En Güzel Dualar...

uður1

Well-known member
http://www.dinibilgiler.gen.tr/resim/kelam/besmele.jpg

Ey kurtuluş isteyenlerin tahassungahı olan *Allah’ım*
Beni şeytani şehvetlerden kurtar; beşeriyetin kazuratından temizle;

Nebin olan *Muhammed’i (s.a.v.)* sıddıkiyet muhabbetiyle bana sevdirmek suretiyle beni gaflet paslarından ve cehalet vehimlerinden ter temiz kıl -öyle ki, enaniyet fena bulsun ve *Allah*‘ın minnet bahrinde… *Allah*‘ın nimetlerine gark olmuş, *Allah*‘tan alıkoyan her meşgaleye karşı *Allah*‘ın kılıcıyla mansur, *Allah*‘ın inayetiyle mahzuz ve *Allah*‘ın himayesiyle mahfuz olarak herşey *Allah* için, *Allah* ile, *Allah*‘a ve *Allah*‘tan olsun.

Ey Nurların Nuru, ey bütün sırların Âlimi, ey gecenin ve gündüzün Müdebbiri,* ey Melik, ey Aziz, ey Kahhar, ey Rahim, ey Vedüd, ey Gaffar*, ey gayb alemlerini her haliyle bilen, kalbleri ve gözleri dilediği gibi halden hale çeviren, ey ayıpları örten ve ey günahları bağışlayan, *Günahlarımı bağışla*; esbabın tazyikatına maruz ve bütün kapılar yüzüne kapanmış ve doğru yolda gidenlerin tarikine sülük etmek ona zorlaşmış ve bir kazanç elde edemeden ömrünü ve nefsini gaflet ve masiyet meydanlarında bad-ı hava harcamış olan kuluna merhamet et.

Ey dua edildiğinde cevap veren, ey hesapları sür’atle gören, *ey Kerim, ey Vehhab,* Hastalığı büyük ve şifası zor, çaresi zayıf ve belası kuvvetli olan ve Senden başka melce ve ümidi bulunmayan kuluna merhamet et.

*İlahi!* Derdimi, üzüntümü ve şikayetimi Sana arz ediyorum.
*İlahi!* Senin dergahında hüccetim, hacetimdir; azığım ise fakrım ve çaresizliğimdir.
*İlahi*! Senin cüd bahirlerinden bir katre bana yeter; Senin af nehirlerinden bir zerre bana kafi gelir,* ey Vedüd, ey Vedüd, ey Vedüd,* ey şan ve şerefi herşeyden yüce olan Arş-ı Mecid Sahibi, *ey Mübdi’, ey Muid,* ey herşeyi dilediği gibi yapan* Fa’alün lima Yürid!* Arşının rükünlerini kaplayan nur-u veçhin hürmetine, bütün mahlükatını hükmüne ram ettiğin kudretin hürmetine ve herşeyi kuşatan rahmetin hürmetine Senden istiyorum.

Senden başka ilah yoktur,* ey Muğis*, bize imdad et. *Ve bütün ömrüm boyunca işlediğim bütün günahları ve lisanımın hatalarını rahmetinle bağışla, ey Erhamü’r-Rahimin.

Âmin!...*