En Güzel Dualar...

Muvahhid1

Well-known member
Bismillahirrahmanirrahim

" Hasbünallahu ve ni'mel vekil, ni'mel mevlâ ve ni'mennasîr, ğufrâneke Rabbena ve ileyke'l masîr ...

Allah bize yeter, O ne güzel vekildir, ne güzel yardımcı ve ne güzel dosttur, Bizi bağışlamanı diliyoruz, Ey Rabbimiz dönüş yalnız Sanadır ... "

(Al-i İmran Suresi, 173.) Amin

Livza

Well-known member
Acizliğimle kapını çalıyorum Ya Rabbi, Fakirliğime ancak sonsuz zenginliğin merhem.
İhtiyaçlarım gökteki yıldızlar kadar fazla. Her nefeste Allah'ım İki kere muhtacım Sana.
Var ettiğin kainatın içinde, nokta kadar yer işgal etmezken.
Kainatı keşfedecek yürek sundun bana, yüreğimden dergahına yollar açtın. Gecenin karanlığında Allah'ım yanımda sadece Sen vardın.
En gizli sırlarım Sana aşikarken, Settar ismini gönderdin imdadıma.
Örttün ayıplarımı karşılık beklemeden... Bir Sen bildin Allah'ım, bir de ben. Seni anmaktan gafil kılma bedenimi, kanım zikrinle dolaşsın damar damar.
İman nuru yayılsın son hücreme kadar...
Çıkaramasın Allahım şeytanlaşan tağutlar. Tevazu havuzunda erit gururumu, teslimiyet çeşmesiyle söndür musibetlerimi.
Kibirle ördüğüm benlik kulelerini, gelsin Hazreti İbrahim devirsin!
Vekilim sensin Allahım, hem de ne güzel vekilsin... Zeynep Öztoprak

Livza

Well-known member
" Allah'ım, bizim için açtırdığın seher aydınlığından, istifade ettirdiğin gündüzün ışıklarından, gösterdiğin rızık kaynaklarından ve bu vesileyle bizi koruduğun bela ve afetlerden dolayı Sana hamdolsun. Biz ve tüm varlıklar Sana ait olarak sabaha erdik.
Allah'ım, Hz. Muhammed ve Aline salat eyle, Bize de bu güne güzelce arkadaşlık etmek nasip eyle. Bir günah işleyerek veya büyük küçük bir kötülük yapmak suretiyle ondan kötü olarak ayrılmaktan bizi koru. Bu günde bize bol iyilikler yapmayı nasip, kötülüklerden ise uzak eyle."
Amin!

Livza

Well-known member
Âlemlere Rahmet Efendimiz’den (sallallahû aleyhi ve sellem) bir dua..

Allah’ım! Senden tertemiz bir hayat dosdoğru bir ölüm ve Sana rezil etmeyen, ayıpları sayıp dökmeyen bir dönüş isterim.

Amin..

Livza

Well-known member
Ya Rabbi !Efkârimi ve dahi kalbimi daimen ve
ebeden Kur'an'ın nuru ile tezyin eyle...Vaktiniz
ve ef'alleriniz nur'un âlâ nur ola...

Livza

Well-known member
Adınla yatır geceye Adınla kaldır her sabah
Hikmetinle yıka gönlümü Nurunla aydınlat
yüzünü Yalnız sana yönelt ayaklarımı …
Yalnız senden istet Yalnız sana muhtaç et
Hep senin kapına geleyim Yüz sürüp ,
dileneyim Merhametinle yoğur damarlarımı
Rahmetinle ılıt kanımı,canımı,etimi,kemiği Dilim
başka söze dönmesin İdrakimi doldur başka
şey görmesin,duymasın,aklım bilmesin
Yalnızlığımı hissettir bana, kulluğumla
eriyeyim Korkunu eksiltme yüreğimden, her
an snei düşüneyim Sevdan ile doyur umudunla
büyüt Dinin üzere yaşat,dinin üzere öldür
Ayırma yolundan,taatimi kabul et
Muhabbetinle gözet,adınla kapat gözlerimi
Sevdiklerinle haşr et Allah’ım… Amin…
Abdulbaki Kömürcü

Livza

Well-known member
Allahım!
Önceden yaptıklarımı, sonraya bıraktıklarımı,
içimde gizlediklerimi, açığa vurduklarımı ve
benim hakkımda benden daha iyi bildiklerini;
Ne olur benim için bağışla!
~ ~ ~
Üç aylar ...
Bir nurlu devre, bir manevi hayr-ü bereket, feyz-ü
fazilet mevsimi.
Hoşgeldi...
Bu mevsimde açılan ellerimiz boş çevrilmesin
inşaallah!

