki ve sultanı, inâyetinin gözbebeği,

hidayetinin güneşi, hüccetinin lisanı, rahmetinin misali, mahlûkatının nuru, mevcudatının şerefi,

mahlûkatının kesreti içinde vahdetinin sirâcı, kâinatının tılsımının kâşifi, saltanat-ı rububiyetinin dellâlı,

marziyyâtının mübelliği, Esmâ-i Hüsnânın hazinelerinin tarif edicisi, kullarının muallimi,

âyetlerinin tercümanı, cemâl-i rububiyetinin aynası, Senin görülüp gösterilmene vesile olan,

habîbin ve âlemlere rahmet olarak gönderdiğin resulün olan Efendimiz Muhammed’e,

bütün âl ve ashâbına, kardeşleri olan nebî ve resullere,

melâike-i mukarrebîne ve sâlih kullarına salât ve selâm et.

Âmin.

pendüender

Well-known member
"Ey Rabbimiz!

Üzerimize sabır dök!

Ayaklarımızı (dîninde ihlâs üzere) sâbit kıl ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım eyle!.." (el-Bakara, 250)

"Ey Rabbimiz!

Bize, rasûllerine va'dettiğini lutfeyle;

kıyâmet günü bizleri rezîl ve perîşân eyleme!.."
(Âl-i İmrân, 194)

pendüender

Well-known member
Cenâb-ı Hak,
velî kullarına lutfettiği bu firâset, basîret, incelik ve hikmetten gönüllerimize hisseler ihsân eylesin!

Câhil ve nâdanların kabalıklarına, sataşma ve tahriklerine kapılmaktan cümlemizi muhâfaza

buyursun!

Hepimizi, kâmil mü’minlere yakışan akl-ı selîm ile yaşayıp huzûr-ı ilâhîye selîm bir kalb ile

varabilenlerden eylesin!

Âmîn…

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Ey Alemlerin Rabbi olan Allah´ım! Mücrim ama yüreği senin sevginle dolu bir kulun olarak affını niyaz ediyorum. Biliyorum ki sen Tevvab´sın ve tövbe için kapına gelenleri geri çevirmezsin. Beni de huzuruna kabul et ve affet Rabbim. Estağfirullah el-Azim. Estağfirullah el-Kerim. Estağfirullah er-Rahim. Efendimiz Muhammed aleyhisselatü vesselama alıp verdiğimiz nefesler ve okyanusların damlacıkları adedince salât ve selam olsun.

Ey Rahmeti bol Kudreti sonsuz olan Sultan! Bütün dünyada maddi ve manevi sıkıntı içerisinde bulunan Müslüman kardeşlerimize yardım ihsan eyle. Cihat eden kardeşlerimize cihatlarında muvaffakiyet ihsan eyle. Senin dininin yaymak gayesiyle gece gündüz çalışan kardeşlerimizi de muzaffer eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Müslüman devletler üzerinde kötü emelleri olan devletlerin oyunlarını bertaraf eyle. İslamiyet’in yeniden tüm dünyada hakim olmasını en kısa zamanda nasip eyle. Kuran-ı Kerimi bütün insanlığa rehber ve önder kıl. Kararan ruhları Kur’an’ın nuruyla aydınlat Ya Rabbi! Aydınlat Ya Rabbi! Aydınlat Ya Rabbi!

(Amin! Amin! Amin!)

Denis

Well-known member
Ey Alemlerin Rabbi olan Allah´ım! Mücrim ama yüreği senin sevginle dolu bir kulun olarak affını niyaz ediyorum. Biliyorum ki sen Tevvab´sın ve tövbe için kapına gelenleri geri çevirmezsin. Beni de huzuruna kabul et ve affet Rabbim. Estağfirullah el-Azim. Estağfirullah el-Kerim. Estağfirullah er-Rahim. Efendimiz Muhammed aleyhisselatü vesselama alıp verdiğimiz nefesler ve okyanusların damlacıkları adedince salât ve selam olsun.

Ey Rahmeti bol Kudreti sonsuz olan Sultan! Bütün dünyada maddi ve manevi sıkıntı içerisinde bulunan Müslüman kardeşlerimize yardım ihsan eyle. Cihat eden kardeşlerimize cihatlarında muvaffakiyet ihsan eyle. Senin dininin yaymak gayesiyle gece gündüz çalışan kardeşlerimizi de muzaffer eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Müslüman devletler üzerinde kötü emelleri olan devletlerin oyunlarını bertaraf eyle. İslamiyet’in yeniden tüm dünyada hakim olmasını en kısa zamanda nasip eyle. Kuran-ı Kerimi bütün insanlığa rehber ve önder kıl. Kararan ruhları Kur’an’ın nuruyla aydınlat Ya Rabbi! Aydınlat Ya Rabbi! Aydınlat Ya Rabbi!

(Amin! Amin! Amin!)

Amin, Amin, Amin...

Allah (C.C.) Razı olsun..