EVLİLER!Siz Hiç Eşinizle Yarıştınızmı?

hulusi

Well-known member
YİNE BİR SEFER vaktiydi. Hz Peygamber ile, hanımı Ayşe gelmişti. Allah’ın Resulü her seferinde bir hanımını yanında götürürdü. Bu defa kura Ayşe’ye çıkmıştı. İslam ordusu çölün kızgın kumlarında yol alırken Hz Peygamber hanımına yavaşlamasını söyledi. Orduya da devam edin işareti yaptı. Nihayet ordu uzaklaşmış, Hz Peygamber ve eşi geride kalmışlardı. Kâinatın yüzüsuyu hürmetine yaratıldığı Allah elçisi hanımına sordu?

-Yarışalım mı ya Ayşe?

Ordu savaşa gidiyordu. Savaştan daha önemli bir mesele yoktu ve bu bir ölüm kalım meselesi idi. Bu durumda bile Allah’ın Resulü hanımını ihmal etmiyor ve hatta bugün için bile bize çok ayıp gelecek, hatta koca koca adamların hayatta yapamayacakları bir şeyi istiyordu hanımından

.-Yarışalım mı ya Ayşe?

Ordu silahlarını kuşanmış, düşman üzerine süzülüyordu. Dünyevi anlamda bundan daha büyük bir konu olamazdı. Savaş, ölüm ve kan belki de biraz sonra yollara dökülecekti. O ise hanımına soruyordu: -Yarışalım mı ya Ayşe?

Sonunda Hz Ayşe de yarışa razı oldu. Bir çizgi çizip yarışa başladılar. Hz Ayşe ve âlemlere Rahmet olarak gönderilen yarışıyorlardı.Ve yarışı Hz Ayşe kazandı. Öylece orduya vâsıl oldular. Hz Peygamber iş olsun diye değil, bugün idrak dahi edemeyeceğimiz bir tarzda savaşa giderken dahi hanımına vakit ayırmıştı.

Sonra bir başka seferde orduyu yine ileriye gönderdi Hz Peygamber. Hanımına yine sordu:

-Yarışalım mı ya Ayşe.

Ve hanımı yine tamam dedi. Yarıştılar kızgın kumların üstünde yürüyen orduya doğru. Bu defa Hz Peygamber kazanmıştı.

-Bu dedi, âlemlere Rahmet olarak gönderilen. Geçen seferkinin rövanşı idi ve tebessümle baktı hanımına.

Niye bu kadar resmi olduk acaba? Meşru dairedeki pek çok şeyi kendi kendimize haram kıldık.

Bediüzzaman Münazarat’ta “Meşru daire içinde insanların ŞAHANE hür olmalarından” bahsediyordu. Biz ise kendi kendimize hürriyet kısıtlamalarında pek mahir olduk.

Sahi siz hiç hanımınızla yarıştınız mı?

Yoksa böyle şeyler bizi bozar mı?

T

Tarihci19

Misafir

:) hulusi abi lafını biliyorsun valla, abi sen beni evlendir bak valla yarışırım :p :)

katremisal

Active member
bence insan hanımıyla yaşamalı her güzelliği efendimiz bunun en güzel rehberi ewet ben müstakbel hanımımla yarışacam sırf sünnete tabi olalım diye abiler yoksa yaniiiiiii ::)

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Tarihci ' Alıntı:

:) hulusi abi lafını biliyorsun valla, abi sen beni evlendir bak valla yarışırım :p :)

Bunu hulusi abiye değil babana sölemelisin :p

hulusi

Well-known member
Tarihci ' Alıntı:

tamam okulu ilmini tamamla haber eyle abine yardımcı oluruz inş..verdiğin sözleri unutma :)yazılarını takipediyorum bayanlara karşı bakışın değişince evlendiririz seni inş....gerci evlenince ister istemez değişecek..hepsi latife yahu Rabbim dünya ahiret beraber olacağınız refikalarla karşılaştırsın..İbrahim vari bi şekilde..Rabbim bizi ve neslimizi namaz kılan salihlerden eyle..dua ile_________________________________________________Bu arada bu sitede hiç evlimi yok yoksa evli varda eşiyle yarışanmı yok henüz yazan olmadı..bekar tarihciden ve katreden başka:)

T

Tarihci19

Misafir
hulusi ' Alıntı:
tamam okulu ilmini tamamla haber eyle abine yardımcı oluruz inş..verdiğin sözleri unutma :)yazılarını takipediyorum bayanlara karşı bakışın değişince evlendiririz seni inş....gerci evlenince ister istemez değişecek..hepsi latife yahu Rabbim dünya ahiret beraber olacağınız refikalarla karşılaştırsın..İbrahim vari bi şekilde..Rabbim bizi ve neslimizi namaz kılan salihlerden eyle..dua ile_________________________________________________Bu arada bu sitede hiç evlimi yok yoksa evli varda eşiyle yarışanmı yok henüz yazan olmadı..bekar tarihciden ve katreden başka:)

aaa çok teessüf ederim abi sende beni kadın düşmanımı görüyorsun cıx cıx cıx, iyiki bir kaç latife yaptık bayanlarla ilgili, ne yanlış anlaşılmışız..

iyinesil

Talebe
İnşallah hulusi kardeş..
Bu arada ben de eşimle yarıştım
olay ağustos ayının 7sindeydi
fındık toplama yarışmasıydı bizimki...
sonuç mu...
seneye intikamım acı olacak :)

T

Tarihci19

Misafir
iyinesil ' Alıntı:
İnşallah hulusi kardeş..
sonuç mu...