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Yâ Rabbî!.. Bize verdiğin bütün nimetlere hamdolsun!

Yâ Rabbî!.. Günahlarımızı rahmetinle af ve mağfiret eyle! Ölülerimizi de mağfiret eyle, yaşayanlarımıza hayırlar ihsan et! Son nefesimizde kelime-i tevhid söylemeyi nasip eyle!

Yâ Rabbî!.. Riyadan, nifaktan, şikaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, belâdan, tembellikten, âcizlikten, zelil olmaktan, zulüm etmekten ve zulüm görmekten, cimrilikten, müsriflikten, azdıran zenginlikten ve doğru yoldan ayrılmaya sebep olan fakirlikten, şeytan ve nefsin şerrinden, düşmanın galebesinden, kötü huydan, bidat işlemekten, dalâlete düşmekten, halis olmayan amelden, her çeşit günahtan, küfre girmekten, ölürken gelecek fitnelerden, kabir azabından, dinimize ve dünyamıza zarar verecek işlerden sana sığındık, bunlardan bizleri koru!..

Yâ Rabbî!.. Ana babamıza, evlâtlarımıza, akraba ve bütün din kardeşlerimize hayırlı ömürler, güzel huy, akl-ı selim, sıhhat, afiyet, hidayet ve istikamet ihsan eyle! Bize sarsılmaz bir iman, güzel bir ahlâk, şükredici bir kalb, sabredici beden, zikredici dil, kaza ve kaderine rıza gösteren hayırlı ömür, dünya ve ahirette güzellik ihsan et! Hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva ihsan eyle! Bizi şeytanın, nefsin ve düşmanların şerrinden muhafaza eyle! İlmimizi, ihlasımızı, kabiliyetimizi artır! Yapmaya çalıştığımız ibâdetlerimizi kabul eyle!

Yâ Rabbî!.. Kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, Ehl-i Beytin, Eshâb-ı Kirâmın, bütün evliyâ ve enbiyânın sevgisini ve sevgine kavuşturacak amel ve işleri nasip eyle!

Yâ Rabbî!.. Bize hakkı hak, bâtılı bâtıl olarak göster! Dinine severek hizmet etmeyi, kul borçlarını ödemeyi ve şehit olarak ölmeyi nasip eyle!

Yâ Rabbî!.. Bu vatanı bizlere bırakan ecdâdımızın ruhunu şâd eyle! Memleketimize hizmetleri geçmiş ve Allah rızası için harp etmiş dedelerimize rahmet eyle! Yurdumuzu her çeşit düşmandan koru! Sen her şeye kâdirsin!

Duâlarımızı kabul eyle Yâ Rabbî!.. ” (Amin!)

Livza

Well-known member
Cenab-ı Hak, fani ve mecazi muhabbetleri bile
rızası muhtevasında yaşayıp ilahi muhabbetine
vasıta kılabilmeyi ve fenafillah sırrından hisseler
alarak vuslatına erebilmeyi cümlemize ihsan
eylesin.
Amin..

ASHAB-I BEDR

Well-known member
263159_486838378038827_1702881964_n.jpg

ASHAB-I BEDR

Well-known member
Hz. Âişe (r.anha) validemiz şöyle anlatmıştır:

Hz. Peygamber (s.a.v) yatağına girdiği zaman,

‘Muavvizeteyn’i (Felak ve Nas Sureleri) ve

Kul hüvallahu ahad’ı (İhlas Suresi) okur ellerine üfleyip,

Ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı emrederdi.

Hadis-i Şerif, Buhari, Müslim, İmam Malik, Tirmizi

487574_599836240035542_1063395285_n.jpg

Livza

Well-known member
Allahım! Senin takdir buyurduğun derdi, hep deva olarak görüyorum. Kahrı, cefayı da senin bir lütfun, bir vefan olarak karşılıyorum.Yarabbi! Sen beni dünyayı istemekten de, ahiret zevkini istemekten de kurtar. Allahım isteklerimiz neyle gerçekleşecekse, işlerimiz neyle düzene girecekse onu ilham et.