En ünlü avukatın kaybettiği tek dava ?

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi
T

Tarihci19

Misafir

En ünlü avukatin kaybettigi tek dava....>

Ünlü bir futbolcu karisini öldürmekle suçlaniyordu.> Futbolcu yakalanmisti. Ama karisinin cesedi ortada> yoktu.> Durusma Amerikan filmlerindeki gibiydi. Futbolcu sanik> sandalyesinde oturuyordu. Kucak dolusu parayla tuttugu> avukati jüriyi ikna etmeye ugrasiyordu:> "Sayin jüri üyeleri, müvekkilimin suçsuz olduguna> yürekten inaniyorum. Buna az sonra sizler de> inanacaksiniz.> Neden mi? Bakin, simdi 1' den 10' a kadar sayacagim ve> müvekkilimin öldürdügü iddia edilen karisi bu kapidan> içeri girecek... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10..."> Bütün jüri kapiya döndü. Kimse girmedi içeri.> Avukat bir savunma dahisiydi, öldürücü hamlesini> yapti:> "Bakin, siz de kadinin öldügüne inanmiyorsunuz. Çünkü> hepiniz içeri girecek diye kapiya baktiniz. Iste> karari buna göre vermenizi talep ediyorum."> Jüri, ünlü futbolcuyu suçlu buldugunu bildirdi ve dava> bu sekilde sonuçlandi.>

Mahkeme çikisinda avukat, bayan jüri baskanina> yaklasti:> "10' a kadar saydigimda siz de diger üyeler gibi> kapiya bakmistiniz. Neden böyle bir karara imza> attiniz?" "Dogru" dedi jüri baskani; "Ben de kapiya baktim, ama müvekkiliniz kapiya bakmiyordu!. ."

En iyi analist herkes bir noktaya bakarken, o noktaya yönelen bakislari izleyen kisidir.

İŞte akıllıdan daha akıllısı da vardır ... avukatı kendi tuzağına düşürdü.. madem bakanlar ölmediğine inanıyor o halde müvekkilin neden bakmadı? çünkü o öldüğünü o kapıdan gelmeyeceğini biliyor...

zeyka

Member

Tarihci ' Alıntı:
       En iyi analist herkes bir noktaya bakarken, o noktaya yönelen bakislari izleyen kisidir.

Kesinlikle. Zeki ve dahi insanlara fena halde özeniyorum ama ne yazıkki onlardan biri değilim.
Yani haksızlık etmeyeyim, ben de iyiyim ama onlar kadar değil...:')

Saygılar

T

Tarihci19

Misafir

zeyka ' Alıntı:
Kesinlikle. Zeki ve dahi insanlara fena halde özeniyorum ama ne yazıkki onlardan biri değilim.
Yani haksızlık etmeyeyim, ben de iyiyim ama onlar kadar değil...:')

Saygılar

:)

imported_mihrace

Active member

Hımm çok zekice bi tavır,
En iyi analis t herkes bir noktay a bakark en, o noktay a yönelen bakisl ari izleye n kisidi r.
(Çook doğruuu.. )

T

Tarihci19

Misafir

illailayh ' Alıntı:
hay maşallah ne kıvrak bir zekaa tü tü tü nazar degmesin:):)

zekiden zekisi de var tabi avukat zeki ama juri başkanı ondan daha zeki .)_________________________________________________
mihrace ' Alıntı:
Hımm çok zekice bi tavır,
En iyi analis t herkes bir noktay a bakark en, o noktay a yönelen bakisl ari izleye n kisidi r.
(Çook doğruuu.. )

bencede..