:) ne hoş bir tablo maşallah..

hulusi

Well-known member
iyinesil ' Alıntı:
İnşallah hulusi kardeş..
sonuç mu...
maşallah Rabbim muhabetiniz baki kılsın..cenneti cinanın yamaçalrıda gül toplama yarışınada girseniz eşinizle dua ile sayın hocam

SaYa

Well-known member
hulusi ' Alıntı:
maşallah Rabbim muhabetiniz baki kılsın..cenneti cinanın yamaçalrıda gül toplama yarışınada girseniz eşinizle dua ile sayın hocam

ne güzel bir dua bu böyle....... bana söylenmemiş ama ben yinede üstüme alınayım ve aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn diyeyim Rabbim tüm mümin kardeşlerime eşleriyle birlikte cennet yamaçlarından gül toplamayı nasip etsin inş.

zeyka

Member
Efendimizinki gibi bir dünya hayatı bizim duamız. Nefsin şaşırtmalarından etkilenmeden, helal dairede yaşayabilmek zor ama imkansız değil. Ne diyeyim, darısı bekarların başına... :angel:
Saygılar

ebrar172

Talebe
hulusi ' Alıntı:
Bu arada bu sitede hiç evlimi yok yoksa evli varda eşiyle yarışanmı yok henüz yazan olmadı..bekar tarihciden ve katreden başka:)

şimdiye kadar öyle bir konu açılmadı fakat ben varım hulusi kardeşim...ben eşimi bir anlatmaya başlarsam maazallah susturamazsınız diye korkuyorum..yoksa ben bayılırım canyoldaşımdan,eşimden,gözümün gördüğü tek nokta tek ışık olan canımdan bahsetmeye fakat heyhat kardeşlerimi sıkmaktan korkarım..yarışma meselesine gelince eşim ve ben sadece birbirimize dua konusunda yarışırız...muhabbet etmekten yarışmaya fırsat kalmıyormu ne :):):) 13 yıllık evli olunca muhabbet konusu çok oluyor...
birde benim yarışmalara karşı zaafım var her yarışma programını seyrederim...vede tevafuk cevapları bilirim...eşimde derki:
''hatun vallahi korkulur senden''...
bide yarışmaya fırsatımız olmuyor çünki eşim haftanın çoğu akşamı toplantılarda...sohbet ve dersler yoğun olduğu için akşamları pek yoktur..heleki ramazanda proğram baya yoğun...
eşim yarışıyor evet ama zamanla yarışıyor...Rabbim onu ve yarenlerini yol arkadaşlarını hizmet için gecesini gündüz niyetine yaşayanları cennet bahçelerinde ağırlasın Efendimize komşu eylesin...cennet çarşılarında muhabbetlerle yoğrulmayı nasip eylesin... ( benide eşimle beraber eylesin her iki cihanda inşaallah... )

ben demedimmi eşimden bahsetmeye başlarsam susmam ....uzattıysam affola haklar helal ola inş.. :-X

hulusi

Well-known member
elfu elfi maşallah ebrar kardeşim.çok sevindim Rabbim sayılarınızı artırsın ne güzel maşallah yahu bi an ilk abiler ve hizmetlerini hatırladım Rabbim sizlerden razı olsun en güzel yarış size nasıp olmuş..hizmet hizmet dua ile

hasret

Well-known member
maşallah ebrar kardeş böyle evliliklerin sayısını rabbim coğaltsın.
sizler-i diyar-ı aherde de birlikte eylesin mevlam.Anlatığınıza göre evliliğiniz hizmet evliliği ki rabbim müdavim eylesin herkese nasib olmaz...
Rabbim cümlemize böyle hizmet evliliği nasib etsin.

hulusi

Well-known member
Şualar ' Alıntı:
maşallah ebrar kardeş böyle evliliklerin sayısını rabbim coğaltsın.
sizler-i diyar-ı aherde de birlikte eylesin mevlam.Anlatığınıza göre evliliğiniz hizmet evliliği ki rabbim müdavim eylesin herkese nasib olmaz...
Rabbim cümlemize böyle hizmet evliliği nasib etsin.
eyvallah amin kardeşlerim

ebrar172

Talebe
Hulusi ve Şualar kardeşim dualarınıza aminnn...hizmet evliliği derken şöyle aslında biz çok genç evlendik ben 15 eşim 21 yaşındaydı ama eşim hizmetin içindeydi lise çaglarından beri bense henüz tanışmamıştım hizmetle...aşık olduk evlendik şuna çok ŞÜKREDİYORUMKİ RABBİM daha o yaşta bana böylesi bir insanı seçmeyi nasip etti...onun gibi bir insan ancak bir armağan olabilir..bu yüzden her vakit dua ederim ki yaradanım ilk onu gösterdi gözlerime ve vuslat nasip eyledi..ve eşim bana hizmeti tanıttı onunla öğrendim birçok şeyi...dilerim yaradanımdan bütün müslüman kardeşlerim hem sevsin hem sevilsin fakat önemli olan bu değil sevmek sevilmek güzel ama inş..Allahım herkese yolunda yürüyenleri sevmeyi nasip eylesin...