Forumun sayisal ve sözelcilerini ariyoruz :)

Abidin1

Well-known member
Bu yanlış valla yanlış :005:

Ben aslında sayısalcıydım. Fakat benim tarih dersim hep süper olmuştur. Sınava 1 kez girdim Tarihten full çekmiştim. Sayısalcı olduğum halde :005:

Yüzük parmağım daha uzun. (aslında çok fark da yok. :D yaklaşık 7 milim kadar :D daha uzun.) Bende hep yakınırdım yanlış bölümü seçtim diye. Belki doğruyu seçmişimdir.

Ekleme: Bir şey daha var. Sol elimdeki fark daha büyük. ilginç :D

mübtela1

Well-known member
çok doğru bi tespit bu ya :D bilim adamları çok haklı matematikçiyim neden bu kadar zorlandığım belli oldu meğerse sözel zekayım ben :S

faris

Gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.
Yönetici
peki hangi ele göre bu araştırma ?

benim sağ işaret parmağım bütün parmaklardan uzun sol işaret parmağım ile sol yüzük parmağım hemen hemn birbirine eşit :)

heysem

Talebe
37856_133822143320407_114495185253103_154802_3917233_n.jpg

Yüzük ile işaret parmaklarının uzunluğunun, kişinin matematik veya
edebiyata yatkınlığını ortaya koyuyor.

YÜZÜK ile işaret
parmaklarının uzunluğunun, kişinin matematik veya edebiyata yatkınlığı
arasında bağlantısının olduğunu ortaya çıktı.

İngiltere de Bath
Üniversitesia33;nin yaptığı araştırmaya göre,

yüzük parmağı, işaret
parmağından uzun olanlar matematiğe, tersi olanlar ise edebiyat gibi
sosyal bilimlere daha yatkın.

Uzmanlar bu ilişkiyi testosteron ve östrojen hormonlarına bağladı. Testosteron hormonu beynin matematik ve sayılarla ilgili kısmının gelişmesini, östrojen ise sözel bölümlerin
gelişmesini tetikliyor. Bu hormonların miktarı parmak uzunluklarında da etkili oluyor.

bu duruma göre bende sayisalciyim :)) vede dogru bir tesbit .

FaKiR

Meþveret Bþk.
peki hangi ele göre bu araştırma ?

benim sağ işaret parmağım bütün parmaklardan uzun sol işaret parmağım ile sol yüzük parmağım hemen hemn birbirine eşit :)

Hangi el oldugu belirtilmemis, ama ingilizce sozlukte ring finger (yuzuk parmagi) diye aratinca, verilen sonuc Şu :

the fourth finger (especially of the left hand) ( sol el ) :)

bence eşit ağırlıktada iki parmak eşit :)
benim eşit gibi mesela :)
aile fertlerinde sayısalcılarla sözelcilerin parmakları arasında gerçekten uzunluk farkı bayağı var :) ama benim hemen hemen aşit gibi :)