Faraklit- Kutsal Ruh

Ynt: Faraklit- Kutsal Ruh

SAYIN MERSİNLİ,

SORDUKLARIMIZA CEVAP VEREMEDİĞİ ORTADA..ŞİMDİ Bİ ZAHMET KENDİ KİTABINLA MEŞGUL OL VE BİZİDE MEŞGUL ETME...BİZ SENİN VE SENİN TANRININ SAÇMALIKLARINI YETERİNCE OKUDUK...

ARKADAŞLAR VE SAYIN MERSİNLİ,

BEN NAMAZ KILMAYA GİDİYORUM..BIRAKIN SAYIN MESİHÇİ KENDİ ÇALSIN KENDİ OYNASIN...

(ALLAH YARDIMCISI OLSUN GARİBİMİN)

Mersin_Mesihci

New member

anlamıyorsun veyahut anlamak istemiyorsun... inancına körü körüne bağlanmış uçuyorsun neden? gerçeği görmekten korktuğun için çarmıhını sırtına yğklenmekten utandığın için gerçek böyle anlatılmaz gerçek böyle anlatırsan gerçeğin üstünü örtmüş olursun kande zayıflığınla gerçekleri kirletme sözlerinde sevgi yok, nefret var, sözlerinde lalh yok şeytan var. şeytan ruhunu esir almış ve seni kandırıyor sonra yüzüne bakıp gülüyor..

Tanrım , tanrım neden beni bıraktın dememen için dua edicem Rab isanın adındaki kutsal ruhun gücü üzerinde egemen olması için babadan istiycem

esen kal

Mersin_Mesihci

New member

bende çıkıyorum merak etme sen kendin için tanrıya dua et bense arkadaşlarıma isa mesihin müjdesini anlatmak için gidiyorum rabbe şükürler olsun

SEVGİLİ FORUM ARKADAŞLARIM,

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BAL KOVANINA GİREN BİR EŞEK ARISININ KIÇINA TEKMEYİ VURMUŞ BULUNMAKTAYIZ..ELİMİZE SAĞLIK..BUGÜN İYİ Kİ SİTEYE VE FORUMA GİRİP BAKMIŞIM ..BÖYLELERİ İLE FAZLA MEŞGUL OLMADAN PÜSKÜRTÜP İŞİMİZE BAKACAĞIZ..

SELAMLAR..

Ya Rabbi bugün ve bugünden sonra eğer bir Ebrehe ruhu ..
Toplayıp ordusunu yürürse haremine ...
Ne olur Ebabillerini gönderme
Muhammedi muhabbetle dolu bir tek kalpte duruncuya dek ..
Gönderme azap kuşlarını ...
O gün dağlara çekilen halk nasıl korku içinde izlediyse onları ..
Bugün Ebabiller izlesin bizi... Ve yeryüzü duysun sesimizi ..
Kabe’yi muazzamanın koruyucusu biziz
Çünkü biz ümmeti Muhammediz !

Sergerdan

Well-known member

İtikadımızca Allah tektir,sizin kulagınıza hoş gelen üç iken bir teviline gerek duymadan.Biz cenab-ı Allah ın mahiyetini sıfat ve isimlerinden bilmeye,bu yolda marifet etmeye çalışırız.Allah ın zatı,şuunatı,sıfat ve esması vardır ;sizdeki özbenlik,ruh ve söz yerine.Özbenligin,ruhun ve sözün yaptıgını söyleyebileceginiz Allah ın fiillerini ehl-i iman onun zatına,şuunatına,sıfat ve esmasına yorar.Yani ortada sizinde zannımca kabul ettiginiz fiiller,eserler,mahlukat,alemler vardır.Bir ayetle örnegini vermişsiniz mesela bu fiilerin yaratıcısını göstermek sadedinde,hiçbir şey yokken tanrının ruhu vardı suların üstünde demiş kitabınız.Biz deriz hiç bir şey yokken Allah ın zatı vardı,ona baglı sıfatları vardı.İradesi,ilmi,hayatı,konuşması ...olan bir Zat vardı.Gizli bir hazine idi,bilinmek istedi,görmek ve görünmek istedi ve alemlere isimleri ile tecelli etti.

Yine mesela siz demişsiniz Allah insanı kendi benzeyişinde yarattı,biz ise Allah az önce bir miktar anlattıgım(sizinde eskiden nurcu oldugunuz için bildiginiz belki de :) ) esma- husnasına,isimlerine insanı mukabele eder bir surette,fıtratta yarattı deriz.Yani insana Allah marifeti yolunda gerekli olan araçlar fıtratına yerleştirilmiş.Fıtrat yalan söylemez derler,o bakımdan sizin bizim için anlayış dilediginiz kutsal ruhu,ya da o söz ise onun insandaki uzantısına benziyor sanki bizim fıtrat dedigimiz şey.

Benlik,nefis hakeza muslumanlarda söylüyor şikayet ediyor.Sizin anlamıyorsunuz,anlamak istemiyorsunuz dediginiz şeyi bagladıgınız dünyalı düşünme,nefsin esaretinde olma,kör olma ehl- islamın kitaplarında da hem de çok çok fazla var.Kalbin dalalette bogulması,ölmesi,aklın ifrat etmesi,maraz,inad hasılı muslumanların engellerimiz dedigi şeyler.

Bu benzerlikleri yahut kendimin yanlışlıkla benzettigi şeyleri niye yazıyorum.İslamdan boşuna çıkmışınız Yani fazlasını buldum diyecek bir şey yalnız sizin için var.

Kutsal ruhtan esinlenmeye çalıştım bir an,arındım içimdeki sesi dinleyim dedim.Allah hristiyanlara üfürmüşse bana da üfürmüştür diye.Baktım:

La ilahe illalllah,Muhammeden rasulullah diyor. :D Bende aferim dedim ona,benligine yenilmedi diye. :)