Tarihci ' Alıntı:evvela bir şeyi açıklığa kavuşturayım, fatihin kardeş katli ile başörtüsü meselenin spesifik kısımlarıdır,biz kardeşle örtüyü kıyas etmedik,, mesele islamın ilerlemesi yayılması ve yaşanması için bir farzın şartlar haiz olduğunda terki meselesidir kardeşin katli veya başörtüsü bu meselenin nesneleridir..
şimdi uzun uzun sayfalar boyu yazmayacağım zaten bu işin çivisini çıkardınya neyse, sadece dayanamadığım bu, şunu yazan eleman zerre kadar tarih bilmiyor
""""""Şimdi muktaz i mesele sindek i ciddi proble mleri bir tarafa atalım, önermedeki sakatlığa bakınız: Külliyetiyle "Katl haramdır" denilm iş. Komik değil midir kardeşim, her öldürme haram mıdır? Bizzat kısasta ve maddi cihadd a Allah emretm iyor mu öldürmeyi? Katl haramdır evet ama "yeryüzünde fesad çıkarmamış bir nefsi" (Maide 32) katl haramdır.
Bu kıyas baştan çürüktür""""""""
katledilen şehzadelerin hepsi, 25-30 yaşlarında ordu ve güç sahibi yandaş sahibi fesad çıkarabilmiş değilki, 15 yaşındaki şehzade daha gözü bile açılmamış daha saltanat nedir tam idrak dahi edememiş iken sadece padişahın kardeşi olmakla mı yeryuzunde fesad çıkarmış oluyor ve katli hak eden kişi sınıfına giriyor?? sığ düşünce.. bu elemanın kendisininde dediği gibi gercekten çok komik kargalar nesiyle güler bu adamın eleştrisine bilmiyorum..
paksu hoca bu içtihad yanlış demiş cennet müjdesine nail Fatih e ve şeyhülislamlarına ve devrin ulemasına yanlış içtihad etmişler demiş demekki kendisi onlardan daha ehil bir müçtehid ki böyle diyebiliyor..? yazık... eğer öyleyse cevap ver eğer değilse hiç cevap verme...
Bende diyorum hayret abi nasıl cevab vermedi
Abi sizin dediğiniz gibi ben sizin yorumunuzu aynen kopyaladım ve o bunlar o yoruma gelen cevaplar,dedim ya beni tatmin etti cevaplar ,gerisi size kalmış
Paksu hoca kafasından dememiş, üstadın ki alttada acıklanmış .'' Bir fert dahi, umumun selâmeti için feda edilme z. Cenâb-ı Hakkın nazar-ı merham etinde hak haktır, küçüğüne büyüğüne bakılmaz. Küçük, büyük için iptal edilme z.
Bir cemaat in selâmeti için, bir ferdin rızası bulunm adan, hayatı ve hakkı feda edilme z. Hamiye t namına, rızasıyla olsa, o başka mesele dir.
Adalet-i izafiy e ise, küllün selâmeti için cüz'ü feda eder. Cemaat için, ferdin hakkını nazara almaz. Ehvenüşşer diye bir nevi adalet-i izafiy eyi yapmay a çalışır. Fakat adalet-i mahzâ kabil-i tatbik ise, adalet-i izafiy eye gidilm ez. Gidils e zulümdür. '' buna dayanarak söylediğini umuyorum.Evet paksu müctehid değil ama üstad müctehid...
Abi merak etmeyin dedim ya tatmin oldum bu iş burda bitmiştir