(Ey Muhammed! de ki:) «Öyleyse Allah'a koşun, gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık

harp

Well-known member
(Ey Muhammed! de ki:) «Öyleyse Allah'a koşun, gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık

(Ey Muhammed! de ki:) «Öyleyse Allah'a koşun, gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım.
So flee to Allâh (from His Torment to His Mercy- Islâmic Monotheism), verily, I (Muhammad SAW) am a plain warner to you from Him.[] (50) (Chapter,Ad-Dhariyat:51- Verse:50)
(Zariyat Suresi:51-50)

​
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bu ayet apaçık olarak gösteriyor ki; ALLAH’a kaçmak yine O’na doğru koşmak,O'na yönelmek ve O'na yakınlaşmak demektir. Bir mümin hiç bir zaman aksini hem iddia edemez ki, hem de etmez…[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ALLAH’a kaçmanın, O’na iltica etmenin bir manası şudur; sıkıştığı, sıkıntı gördüğü ve herhangi bir musibetle karşılaştığı zaman hemen bütün işlerini O’na havale eder, hemen O’na güvenir ve hemen O’na dayanır,O'na tevekkül eder. İşte O’na kaçmak demek her şeyde gerek musibet ve gerekse refahta, O’na havale olunmak demektir. Sadece sıkıntılı zamanlarda değil…Zaten aşağıdaki Hadis-i Şerif te bu müddeayı teyit ve tekit etmektedir.[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Peygamber efendimiz (s.a.v) İbni Abbas’a verdiği nasihatte şöyle demişti: "Rahat zamanlarında sen ALLAH’ı bil ki, O da seni sıkıntılı zamanlarında bilsin."[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Evet, hadis bize birçok açıklamayı beraberinde getiriyor. Demek ki her zaman ALLAH’a itimad ve her zaman O’na güvenmek ve her zaman O’na kaçmak ve daima O'na tevekkül etmek,O'na sığınmak,yalnızca O'ndan medet istemek lazım. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bu kaçışı yanlış anlamamak lazım. Takva yani ALLAH’tan korkmak demek şudur. ALLAH’ın istediği gibi korkmak ve emrettiklerini yerine getirmek gerekir.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Herkes korktuğundan kaçar,ancak ALLAH’tan korkan ise O’na kaçar,O'na yaklaşır,O'na yakınlaşır." şeklindeki güzel söz, annesinden korkup yine annesinin şefkatli sinesine koşan,sığınan sabiyi hatrlatır...[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Mesela bir kul içkiyi, sırf ALLAH için içmiyorsa, zina etmeyi,faiz almayı sırf ALLAH için terkediyorsa ve bunun gibi haram olan şeyleri terk ediyorsa, sırf ALLAH’a kaçtığı için bunları terkediyor demektir. Çünkü kul biliyor ki Ahiret var,Heasp Günü var ve ALLAH ile karşılaşılacak. ALLAH’ın (c.c) kendisine yaptıklarını teker teker heasbını vereceği o günde kulun hüsrana uğramaması da vereceği cevaba bağlıdır. Bu cevap: ‚Ancak ALLAH’tan korktuğum ve O’na kaçtığım için haramlarını ve diğer nehy ettiklerini terk ettim.’ demesidir.[/FONT]