Ev Hanımı...

ebrar172

Talebe
Adam, iş çıkışı eve geldiğinde, Evin bahçesinin karma karışık olduğunu görmüş.
Üç çocuk da bahçede çamurlar içinde oynuyormuş. Boş yemek kutuları ve içecekler etrafa saçılmış. Arabası garaj kapısının önünde, bir kapısı açık şekilde yamuk hâlde parkeder durumdaymış.

Evin içine girdiğinde, durum dahada vahim bir şekle dönüşmüş. Girişteki halının kenarı kıvrılmış, havaya kalkmış ve abajur sehpanın üzerine devrilmiş. Oturma odasında ise, yerler oyuncaklar ve çocuk elbiseleri ile kaplıymış. Mutfağa girdiğinde, lavabonun sabah kahvaltısı bulaşıklarıyla dolu olduğunu görmüş. Ayrıca, kırılmış bir bardağın parçaları masanın altında duruyormuş.
Üst kata yöneldiğinde, merdivenlerdek i elbiseleri farketmiş. Telâşla karısının başına kötü bir şey gelmiş olabileceğini düşünerek, hızla koşmaya başlamış.

Yatak odasına girdiğinde, karısının yatakta, uzanmış, kitap okur hâlde bulmuş. Karısı, kocasının geldiğini geldiğini görünce, okuduğu kitaptan başını kaldırmış, hafifçe gülümseyerek gününün nasıl geçtiğini sormuş.

-Her zamanki gibi, deyip, şaşkınlıkla sormuş:
-Ne oldu burada böyle?
Karısı, gülümseyip cevap vermiş:
-Hergün eve geldiğinde ‘Bütün gün ne yaptın ki?’ demez miydin?
-Evet, derdim.
-Güzel… İşte bugün ben de her gün yaptıklarımı yapmadım

huve

Well-known member
Buna benzer bir konuşma annemle aramda geçti geçen gün
Buzdolabını temizlemek için saatlerce uğraştığını, çok yorulduğunu söyleyince ben de boş işlerle uğraşma dedim,
bunun üzerine çok sinirlendi, ben bunu temizlemesem acaba dolabın kapağını açar mısınız diye ekledi .. :)
Yaşıyorsak onun sayesindeymiş, haklı galiba... :)
Allah razı olsunn

bardak

Well-known member
Ev hanımlığı zor iş...

bellavita.gif

Adam akşamleyin iş çıkışı eve geldiğinde evin bahçesinin karmakarışık olduğunu görmüş.
3 çocuk da bahçede çamurlar içinde oynuyormuş.Boş yemek kutuları ve içecekler etrafa saçılmış.
Karısının arabası garaj kapısının önünde, bir kapısı açık ve yamuk halde parkeder durumdaymış.

f0104bs.gif

f0104bs.gif

f0104bs.gif

f0104bs.gif

Evin içine girdiğinde durum daha vahim şekle dönüşmüş.Girişteki halının bir kenarı kıvrılmış, havaya kalkmış ve abajur sehpanın üzerine devrilmiş.Salondaki televizyonun sesi sonuna kadar açık halde çizgi film kanalındaymış, televizyonun üzerine bırakılan yarısı içilmiş meyve suyu ha döküldü ha dökülecek vaziyetteymiş.

f0306tx.gif

f0306tx.gif

f0306tx.gif

f0306tx.gif

Oturma odasında yerler oyuncaklar ve çocuk elbiseleriyle kaplıymış.Mutfağa girdiğinde lavabonun sabah kahvaltısı bulaşıklarıyla dolu olduğunu görmüş.Ayrıca kırılmış bir bardağın parçaları masanın altında duruyormuş

h0346lg.gif

h0346lg.gif

h0346lg.gif

h0346lg.gif

Üst rafa yöneldiğinde merdivenlerdeki elbiseleri fark etmiş. Telaşla karısının başına kötü birşey gelmiş olabileceğini ya da hastalandığını düşünerek hızla koşmaya başlamış.Misafir odasına girdiğinde karısını uzanmış halde kitap okurken bulmuş.Karısı kocasını görünce okuduğu kitaptan başını kaldırmış, hafifçe gülümsemiş ve gününün nasıl geçtiğini sormuş.

a0146wk.gif

a0146wk.gif

a0146wk.gif

a0146wk.gif

Adam cevaplamış:'Her zaman ki gibi! ' Ardından şaşkınlıkla sormuş:'

a0187gm.gif

a0187gm.gif

a0187gm.gif

a0187gm.gif

Ne oldu bugün böyle?

f0204vj.gif

f0204vj.gif

f0204vj.gif

f0204vj.gif

Karısı tekrar gülümseyerek ' Sen hergün eve geldiğinde bütün gün ne yaptın ki demez miydin

h0543ic.gif

h0543ic.gif

h0543ic.gif

h0543ic.gif

'Evet'

l0504hq.gif

l0504hq.gif

l0504hq.gif

l0504hq.gif

'Güzel... Bugün her gün yaptıklarımı yapmadım.'

nimet06

Well-known member
Cevap: Ev hanımlığı zor iş...

:048::039:
of of... Aynı dertden müzdarip bir hanım olarak çok sevdim bu yazıyı.Aynen eşime de okutmam lazım.Üstelik çalışıyorum.Siz düşünün gerisini.İş çıkışı direkt istikamet mutfak.Uzunca bir süre de çıkamıyorum zaten.:002: Benim meskenim mutfaktır mutfak.:005:

bardak

Well-known member
Cevap: Ev hanımlığı zor iş...

Bi gün sende aynısını yap kardeşim...Bak gör o zaman nasıl sıraya koyuyor ev işlerini...:D:D:D:D

Tarihci

Marmara Tarih
çalışan bayan zaten evde olmuyorki ev işini yapsın, bir akşam yemeği ve bulaşığı var bir de hafta sonu temizliği.. e o kadarını da yapsın artık..

mihrimah

Talebe
çalışan bayan zaten evde olmuyorki ev işini yapsın, bir akşam yemeği ve bulaşığı var bir de hafta sonu temizliği.. e o kadarını da yapsın artık..
Dışarıdan bakınca öyle görünüyor ama hiç de göründüğü gibi değil...
Sorumluluklarını bilen çalışan bayan günlük yapılması gerekenleri gerek uykudan gerekse keyfiyetinden kısarak yerine yetirir. Ama ev hanımıyla aynı kefeye konur:)